EXCLUSIV | Patronul clubului Carmen București preia Sportul Snagov și îi schimbă denumirea. Primele mutări: cinci jucători ai campioanei Capitalei au ajuns sub comanda lui Răchită

Cu o zi înainte de disputarea celui de-al treilea meci al noului sezon al Ligii 2, Sportul Snagov a anunțat legitimarea a șase jucători noi, semn că antrenorul Valeriu Răchită e nemulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, dar și că la echipă sunt destule frământări în această perioadă. Nici nu avea cum să fie altfel, având în vedere că reunirea echipei a avut loc cu doar două săptămâni înainte de startul campionatului, iar jucători au fost aduși în ritm alert, pentru ca Răchită să aibă pe cine să trimită pe teren în primele etape.

Sportul Snagov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Buzău, cu SCM Gloria, în etapa a 3-a a Ligii 2. Fără punct din primele două meciuri (1-2 cu Viitorul Pandurii și 0-3 cu Campionii FC Argeș), echipa ilfoveană se află pe locul 16 în clasament.

Însă, mai interesant este faptul că cinci dintre jucătorii nou-legitimați de Snagov vin de la Carmen București, campioana Ligii a 4-a București care a ratat promovarea în Liga a 3-a în această vară, după ce a pierdut barajul cu Mostiștea Ulmu (Călărași).

Mutarea nu este deloc întâmplătoare și confirmă informațiile pe care Liga2.ProSport.ro le are în privința colaborării dintre cele două cluburi și completează știrea publicată inițial, în care anunțam că șeful echipei bucureștene a decis să o retragă din Liga a 4-a. Ipoteza a fost confirmată pentru ProSport de directorul sportiv al clubului, Cristian Marincea.

Sportul Snagov, preluat de patronul clubului Carmen București

Potrivit surselor Liga2.ProSport.ro, finanțatorul clubului Carmen, Ovidiu Adrian Onosă, a ajuns, de curând, la un acord cu principalul acționar al Sportului Snagov, Cătălin Edmond Rufă, în privința preluării grupării din Liga 2. Aflat în insolvență și cu probleme financiare, Sportul Snagov, fost Damila Măciuca și Metalul Reșița, va fi preluat de Onosă, iar în vara viitoare intenționează să-i schimbe denumirea în Carmen București, clubul istoric înființat în 1922, desființat de comuniști în 1947 și reînviat în 2017.

Până la oficializarea mutării și în acte, Onosă va asigura încă de acum sprijinul financiar la echipa din Liga 2, în timp ce Carmen își va întrerupe activitatea până la vară, fiindcă se va retrage din Liga 4.

Iar primele mutări la Sportul Snagov făcute de noul finanțator sunt aducerea a cinci jucători de la Carmen: Octavian Stanciu, Doru Bratu, Florin Lungu, Alexandru Nichita și Narcis Ioniță. Dintre aceștia, cel mai cunoscut este Doru Bratu (30 de ani), fundaș crescut de Rapid și care în cariera sa a mai jucat pentru Juventus București, FC Snagov, Concordia Chiajna, FCSB, Pandurii Târgu Jiu, „U” Cluj, Farul Constanța, FC Rapid 1923 și Carmen.

În plus, Snagovul l-a legitimat și pe Ionuț Baniță, un fundaș care ultima dată a jucat în Liga 3, la Viitorul Domnești, însă care a jucat în Liga 2 pentru CS Afumați.

Noile achiziții ale Sportului Snagov:

Octavian Stanciu (portar, 22 de ani, ex Carmen)
Doru Bratu (fundaș central, 30 de ani, ex Carmen)
Ionuț Baniță (fundaș dreapta, 23 de ani, ex Viitorul Domnești)
Florin Lungu (mijlocaș central, 24 de ani, ex Carmen)
Alexandru Nichita (mijlocaș central, 27 de ani, ex Carmen)
Narcis Ioniță (mijlocaș de bandă, 19 de ani, ex Carmen)

Sportul Snagov cu Viitorul Pandurii (1-2): Vreme – Poștoarcă, Ghidurea (Turdatu 79′), G. Apostol, Cos. Novac – Iul. Roșu (Dorobanțu 58′), Răileanu, Ad. Stoica (cpt.) – Safsaf, R. Bucur, Mirică (Al. Rusu 61′)
Rezerve neutilizate: Micle – Ristea, S. Matei, Vl. Bărbulescu

Sportul Snagov cu Campionii FC Argeș (0-3): Vreme – Poștoarcă, G. Apostol, Ad. Neacșu, Cos. Novac – Iul. Roșu (Cubleșan 74′), Răileanu, Ad. Stoica (cpt.) – Safsaf, R.  Bucur (Iul. Ilie 70′), Mirică (Al. Rusu 56′)
Rezerve neutilizate: Micle – Ristea, Ghidurea, Dorobanțu

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă