OFICIAL | Alexandru Pelici a fost anunțat ca noul antrenor al Ripensia. „Bine ai venit acasă.” Mutarea nu se face însă acum. Când intră în vigoare contractul

OFICIAL | Alexandru Pelici a fost anunțat ca noul antrenor al Ripensia.

Anunțată în exclusivitate de Liga2.ro pe 6 octombrie, numirea lui Alexandru Pelici (44 de ani) la Ripensia Timișoara a fost confirmată în mod oficial astăzi, 17 octombrie. Totuși, venirea antrenorului timișorean pe banca roș-galbenilor nu se va produce acum, ci abia de la începutul anului următor. Pelici își va lua o mică pauză după ce tocmai s-a despărțit de FC Hermannstadt și va prelua Ripensia tocmai de pe 1 ianuarie 2019. Până atunci, clubul care se luptă pentru menținerea în Liga 2 va fi condus în continuare de directorul sportiv Radu Suciu, acest lucru fiind posibil deoarece fostul antrenor, Ciprian Urican, încă nu și-a reziliat contractul.

Alexandru Pelici a fost înlocuit la FC Hermannstadt după remiza, scor 1-1, pe care a înregistrat-o pe terenul celor de la U Craiova. În locul său a fost numit Vasile Miriuță. Pelici i-a condus pe sibieni din luna iunie a anului 2017 și i-a promovat en-fanfare în Liga 1, însă în acest sezon echipa a scârțâit și după 11 etape se afla doar pe penultimul loc în clasament.

Acum, Pelici, care a fost ofertat inclusiv de Energeticianul, chiar dacă echipa lui Nicolae Sarcină era în discuții avansate cu Bogdan Andone, a semnat pe un an și jumătate cu Ripensia și își va începe mandatul pe 1 ianuarie. Antrenorul originar din Timișoara va conduce pentru prima dată în cariera sa o echipă din orașul natal.

„Alexandru Pelici va fi noul antrenor al Ripensiei. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a semnat cu gruparea roș-galbenă o înțelegere pe un an și jumătate. Contractul va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2019 și va expira în vara anului 2020.

Pentru timișoreanul Alexandru Pelici este prima experiență de antrenor în orașul natal. În cariera sa, a pregătit formații precum Unirea Alba Iulia, CSM Reșița, Forex Brașov, Sticla Arieșul Turda, Voința Sibiu, FCM Târgu Mureș, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Bihor, FC Brașov, CS Mioveni și FC Hermannstadt, echipă de care s-a despărțit de curând, după ce a promovat-o în prima ligă.

Așadar, bine ai venit acasă, Alexandru Pelici! Îți dorim să duci Ripensia acolo unde îi este locul!”, a anunțat, astăzi, printr-un comunicat, clubul Ripensia.

Până pe 1 ianuarie, Pelici va fi spectator la meciurile Ripensiei, așa cum s-a întâmplat și la partida cu Energeticianul.

Ripensia vine după un succes pe „Dan Păltinișanu”, 1-0 cu ASU Politehinica Timișoara, iar după 12 etape se află pe locul 14 în clasament, cu 12 puncte, cu două mai mult decât ultima echipă clasată pe loc retrogradabil. Mâine, joi, de la ora 19:00, Ripensia o întâlnește tot pe teren propriu pe Universitatea Cluj.

„Cine e Alexandru Pelici?”

Contactat telefonic înainte de a publica articolul în exclusivitate despre venirea lui Pelici la Ripensia, președintele Dumitru Mihu nu a dorit să comenteze, făcându-se că nu-l cunoaște pe Pelici: „Cine e Alexandru Pelici? Este sâmbătă la prânz. Vorbim luni”, a precizat conducătorul Ripensiei.

La prezentarea ca președinte la Ripensia, Dumitru Mihu spunea că dorește un antrenor care să se asemene cu Arsene Wenger, cel care a condus Arsenal Lontra timp de 22 ani. „Va veni un antrenor care să sprijine un asemenea proiect. Ne dorim să stea cel puțin doi ani, dacă nu chiar 22 (n.r. – întrebat dacă vrea un Sir Alex Fergusson). Mă gândesc mai degrabă la un Wenger. Antrenorul trebuie să aibă un caracter cum trebuie să aibă antrenorul Ripensiei, să fie potrivit pentru imaginea acestui club. Nu vrem să ne grăbim. Lucrăm, am avut o listă lungă care e tot mai scurtă. Va fi un antrenor din România. Va veni în curând. Suntem hotărâți să căutăm mai adânc și mai bine, să alegem ce ne trebuie nouă. Ne trebuie un manager general, un antrenor și un preparator fizic”, declara Mihu.

În cariera sa de antrenor, Pelici a promovat două echipe în Liga 1, pe Voința Sibiu și FC Hermannstadt.

În acest sezon, în primele cinci etape, Ripensia a fost antrenată de Ciprian Urican, iar de atunci și până când se încheie meciurile programate în 2018 interimatul va fi asigurat de Radu Suciu, cu toate că Urican a rămas în acte încă la club. Conform regulamentului, o echipă nu are voie să stea mai mult de o lună fără antrenor principal.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă