Prima achiziție pe care o face UTA după numirea lui Balint ca antrenor: „Este adevărat”. Alte posibile ținte ale arădenilor

UTA a anunțat oficial, ieri seară, antrenorul care o va conduce începând cu noul sezon, iar acesta a făcut public primul transfer pe care îl va efectua la noua sa echipă. Aproape peste tot unde a fost, Laszlo Balint l-a avut în echipă pe portarul Florin Iacob (25 de ani), iar acesta îl va urma de la Metaloglobus și la Arad.

„La fel ca și mine, a semnat doar pe 5 luni în care am ales să mergem la Metaloglobus. Este adevărat, în proporție destul de mare cred că poate fi considerat jucătorul UTA-ei. Până una alta, însă, e important să-și facă treaba în mod profesionist pentru clubul care-l plătește în acest moment. Mai sunt două etape destul de complicate, cu Energeticianul și ASU Poli, la Timișoara, iar eu sper să facem o figură frumoasă, așa cum sper ca și UTA să termine acest sezon într-un mod cât se poate de onorabil”, a spus, pentru Sport Arad, Balint, viitorul antrenor al UTA-ei.

Portarul crescut de FC Brașov a colaborat cu Balint la Unirea Tărlungeni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Sportul Snagov și Metaloglobus.

Un alt jucător impresariat de Bogdan Apostu și care a colaborat cu Laszlo Balint la Academica Clinceni, ASA Târgu Mureș și Metaloglobus și care ar putea ajunge, de asemenea, la UTA este mijlocașul Alexandru Cătălin Neagu (26 de ani). Totodată, în iarnă, cu Metaloglobus au semnat contracte până la finalul actualului sezon și jucători ca Florin Plămadă (27 de ani), Claudiu Herea (29 de ani) sau Andrei Ionescu (31 de ani), fotbaliști care au fost titulari sub conducerea lui Laszlo Balint și care l-ar putea urma pe antrenor la noua echipă.

Laszlo Balint îi va avea în stafful tehnic la UTA pe actualii săi colaboratori de la Metaloglobus: Cezar Zanfir (antrenor secund), Radu Alexandru (preparator fizic) și Gabriel Vasiliu (antrenor cu portarii).

Cât privește data reunirii, Balint vrea ca UTA să-și reia antrenamentele pe 25 iunie.

Foto: UTA Arad

Pe aceeași temă