Ripensia l-a achiziționat pe Cosmin Sîrbu, jucător pe care Pelici vrea să-l reinventeze. În 2016 era achiziționat de CFR Cluj, însă mutarea s-a dovedit neinspirată

Ripensia l-a achiziționat pe Cosmin Sîrbu, jucător pe care Pelici vrea să-l reinventeze.** În 2016 era achiziționat de CFR Cluj, însă mutarea s-a dovedit neinspirată

Ripensia a mai acontat un jucător înainte de plecarea în Antalya, unde echipa va sta zece zile în cantonament. Clubul timișoaran s-a înțeles cu Cosmin Sîrbu, fotbalist despre care, chiar după amicalul de vineri, antrenorul Alexandru Pelici a spus că sigur rămâne. De altfel, Sîrbu va fi un fel de „proiect de revenire”, așa tehnicianul a mai avut.

Cosmin Sîrbu a venit liber de contract și a semnat cu Ripensia pentru un an și jumătate. Are 23 de ani și poate juca ca mijlocaș de bandă, dar și în spatele vârfului. Junioratul și l-a făcut la Libery Salonta și FC Bihor, în timp ce la seniori a jucat pentru FC Bihor, FCM Baia Mare, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, CFR Cluj 2, iar sezonul trecut a jucat la CSC Sânmartin, formaței care a promovat în Liga 3 din campionatul județean din Bihor. Cele mai bune perioade ale carierei le-a avut la Baia Mare (Liga 2, 2015/2016) și Târgu Mureș (Liga 2, 2017/2018), în timp ce transferul la CFR Cluj, perfectat în vara anului 2016, nu a fost tocmai o bornă fericită în cariera sa. Pentru vișinii, are trei prezențe la prima echipă, fiind utilizat mai mult la echipa a doua.

Cosmin Sîrbu, o provocare pentru Pelici

Marea provocare pentru ripensiști este că, în toamnă, Sîrbu nu a avut echipă. Alexandru Pelici însă nu e la primul episod când a crezut într-un fotbalist și s-a angajat să-l pună pe picioare. Ultimul exemplu e chiar Albert Voinea, atacant pe care l-a transformat în golgheterul Ligii 2 în acest sezon și care acum s-a transferat la Turris Oltul.

„Cel puțin la Sîrbu e o problemă, fiindcă mai are de recuperat. Vârsta îl face să fie interesant pentru noi. Sîrbu va rămâne sigur, din punctul meu de vedere. E un jucător care, odată pus pe picioare, ne poate ajuta. Are calitate acolo între linii, în zona centrală mai degrabă decât în aripă unde a jucat în prima repriză. Ca vârf doi, poate fi mai util. Poate suplini, în anumite momente, absența lui Zaluschi. E un jucător cu gleznă fină”, a declarat antrenorul Ripensiei, care își propune că găsească un nou Albert Voinea.

În această iarnă, noutățile la Ripensia sunt Horațiu Moldovan, Andrei Macrișchii, Valerii Macrițchi, Ivan Urvanțev și, acum, Cosmin Sîrbu.

Articol scris de Anda DELIU
 

Pe aceeași temă