OFICIAL | Golgheterul Ligii 2 a devenit „pandur”. Valentin Alexandru a semnat cu Pandurii Târgu Jiu

OFICIAL | Golgheterul Ligii 2 a devenit

UPDATE: Site-ul oficial al echipei Pandurii Târgu Jiu a anunțat transferul atacantului Valentin Alexandru de la Dunărea Călărași. Jucătorul de 24 de ani a semnat un contract pentru următorii trei ani cu gruparea din Liga 1.

Fostul jucător al Dunării Călărași a fost sezonul trecut golgheter al Ligii a doua unde a jucat în 32 de meciuri și a marcat de 25 de ori. Alexandru se transferă în Liga 1, acolo unde a fost dorit și de alte echipe, pe perioada de vară antrenându-se cu Rapid București.

„Am decis de comun acord să punem capăt colaborării noastre. Valentin Alexandru mai avea un an contract cu noi însă și-a dorit mult să evolueze în Liga 1. Discuțiile cu Rapid au fost abandonate total și pentru că a apărut această variantă Pandurii, am considerat că e mai bine să-i oferim acum această șansă. Îi mulțumim pentru tot ce a realizat în cei doi ani și jumătate petrecuți la Călărași. Îi urez succes și sunt convins că dacă va avea evoluții bune va ajunge și la echipa națională” a declarat, pentru site-ul oficial al Dunării, președintele Constantin Ștefan.

„Îi urez multă baftă în continuare! E un pas important pentru el, dar, ca să știe toată lumea, el nu a plecat din cauza conflictului cu mine. Am avut acel incident spre finalul campionatului trecut, însă el și-a manifestat încă de la începutul pregătirilor dorința de a pleca spre o ligă superioară. A încercat prima dată cu Rapid, după care, având contract cu Dunărea Călărași, s-a reîntors, a făcut o mare parte din pregătire împreună cu noi și apoi a apărut această oportunitate de a pleca la Târgu Jiu. Nu văd de unde un conflict cu mine. El, mă repet, și-a dorit să plece, s-a pus de acord cu clubul și până la urmă toată lumea are de câștigat din această afacere. Că e o pierdere importantă, ca și ceilalți care au plecat până acum, mă refer la Mihai Popescu, la Alami, la Sergiu Popescu, la Balint, da, într-adevăr, dar sunt convins că vom reuși să aducem jucători poate la fel de valoroși ca și ei”, a spus și antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea.


 

Aflat într-un conflict continuu cu antrenorul Adrian Mihalcea, golgheterul Dunării Călărași, Valentin Alexandru, s-a zbătut în ultima perioadă să plece la altă echipă și în cele din urmă i-a ieșit. După ultimul episod de ceartă cu staff-ul tehnic, petrecut vinerea trecută, atunci când a refuzat să joace în amicalul de la Slobozia cu Unirea, atacantul a obținut acordul conducerii de a se transfera în sfârșit la un club din Liga 1.

Valentin Alexandru nu va merge la Rapid, echipă alături de care s-a antrenat în această vară și cu care ar fi trebuit să semneze dacă situația clubului giuleștean ar fi fost una normală, ci la Pandurii Târgu Jiu. Atacantul a bătut în această dimineață palma cu șefii formației gorjene, iar joi își va privi din tribună coechipierii care vor juca acasă cu Maccabi Tel Aviv, în turul 3 al Europa League.

Atacantul de 24 de ani este a al șaptelea transfer al celor de la Pandurii din această vară, după Jordy Buijs, Christian Obodo, Armiche Ortega Medina, Claudiu Voiculeț, Ovidiu Herea și Lucian Sânmărtean. Dunărea Călărași și-a păstrat 20 la sută dintr-un viitor transfer al jucătorului.

În sezonul recent încheiat, Valentin Alexandru a jucat în 32 de meciuri pentru Dunărea Călărași, club pentru care a înscris 25 de goluri, acesta fiind golgheterul campionatului Ligii 2. În cariera sa, atacantul a mai evoluat la Săgeata Năvodari, Juventus București, Victoria Brănești, CS Otopeni, Academica Argeș sau Gloria Popești Leordeni.

În altă ordine de idei, Dunărea Călărași va disputa sâmbătă, 30 iulie, de la ora 18:00, pe stadionul „Ion Comșa”, un amical cu prima echipă a lui Dinamo.

Pe aceeași temă