Farul devine „satelitul” FCSB-ului! Al șaptelea jucător din curtea vicecampioanei care a ajuns la echipa constănțeană

SSC Farul Constanța adoptă tactica echipei Academica Clinceni, în speranța că în noul sezon al Ligii 2 va lupta pentru promovare, așa cum ilfovenii au reușit în ediția recent încheiată și au ajuns în Liga 1. Clubul finanțat de Ciprian Marica a perfectat la începutul acestei săptămâni a șaptea achiziție de la FCSB, astfel că poate primi titulatura neoficială de „satelit” al formației bucureștene.

Daniel Toma, Tudor Moldovan, Mihailo Mitrov, Robert Băciuț, Alexandru Nicola și Ștefan Cană sunt jucători care aparțin de FCSB și care în ultimele zile au fost cedați la SSC Farul, acestora alăturându-se de luni și Alexandru Bodea, un atacant de 18 ani.

Bodea a împlinit pe 16 iunie 18 ani, este originar din Pitești, joacă pe postul de atacant, iar la prima echipă a FCSB a debutat în ediția trecută a Cupei României, în meciul cu Dunărea Călărași, pierdut cu 1-2, în care a fost trimis pe teren în minutul 86, în locul cu Daniel Benzar. În rest a jucat la juniorii vicecampioanei sau la echipa secundă din Liga 3, FCSB II.

FCSB are echipă secundă în Liga 3, însă nivelul acestui campionat este unul scăzut, astfel că și șansele ca tinerii jucători crescuți de clubul lui Gigi Becali să se remarce sunt mici. Astfel, conducătorii vicecampioanei României preferă să trimită jucători de perspectivă pe care nu se bazează momentant la prima echipă sub formă de împrumut la alte formații care activează în competiții mai puternice. În sezonul trecut, ținta preferată unde și-a direcționat „nestematele” a fost Academica Clinceni, echipă care a fost surpriza Ligii 2 și a obținut promovarea. Acum, FCSB pare să își facă un nou „satelit” în eșalonul secund: SSC Farul Constanța.

Până acum, în această vară, echipa constănțeană i-a mai achiziționat pe: portarul Vlad Muțiu (24 ani, ex Dinamo), fundașii Iulian Carabela (23 ani, ex Aerostar Bacău), Ionuț Ursu (30 ani, ex „U” Cluj), Dan Panait (22 ani, ex Chindia), Viorel Lică (24 ani, ex Sportul Snagov) și Ștefan Marian Cană (19 ani, ex FCSB II), mijlocașii Baudouin Kanda (26 ani, ex UTA), Antonio Cruceru (23 ani, ex Turris Turnu Măgurele), Mihailo Mitrov (24 ani, ex Academica Clinceni), Robert Claudiu Băciuț (18 ani, ex FCSB II) și Alexandru Nicola (22 de ani, ex Academica Clinceni) și atacantul Alexandru Stoica (22 ani, ex Petrolul).

Altfel, dintre jucătorii din lotul cu care a încheiat sezonul recent al Ligii 2, Farul le-a prelungit contractele lui Madikaba Doumbia, Paul Antoche, Daniel Toma, Tudor Moldovan și Cosmin Zamfir.

Oficial, SSC Farul nu a legitimat la Federația Română de Fotbal niciunul dintre jucătorii pe care i-a prezentat până acum.

Foto: FC Farul Constanța

Pe aceeași temă