EXCLUSIV | Valeriu Răchită se lasă de antrenorat. „Faptul că ești corect și disciplinat nu rezonează cu oamenii care conduc fotbalul”. Noua cale pe care vrea să o urmeze

După un sezon în care a făcut din Sportul Snagov o echipă fără griji în campionatul Ligii 2, clasând-o pe locul 10, asta după ce în ediția trecută clubul condus de Cătălin Rufă retrograda, dar rămânea în competiție din cauza abandonului celor de la FC Brașov, antrenorului Valeriu Răchită nu i s-a prelungit contractul. Fostul petrolist s-a trezit cu lacăt nou la biroul pe care-l avea, iar apoi a aflat și înlocuitorul său: Laszlo Balint.

Răchită pleacă cu un gust amar de la Snagov, acolo unde, timic românesc, a avut șicane cu primarul comunei, cel care a pus presiuni pe durata întregului sezon să-i fie introdus în primul „11” copilul. Acesta este, cu siguranță, și unul dintre motivele pentru care fostului fundaș nu i s-a propus prelungirea, cu toate că, sportiv, a realizat mai mult decât își propuneau conducătorii echipei.

„În primul rând mi-am terminat contractul. Nu m-am certat cu cei doi patroni de la Snagov (n.r. – Cătălin Rufă și Victor Angelescu). A fost situația că pe 30 iunie mi se termina contractul. În iarnă a fost acea conferință de presă, un proiect de performanță, de promovare. Au fost niște tensiuni la nivel de autorități locale. Eu mi-am îndeplinit, din punct de vedere sportiv, obiectivul, am avut foarte mulți tineri și unii dintre ei vor ajunge în fotbalul mare. Le doresc succes. O să mă mai duc la meciurile lor. Am făcut 51 de puncte cu o echipă de copii, cu un buget de Liga a 4-a, pot să spun. La 200 de mii de euro buget. Liga a 4-a are un asemenea buget”, a spus, pentru Liga2.ro, Valeriu Răchită, care a rămas cu lista de jucători pe care și i-ar fi dorit în noul sezon, după ce la finalul campionatului Rufă și Angelescu i-au spus să o alcătuiască, pentru că dau start proiectului de performanță pe care l-au anunțat cu fast într-o conferință de presă susținută în iarnă. „După ce s-a terminat campionatul, eu și cei doi patroni am avut o discuție despre viitorul, referitor la faptul să aduc lista cu jucătorii pe care mi i-aș dori pentru proiectul de performanță… Și am rămas cu lista cu jucătorii pe care i-am monitorizat și pe care mi i-aș fi dorit”, a povestit Răchită.

Concluzia după încă un an petrecut în antrenorat și încheiat urât este că vrea să se reprofileze. „După atâția ani de antrenorat, faptul că ești corect și disciplinat nu rezonează cu oamenii care conduc fotbalul. Cred că mă gândesc foarte serios să apuc calea manageriatului sportiv. Și la Sportul am fost manager general, dar acum vreau să nu mai fiu antrenor. Vreau să fiu manager general, director sportiv, să merg pe partea scoutingului”, a mai declarat Răchită, care a refuzat să preia alte echipe după anunțul despărțirii de Sportul Snagov: „M-au sunat două cluburi, dar nu vreau să mă duc undeva nu este stabilitate.”

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă