EXCLUSIV | Chindia își întărește atacul cu un golgheter! Un alt jucător care a contribuit la promovarea Dunării Călărași ajunge la Târgoviște: „Este un fotbalist de top”

Chindia și-a găsit atacantul cu care să atace promovarea, în partea a doua a sezonului Ligii 2 urmând să aibă o ofensivă letală cu Cherchez, Florea, Neguț și noua achiziție care semnează astăzi. Echipa târgovișteană se va întări cu atacantul care a înscris 50 de goluri în 74 de meciuri jucate în campionatul Ligii 2, respectiv Ligii 1 pentru Dunărea Călărași.

Lăsat acasă de Dan Alexa și neinclus în lotul pe care l-a luat în cantonamentul din Antalya, atacantul Valentin Alexandru (27 de ani) va fi împrumutat la Chindia, una dintre contracandidatele la promovare din ediția trecută a Ligii 2.

„Am avut discuții cu cei din conducerea Chindiei pentru Vali Alexandru. El a plecat de la noi sub formă de împrumut până pe 30.06.2019. Este un fotbalist de top. Am promovat cu el și a dovedit calitate de golgheter. Îi urez succes lui, dar și lui Bogdan Șandru, care o să-i fie din nou coleg”, a spus, pentru Liga2.ro, Florentin Brișan, președintele Dunării Călărași.

Atacantul originar din Popești Leordeni a fost utilizat în prima parte a sezonului Ligii 1 la Dunărea în doar 9 meciuri, în care a înscris un gol. În ediția trecută a Ligii 2, Alexandru înscria 24 de goluri în 33 de jocuri. În cariera sa a mai evoluat pentru Victoria Brănești, Juventus București, CS Otopeni, Academica Clinceni, Gloria Popești Leordeni, Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chijna. Pentru aceste două echipe din urmă, cât și la Dunărea, a bufat meciuri în Liga 1.

„Mai avem nevoie cel puțin de un fundaș central, un mijlocaș central și de un atacant. Sper să mai găsim unul-doi fotbaliști U21″, spunea antrenorul Viorel Moldovan la reunire.

Valentin Alexandru va fi a treia achiziție a Chindiei, după ce până acum cu echipa târgovișteană au mai semnat mijlocașii Mihai Neicuțescu (Dinamo) și Bogdan Șandru (Dunărea Călărași).

Echipa de la care vin Valentin Alexandru și Bogdan Șandru, Dunărea Călărași, s-a despărțit în această iarnă de mulți dintre jucătorii cu care reușea promovarea în Liga 1 și cu care a continuat să joace în prima parte a sezonului. După Nicolae Cârnaț, Baudoin Kanda, Cristian Pușcaș, Wallace da Silva, Alin Babei, Gaetan Missi Mezu și Aitor Monroy, Dan Alexa a renunțat și la portarul Cezar Lungu și fundașul Ionuț Țenea. Aceștia doi din urmă încă sunt legați contractual de gruparea călărășeană și se caută echipe unde să fie împrumutați.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă