Marius Croitoru revine la Bacău. Mijlocașul și-a dat acceptul că merge la Sport Club: „Vreau ca pe final de cariera să dau și eu ceva înapoi Bacăului”

Aflat într-o situație incertă în privința participării în noul sezon al Ligii 2, acolo unde în campionatul recent încheiat s-a situat pe locul 4 în play-off, SC Bacău stă la mâna banilor autorităților locale. Chiar dacă riscă desființarea în cazul în care nu se vor aproba banii pe Legea 350, conducătorii grupării băcăuane își fac planuri pentru alcătuirea lotului. Unul dintre jucătorii care ar putea activa la Sport Club în noul sezon este Marius Croitoru, mijlocaș ce în cariera sa a FCM Bacău, FC Vaslui, Steaua, Ceahlăul, Poli Iași, Astra, FC Botoșani sau ACS Poli.

Liber de contract după ce ACS Poli Timișoara a retrogradat în Liga 2, Marius Croitoru (35 ani) a purtat discuții cu președintele Cristian Ciocoiu și cu directorul tehnic Gheorghe Poenaru și și-a dat acceptul pentru a evolua în noul sezon la SC Bacău. Mijlocașul care a mai activat la Bacău la FCM vrea să-și încheie cariera la actuala echipă a orașului moldovean.

„De fapt, eu nu am părăsit cu adevărat niciodată Bacăul, nici când eram la Steaua, nici când eram la Vaslui, nici când eram la Botoșani. Bacăul mi-a dat enorm, inclusiv o familie. Vreau ca pe final de cariera să dau și eu ceva înapoi Bacăului. Sper din tot sufletul să am această posibilitate. Eu am convingerea că se va găsi înțelegere, iar Sport Club își va continua activitatea în liga secundă. Dorința mea este să-mi închei cariera în Bacău. Și nu oricum, ci cu o promovare în prima ligă. E timpul să readucem fotbalul băcăuan acolo unde a fost ani de-a rândul. Iar asta nu se poate face decât cu sprijinul factorilor locali. Sper să am posibilitatea de a pune umărul la ascensiunea Sport Clubului. Știu că echipa vine după un sezon foarte bun, astfel încât, dacă se rezolva problemele financiare, există toate premizele ca lucrurile să aibă o continuitate pozitivă”, a declarat, pentru Deșteptarea, fotbalistul lansat în fotbalul mare în urmă cu 16 ani de FCM Bacău.

4 meciuri și 2 goluri la FC Botoșani și 13 jocuri la ACS Poli Timișoara a bifat Marius Croitoru în ultimul sezon al Ligii 1

„Nici nu concep ca această echipă să se desființeze, mai ales după sezonul foarte bun făcut de băieți. Ar fi o nouă palmă pentru oraș, după ce și FCM Bacău a avut o soartă asemănătoare. Eu am încredere ca noul primar și noul Consiliu Local vor înțelege situația și vor pune umărul la redresarea fotbalului și a sportului băcăuan. Am convingerea că noua administrație va face, în sfârșit, și stadionul, astfel încât să putem privi din nou către Liga 1”, a comentat și Gheorghe Poenaru situația de la SC Bacău.

„Situația este, într-adevăr, una limită: a fi sau a nu fi. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să vedem ce se va întâmpla, dar eu, unul, am încredere că ne vom putea continua activitatea”, a spus și antrenorul Cristian Popovici.

SC Bacău are programată reunirea pe 20 iunie.

Pe aceeași temă