Dunărea s-a despărțit de unul dintre stranierii din lot. Cum descrie Dan Alexa achizițiile făcute până acum

Dunărea s-a despărțit de unul dintre stranierii din lot.** Cum descrie Dan Alexa achizițiile făcute până acum

Liderul Ligii 2, Dunărea Călărași, s-a despărțit în această săptămână, miercuri, de al treilea jucător în această iarnă. După Valentin Balint și Andrei Pușcașu, acesta din urmă împrumutat la SC Oțelul Galați, Dan Alexa a renunțat și la serviciile mijlocașului portughez Andre Mesquita (20 de ani).

Dunărea și Mesquita au ajuns, ieri, la un acord de încetare amiabilă a raporturilor contractuale. „Drumurile noastre se desparte, din păcate, aici. Andre Mesquita este un jucător tânăr cu multe calități, însă, din nefericire, n-a reușit să se impună la Călărași. Noi îi mulțumim pentru această scurtă colaborare și îi dorim mult succes în continuare”, a declarat, citat de site-ul oficial al Dunării, președintele Florin Brișan.

Adus în timpul campionatului, după numirea lui Dan Alexa ca antrenor, Andre Filipe Rebelo Mesquita a evoluat pentru Dunărea în doar trei meciuri, cu ASA Târgu Mureș și CS Mioveni, în campionat, și cu Unirea Slobozia, în Cupa României.

Alexa: „În momentul acesta avem un lot competitiv”. Mai vrea însă un portar

La capitolul achiziții, Dunărea i-a adus, până acum, pe Alin Dobrosavlevici, Dino Spehar, Paul Iacob, Alexandru Stoica, Ciprian Rus și Gaston Mendy.

În opinia antrenorului Dan Alexa, lotul de care dispune acum a devenit mai competitiv cu aceste transferuri reușite. „Ca și strategie, am încercat să aducem jucători pe care-i cunosc. Acești fotbaliști vor crește concurența și consider că în momentul acesta avem un lot competitiv. Sunt jucători pe care-i cunosc, i-am urmărit, unul dintre ei mai jucând la Călărași. Mă refer la Piticu”, Alex Stoica, un tânăr jucător care a mai evoluat la Călărași în urmă cu câțiva ani. Alți doi jucători sunt de la Concordia Chiajna. E vorba de Alin Dobrosavlevici, fundaș central, și Dino Spehar, mijlocaș ofensiv. Pe Alin l-am mai antrenat la Târgu Mureș și Concordia, iar la Timișoara l-am dat afară. Dino Spehar a evoluat în naționala Croației de juniori și este un jucător în care am mare încredere. Din păcate, a stagnat în ultimul an și asta a fost și una din posibilități de a-l aduce la Călărași. Pe Ciprian Rus, un atacant de la Pandurii, îl cunosc de la Târgu Mureș. Am mare încredere în el și sper să ne ajute. Pe Gaston Mendy, fundaș stânga ofensiv, îl știu, am lucrat împreună. Consider că ne poate ajuta pe faza de atac. Paul Iacob este un jucător care mi-a plăcut de când evolua la FC Brașov. Un jucător inteligent, puternic, de mare viitor. Încercăm să mai aducem și un portar, junior”, a spus Dan Alexa.

„Avem un lot echilibrat, format din 23-24 de fotbaliști. A scăzut mult media de vârstă. Îmi place să lucrez cu tinerii. Pe de altă parte am făcut această campanie de achiziții astfel încât o eventuală promovare să nu ne prindă descoperiți. Avem un nucleu de bază format și-mi doresc să nu avem soarta altor echipe care atunci când promovează se întorc în Liga a 2-a”, a mai declarat, în cadrul unei conferințe de presă organizate ieri la Consiliul Județean, Dan Alexa.

În perioada 24 ianuarie -5 februarie, echipa pregătită de Dan Alexa va efectua un stagiu de pregătire în Turcia, Antalya, unde va disputa și patru jocuri amicale.

Pe aceeași temă