„Este o provocare foarte mare”. Ce l-a motivat pe Laszlo Balint să preia ASA Târgu Mureș

Pe lângă managerul general Dinu Gheorghe, în conferința de presă susținută ieri de clubul ASA Târgu Mureș a fost prezentat oficial și noul antrenor, Laszlo Balint (38 de ani). Tehnicianul brașovean care ultima dată a condus-o pe Academica Clinceni, în urmă cu un sezon și jumătate, revine pe banca unei echipe din Liga 2.

Balint va activa astfel la al patrulea club în scurta sa carieră ca antrenor, după Unirea Tărlungeni, FC Brașov, unde a fost secund, și Academica Clinceni. Pentru tânărul antrenor, numirea la ASA Târgu Mureș reprezintă o mare provocare.

„Vreau să mulțumesc celor din conducerea clubului că mi-au acordat încrederea de a participa la acest nou proiect. Cred că sunt anumite lucruri care pot fi începute de la zero și terminate cu succes, la acest club. M-am simțit cu adevărat dorit, am avut și alte oferte din Liga a 2-a și a contat foarte mult infrastructura pe care o deține clubul. Din punct de vedere profesional este o provocare foarte mare. Îmi doresc să reușesc, sunt motivat, vin cu o mare putere de muncă. Ne vom completa lotul cu jucători care trebuie să înțeleagă că este nevoie de muncă, ambiție și de motivație. Pentru a reuși în Liga a 2-a avem nevoie de foarte multă determinare. Trebuie să ne unim forțele pentru a readuce această echipă în prima ligă”, a spus Laszlo Balint în conferința de presă în care a fost anunțat oficial în funcție la ASA Târgu Mureș. Olimpia Satu Mare și Metalul Reșița sunt alte două echipe din Liga 2 care și l-au dorit în această vară ca antrenor pe Balint.

Dinu Gheorghe a explicat, la rândul său, de ce l-a ales ca antrenor pe Laszlo Balint, motivele fiind diverse. „L-am ales pe Laszlo Balint ca antrenor al echipei, din mai multe motive. Pentru experiența lui la nivelul ligii a doua, dar și pentru ce poate el să arate la această echipă. Este un antrenor pasionat, dedicat total, a lucrat cu doi antrenori în care am mare încredere și de la care cred că a copiat multe, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. Îi doresc să ajungă măcar la nivelul celor doi, pentru că are tot ce îi trebuie pentru acest lucru”, a spus cel poreclit „Vamă”.

Lotul echipei pentru noul sezon va fi schimbat aproape în totalitate. O primă achiziție făcută deja este portarul Florin Iacob (23 de ani), ultima dată la FC Brașov, dar sub contract cu Concordia Chiajna.

Reunirea lotului echipei ASA Târgu Mureș este programată pentru luni, 26 iunie, la Academia de Sport. Jucătorii se vor pregăti la Târgu Mureș până în 9 iulie, când se va pleca într-un cantonament la Brașov.

Pe aceeași temă