Energeticianul profită de retragerea Afumațiului și ia trei jucători de la ilfoveni. Dulca își face lot pentru a ataca promovarea

De joi, la antrenamentele echipei conduse de Cristian Dulca au fost prezenți și trei noi jucători, toți veniți de la CS Afumați, club care avea dreptul să joace în Liga 2, însă a decis să se ducă la Liga 3.

Vlad Tudorache (23 de ani), Daniel Lăsconi (23 de ani) și Emil Ducu Ninu (31 de ani) nu au vrut să continue cu CS Afumați în Liga 3, ci au preferat să rămănă în eșalonul secund, astfel că au venit la ACS Energeticianul. Primii doi sunt văzuți de oficialii clubului ca tinere speranțe de pe urmă cărora ar putea să obțină bani în viitor, în timp ce Ninu este un experimentat jucător care a evoluat în cariera sa și la Steaua.

„După cum am promis comunității din Valea Jiului, iată că ne îndreptăm atenția spre fotbaliștii de aici, pe care vrem să-i promovăm. Venirea celor doi este un câștig pentru echipa noastră”, a spus președintele clubului, Alin Zgripcea, referindu-se la Tudorache și Lăsconi.

Tudorache, printre cei mai buni jucători ai Afumațiului

Vlad Tudorache e originar din Petroșani și a început fotbalul la Universitatea Petroșani, a trecut apoi pe la Jiul, a fost achiziționat de Dinamo, direcționat către FC Voluntari și ulterior legitimat de CS Afumați. La clubul ilfovean din Liga 2 a evoluat în ultimele două sezoane. În primul a jucat în 32 de meciuri și a marcat 7 goluri, iar în cel recent încheiat a bifat 30 de meciuri și 3 goluri.

Lăsconi și Ninu tocmai ajunseseră la Afumați, însă n-au vrut la Liga 3

În schimb, Daniel Lăsconi, originar din Hațeg, semnase cu CS Afumați din iarnă, însă clubul Unirea Alba Iulia nu l-a lăsat să vină la ilfoveni până nu-și termină contractul. Acum, când a ajuns în cele din urmă la echipa lui Vasile Neagu, clubul a decis să se retragă la Liga 3, lucru ce nu i-a convenit jucătorului. Astfel, atacantul a ales să meargă la Energeticianul.

„Mi-am dorit să evoluez în eșalonul superior și până la urmă mi se îndeplinește dezideratul. Nu am vrut să rămân la Afumați în Liga a 3-a. M-am înțeles cu oficialii de la ACS Energeticianul, îmi convine situația, mai ales că sunt aproape de casă”, a spus, pentru ziarul Unirea, Lăsconi, care va semna un contract valabil până în 2022 cu clubul din Valea Jiului.

Lăsconi ar putea să nu rămână mult timp la Petroșani, întrucât va fi redirecționat spre o altă divizionară secundă, Luceafărul Oradea, cealaltă echipă condusă din umbră de afaceristul Nicolae Sarcină.

Emil Ninu a jucat ultima dată în Israel, la Maccabi Ahi Nazareth, și semnase în această vară cu CS Afumați. Cum nu a dorit să continue cu echipa la Liga 3, a acceptat oferta primită de la Energeticianul. În cariera sa, fundașul crescut de CSȘ Craiova și Școala de Fotbal Gică Popescu a evoluat pentru FC Național, Steaua, Gloria Buzău, Gloria bistrița, Farul, Viitorul, „U” Cluj, Levski Sofia, AEK Larnaca, Hapoel Bnei Lod și Maccabi Ahi Nazareth.

Alte noutăți din lotul Energeticianului sunt Vlad Rusu, Viorel Nicoară, Marius Tomozei, Cosmin Neagu, Horațiu Moldovan, Alexandru Dulca, Călin Cristea, Mihai Ion și Cosmin Ionică.

VEZI programul competițional pentru noul sezon al Energeticianului și al celorlalte echipe din Liga 2

Articol scris de Loredana JUGLEA și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă