OFICIAL | Petrolul începe negocierile cu Costel Enache pentru a-l numit antrenor. Marius Stan: „Sunt șanse foarte mari să ajungem la un numitor comun”. Ce urmează

OFICIAL | Petrolul începe negocierile cu Costel Enache pentru a-l numit antrenor.** Marius Stan:

A devenit și oficial. Costel Enache (46 de ani) e antrenorul pe care președintele Marius Stan vrea să-l numească în locul lui Flavius Stoican, iar partenerul finanțator și-a dat acordul în ședința de astăzi a Adunării Generale a Asociaților clubului Petrolul Ploiești. Prezent în Anglia în acest zile, Enache va reveni luni în țară, când va începe negocierile cu conducătorul grupării prahovene care are ca obiectiv promovarea în Liga 1.

Dacă vor ajunge la un acord în urma negocierilor, Costel Enache va fi prezentat ca antrenor la Petrolul săptămâna următoare.

„Am fost mandatat de către AGA să încep, la modul concret, discuțiile cu Costel Enache și cred că sunt șanse foarte mari să ajungem la un numitor comun. El este plecat, acum, în Anglia, se va întoarce luni în țară, iar mai apoi ne vom vedea la Ploiești. Următorul pas va fi evaluarea lotului, vom decide numele jucătorilor care ne vor părăsi și, în funcție de această listă, vom stabili și venirile. În ceea ce privește coordonatele programului de pregătire, acestea sunt definitivate, cu reunirea lotului pe data de 8 ianuarie și cu două stagii în Antalya, primul între 12-24 ianuarie, iar cel de-al doilea în intervalul 2-14 februarie”, a precizat Marius Stan.

„Desfășurată astăzi, ședința AGA a aprobat propunerea președintelui Marius Stan, privind numirea lui Constantin Enache în funcția de antrenor principal al FC Petrolul Ploiești. Urmează, așadar, ca oficialul clubului nostru să deschidă negocierile cu Constantin Enache, iar în situația în care se va ajunge la un consens, atunci noul tehnician al „galben-albaștrilor” va fi prezentat pe parcursul săptămânii viitoare.

În vârstă de 46 de ani, Constantin Enache este deținător al Licenței UEFA Pro, el începându-și cariera de antrenor în urmă cu aproape nouă ani, pe banca formației la care s-a consacrat ca jucător, Ceahlăul Piatra Neamț. Au urmat CSMS Iași și Dunărea Galați, pentru ca, din august  2015 și până în decembrie 2016, să activeze în cadrul Federației Române de Fotbal, ca antrenor principal al loturilor naționale „U18″ și „U19″. La începutul sezonului 2017-2018, Enache a revenit în Liga 1, pe banca lui FC Botoșani, conducându-le, mai apoi, pe Astra Giurgiu și, ultima dată, FC Hermannstadt”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Cu Flavius Stoican antrenor, Petrolul a înregistrat în acest sezon de Liga 2 9 victorii, incluzând-o și pe cea anulată cu Daco-Getica, 7 egaluri și 5 înfrângeri, echipa fiind clasată după 21 de etape pe locul 8. Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2020, iar Petrolul are meci pe teren propriu, cu Dunărea Călărași.
 

Pe aceeași temă