Mutare de ultim moment la UTA, la nivelul portarilor. Mirel Bolboașă merge în Liga 1, iar sub comanda lui Laszlo Balint vine Dragoș Balauru

În ultima zi a perioadei de transferuri din această iarnă, UTA a făcut o schimbare surprinzătoare la nivelul portarilor. Arădenii s-au despărțit de rezerva Mirel Bolboașă (30 de ani), care a ajuns în Liga 1, la Astra!? În schimbul lui, liderul Ligii 2 l-a adus pe Dragoș Balauru (30 de ani), un jucător pus pe liber în această iarnă de Ilie Stan la SCM Gloria Buzău.

Rezerva Bolboașă ajunge la Astra

După ce l-a împrumutat pe Mihai Popa la Rapid, Astra avea nevoie de un al treilea portar în lot, astfel că s-a orientat către UTA, acolo de unde l-a luat pe Mirel Bolboașă, un jucător cu un singur meci bifat în prima parte a acestui sezon, în 21 de etape, rezerva lui Florin Iacob. Bolboașă ajunge astfel la o nouă echipă în cariera sa, unde are șanse la fel de mici să se impună, așa cum s-a întâmplat și la Petrolul (vechiul și actualul club), ASA Târgu Mureș sau UTA.

În schimbul său, arădenii și-au luat un golakeeper și mai experimentat, însă care în ultima perioadă nu prea a jucat. E vorba despre Dragoș Balauru, un portar la care SCM Gloria Buzău a renunțat în această iarnă, după ce Ilie Stan l-a folosit în zece meciuri în prima parte a campionatului. În cariera sa a mai jucat pentru FC Snagov, FCM Târgu Mureș, „U” Cluj, Rapid, Viitorul, FC Voluntari, Daco-Getica și Levadiakos (Grecia, unde a fost doar rezervă).

UTA a anunțat pe site-ul oficial mutările efectuate în ultima zi de transferuri:

„Conducerea clubului și Mirel Bolboașă au ajuns, astăzi, la o înțelegere amiabilă de încetare a colaborării, goalkeeperul urmând să fie transferat la Astra Giurgiu. Mulțumim, Mirel, pentru perioada petrecută alături de noi și multă baftă în pașii următori ai carierei!

Compartimentul portarilor utiști este întărit cu Dragoș Balauru. Născut pe 11 noiembrie 1989 în Teleorman, goalkeeperul s-a remarcat la FC Snagov, apoi a jucat pe prima scenă pentru echipele FCM Târgu Mureș, Universitatea Cluj și Viitorul Constanța. În 2014 a trecut la FC Voluntari, cu care a promovat în Liga 1, iar în 2017 a reușit cele mai mari performanțe din istoria ilfovenilor, Cupa și Supercupa României. Experiențele ulterioare sunt Daco-Getica București, Levadiakos (Grecia) și SCM Gloria Buzău, ale cărei culori le-a reprezentat în prima parte a stagiunii.

Bun venit la UTA!”

Pentru partea a doua a sezonului, UTA i-a mai achiziționat pe Soufiane Jebari (ex FK Csikszereda), Simon Rrumbullaku (ex Kukesi) și Radu Crișan (ex Dunărea Călărași, care aparține tot de Astra).

UTA joacă primul meci oficial din 2020 luni, 24 februarie, de la ora 17:30, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, în etapa a 22-a a Ligii 2.

Pe aceeași temă