Primul jucător de care s-a despărțit UTA în această iarnă a semnat cu liderul din Macedonia

Primul jucător de care s-a despărțit UTA în această iarnă** a semnat cu liderul din Macedonia

Adus în urmă cu un an la UTA din prima ligă a Macedoniei și văzut ca un jucător cu potențial care poate ajuta echipa și în Liga 1, în cazul în care va promova, Mevlan Adili (23 de ani) a fost primul care s-a despărțit în această iarnă de gruparea arădeană. Fundașul nu a acceptat noua politică a clubului, de reducere a salariilor, și a preferat să ajungă la un acord de reziliere amiabilă a contractului.

Experiența de la UTA, în care a strâns 27 de meciuri în campionatul Ligii 2, nu a fost în zadar pentru Adili. Acesta s-a reîntors în țara sa natală și a semnat cu liderul din prima ligă, KF Shkendija, o echipă pentru care a mai evoluat pentru scurt timp în 2015. Ulterior, fundașul macedonean a semnat cu FK Shkupi, de la această echipă ajungând apoi, în luna februarie 2017, la UTA.

Ieri, fostul utist a fost prezentat oficial la FK Shkendija, iar de astăzi începe pregătirea cu noua sa echipă. Primul meci oficial pentru Adili la Shkendija ar putea avea loc pe 14 februarie, cu Vardar Skopje, a doua clasată. Diferența dintre cele două echipe este de opt puncte.

KF Shkendija, vicecampioană în sezonul trecut, a ajuns în acest sezon al Europa Leaque până în play-off, acolo unde a fost eliminată de AC Milan. A pierdut cu 6-0 în Italia și cu 1-0 pe teren propriu.

„Fiecare început are propriul sfârșit, vreau să mulțumesc președintelui clubului Alexandru Meszar și staffului care a avut încredere în mine și m-a adus la UTA și vă mulțumesc tuturor colegilor și antrenorului Laurențiu Roșu care m-au ajutat și m-au așteptat foarte bine și foarte pozitiv, mulțumesc mare pentru fani și grupul de fani #UltrasArad care m-au încurajat și m-au susținut și nu m-au lăsat niciodată să mă simt străin. UTA, întotdeauna în inima mea”, a scris Adili pe pagina sa de facebook la despărțirea de UTA. Macedoneanul fusese adoptat repede de suporterii utiști datorită prestațiilor și devotamentului său. În a doua parte a sezonului trecut a evoluat în 11 meciuri pentru echipa arădeană, iar în actualul campionat a jucat în 16 meciuri, toate ca titular, reușind să înscrie și un gol, cu Academica Clinceni (3-0).

Pe aceeași temă