Interziși la legitimări și transferuri! Oficialii de la Pandurii au depus memoriu, prin care solicită federației ridicarea sancțiunii

Deși s-a despărțit de zece dintre componeții cu care a încheiat sezonul trecut al Ligii 2, Pandurii Târgu Jiu nu-și poate completa lotul, după ce a primit interdicție din partea FRF la transferuri și legitimări. Motivul e legat de unele restanțe salariale către antrenorii de la grupele de copii și juniori, care au refuzat să mai semneze actele necesare licențierii clubului, așa cum o făcuseră în urmă cu un an. 

„Avem o problemă, în momentul de față, cu legitimările și cu transferurile jucătorilor. Ni s-a aprobat înscrierea în Liga 2 cu această interdicție, dar am depus un memoriu și am cerut suspendarea sancțiunii. Clubul poate primi și o perioadă de probă, ce poate varia între șase luni și doi ani. Am cerut ca FRF  să ia în calcul acest lucru. Sancțiunea vine din cauza unor probleme financiare nerezolvate. În anumite situații, la cluburile aflate în insolvență, se pot decala acele termene, pentru că ele fac o eșalonare la plată, pe care chiar am transmis-o către federație. Nu suntem singurii în această situație. Așteptăm un răspuns după întrunirea Comitetului Executiv”, a precizat noul director sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

Practic, gruparea gorjeană nu poate opera transferuri, dar nu poate legitima nici jucători liberi de contract, cum oricum ar fi fost cazul în majoritatea celor care urmau să ajungă vara această la Târgu Jiu. Pentru a nu rămâne complet descoperit, antrenorul Adrian Bogoi a promovat în această perioadă o serie de juniori din propria pepinieră a clubului, care automat pot juca pentru echipa de seniori.

Oricum, Pandurii nici nu pare să aibă multe variante, singurele noutăți din lotul lui Adrian Bogoi fiind portarul Iulian Dinu („U” Cluj) și atacanții Daniel Unguru (ACSO Filiași) și Dumitru Rogac (Zoria Bălți).

Alexandru Vodă (mijlocaș, FC Hermanstadt), George Tudoran (atacant, Rapid), Gabriel Dodoi (atacant, Rapid), Denis Brînzan (fundaș, FC Argeș), Andrei Blejdea (atacant, FC Argeș), Robert Dănescu (fundaș, FC Argeș), Alexandru Costache (portar, revenit la Concordia Chiajna), Milos Draca (fundaș, destinație necunoscută), Hery Du-ho Kim (mijlocaș, destinație necunoscută) și Laurențiu Tudor (mijlocaș, destinație necunoscută) s-au despărțit de vara aceasta  Pandurii.

Mâine, pe terenul sintetic de la Târgu Jiu, Pandurii va disputa un amical cu nou-promovata în Liga 3 Gilortul Târgu Cărbunești.

Sportul Snagov și Daco-Getica București sunt celelalte două cluburi din Liga 2 care au primit interdicție la legitimări de jucători în această vară.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Pandurii Târgu Jiu

Pe aceeași temă