OFICIAL | Petrolul a semnat cu încă patru jucători și a înregistrat o nouă despărțire

OFICIAL | Petrolul a semnat cu încă patru jucători** și a înregistrat o nouă despărțire

Prezenți încă de la reunire în lotul Petrolului și anunțați ca și împrumutați de la cluburile de care aparțin, jucătorii Robert Moldoveanu, Florin Borța și Ianoș Brânză au fost anunțați, astăzi, oficial, ca semnați de echipa ploieșteană. Pe lângă cei trei, și Alexandru Stoica s-a fotografiat purtând tricoul galben-albastru. Astfel, „lupii” ajuns la șapte achiziții în 2019, dar au anunțat și o despărțire: mijlocașul Robert Grecu nu va mai continua la Petrolul.

Moldoveanu vine de la Dinamo, Borța de la Universitatea Craiova, Brînză de la FC Botoșani, iar Stoica de la Viitorul. Celelalte achiziții ale Petrolului sunt grecii Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaș defensiv, ex Ergotelis) și Georgios Sarris (29 de ani, fundaș central, ex Hamilton Academical) și Bogdan Rusu (28 ani, atacant, împrumut de la FC Hermannstadt).

„Patru dintre tinerii jucători sosiți în această iarnă au semnat, astăzi, angajamentele cu FC Petrolul Ploiești. Astfel, Robert Moldoveanu, Alexandru Stoica, Florin Borța și Ianoș Brânză au fost împrumutați de la cluburile de care aparțin până la finele actualului sezon, ei fiind eligibili pentru categoria de vârstă „U 21″”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

Iată cum îi descrie Petrolul pe cei patru jucători:

Robert Moldoveanu (19 ani, 1.79 m) provine de la Dinamo București, având 14 prezențe și un gol marcat în actuala ediție a Ligii 1. Jucător de profil ofensiv, Moldoveanu evoluează fie ca vârf de atac, fie în bandă, fiind și un obișnuit al loturilor naționale de juniori. În afară de Dinamo, Moldoveanu a mai jucat și pentru FC Brașov, în eșalonul secund.

Alexandru Stoica (21 ani, 1.81 m) vine de la Viitorul Constanța, aflându-se în lotul primei echipe în sezonul de toamnă al Ligii 1. Mijlocaș de bandă stânga, Stoica a mai jucat la ASA Târgu Mureș și Dunărea Călărași, cu cea din urmă echipă reușind să promoveze în primul eșalon. Și el a adunat convocări la reprezentativele de juniori.

Florin Borța (19 ani, 1.75 m) a fost împrumutat de la CS Universitatea Craiova, el evoluând pe postul de fundaș dreapta. Borța are trei prezențe în ediția în curs a Ligii 1, de fiecare dată fiind titular, și o selecție în echipa națională U21, pentru care a debutat, în luna septembrie a anului trecut, în jocul din deplasare contra Portugaliei.

Ianoș Brînză (20 ani, 1.88 m) este născut la Chișinău, având și cetățenie română. Tânărul portar și-a început cariera la Dacia Chișinău, iar în România a ajuns, mai întâi, la Politehnica Iași, pentru ca, din 2017, să treacă la FC Botoșani. În ultima etapă a sezonului trecut, Brînză și-a făcut debutul în primul eșalon, în partida cu Gaz Metan Mediaș, pentru ca, în actuala stagiune, să mai apară de două ori între buturile formației botoșănene. El are, de asemenea, și o selecție pentru naționala U21 a Republicii Moldova, pentru care a bifat 90 de minute într-un joc amical disputat, în vara anului trecut, contra Armeniei.

Despărțire de Robert Grecu

La capitolul despărțiri, după Daniel Isvoranu, Cristian Danci, Antonio Cruceru, Alexandru Ciocâlteu, Jean Prunescu, Mihai Ene, Toto Tamuz, Mihai Velisar și Andrei Rus, ultimii doi împrumutați la SCM Gloria Buzău, Petrolul a renunțat și la Robert Grecu, mijlocaș pe care l-a împrumutat la începutul sezonului de la Viitorul.

„Clubul nostru a încheiat colaborarea cu jucătorul Robert Grecu, cel care și-a reziliat, astăzi, angajamentul cu FC Petrolul Ploiești. Venit la începutul sezonului, sub formă de împrumut de la Viitorul Constanța, Grecu a bifat 11 jocuri și un gol marcat în tricoul „galben-albaștrilor”. FC Petrolul Ploiești îi mulțumește pentru activitatea depusă în această perioadă și îi urează mult succes în cariera viitoare”, a mai transmis echipa prahoveană.

Pe aceeași temă