Sorin Frunză revine pe teren, la 41 de ani. Echipa unde va evolua fostul campion cu Urziceniul, care se retrăsese de la Dacia Unirea Brăila

Peste o lună va împlini 41 de ani, pe 29 martie, însă gândul de a continua să joace fotbal nu l-a părăsit. Sorin Frunză, fostul campion cu Unirea Urziceni, a bătut palma cu echipa CS Universitatea Dunărea de Jos Galați și va reveni pe teren pentru a ajuta clubul din orașul natal să promoveze în Liga 3.

Fost jucător – director sportiv la Dacia Unirea Brăila, Frunză a evoluat ultima dată într-un meci oficial pe 2 iunie 2018, în partida dintre Dacia Unirea și Pandurii Târgu Jiu, încheiată la egalitate, scor 1-1, și care a salvat ambele echipe de la retrogradare în ediția trecută a Ligii 2. Mijlocașul jucase în acea ediție în 19 meciuri și marca 8 goluri.

„Mai are ceva probleme de rezolvat, iar în finalul lunii martie, începutul lui aprilie, se va alătura la antrenamentele echipei. Sperăm să fie acea piesă lipsă din puzzle-ul nostru, jucătorul cu foarte mare experiență, care să știe să impună ritmul echipei și să-i facă pe cei din jurul lui, în special pe cei tinerei, să joace dezinvolt, să treacă peste tracul și teama unui meci de baraj sau unui meci cu miză. Atunci când ai lângă tine un jucător care dă încredere, care a jucat nenumărate meciuri cu miză, este un real câștig”, a declarat, citat de Viața Liberă, antrenorul echipei CSU Dunărea de Jos Galați, Cătălin Savu, în emisiunea Lider Sportiv de la Pro FM Lider FM.

CS Universitatea Dunărea de Jos Galați este liderul Ligii a 4-a Galați după 13 etape, cu 37 de puncte acumulate devansând-o cu două puncte pe Zimbrul Slobozia Conachi, a doua clasată. Echipa este campioana en-titre a Galațiului, însă în vara trecută pierdea barajul pentru promovarea în Liga 3 în fața brăilenilor de la CS Făurei. În vară, dacă va ieși campioană, CSU Dunărea va lupta pentru promovare împotriva reprezentantei județului Buzău, acolo unde, acum, lider este AS Fotbal Team Săgeata.

Returul campionatului Ligii a 4-a Galați va începe pe 10 martie, CSU Dunărea urmând să o întâlnească pe Quantum Club.

Sorin Frunză a început fotbalul la Dunărea Galați, iar în cariera sa a mai jucat pentru Cimentul Fieni, Politehnica Timișoara, CF Brăila, Jiul Petroșani, FC Vaslui (în două rânduri), Universitatea Craiova, FC Botoșani, Unirea Urziceni, Rapid, Oțelul și Dacia Unirea Brăila, pentru aceasta din urmă evoluând în ultimele șase sezoane de Liga 2. Cu Urziceniul a câștigat campionatul, în sezonul 2008/2009, iar cu Unirea și Oțelul a jucat în Liga Campionilor.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚ / Sportul Ilustrat

Pe aceeași temă