Dunărea Călărași și-a pierdut cel mai bun jucător. Buș revine în Liga 1: „Nu ne putem împotrivi”

Dunărea Călărași și-a pierdut cel mai bun jucător.** Buș revine în Liga 1:
  • Laurențiu Buș, fostul mijlocaș de la Rapid, Oțelul sau „U” Cluj va semna cu vicecampioana ASA Târgu Mureș.
  • Mijlocașul de bandă a avut mai multe oferte din Liga 1, după ce a devenit al doilea golgheter al Seriei I al Ligii 2, în tricoul Dunării Călărași.

 

Imediat după numirea lui Petre Grigoraș pe banca tehnică, ASA Târgu Mureș a început să facă transferuri. Primul jucător cu care mureșenii au bătut palma este Laurențiu Buș. Mijlocașul de 28 de ani a prins un sezon perfect la Dunărea Călărași, surpriza din Seria I a ligii secunde. Buș a marcat 12 goluri și a bifat 7 pase de gol în acest an pentru echipa antrenată de Ionel Ganea.

După aceste evoluții au apărut și ofertele pentru mijlocașul care în 2011 câștiga campionatul cu Oțelul Galați. Concordia Chiajna, FC Voluntari, dar și Casertana, liderul din Serie C, au fost echipe care i-au propus contracte lui Laurențiu Buș. Se pare că mijlocașul va accepta totuși oferta vicecampioanei.

Ar fi a patra echipă pentru care fotbalistul evoluează în Liga 1, după „U” Cluj, Oțelul și Rapid. Între 2012 și 2014 Laurențiu Buș a evoluat în Rusia, pentru Yenisey, formație din liga secundă.

„Pe adresa clubului nostru a sosit un fax din partea celor de la ASA Târgu Mureș prin care ne solicită acceptul ca Laurențiu Buș să evolueze pentru această echipă. Nu ne putem împotrivi pentru că atunci când a sosit la Călărași ne-a spus că dacă va primi vreo ofertă din Liga 1 îi va da curs. Evoluțiile sale bune n-au trecut, după cum se vede, neobservate. Oricum noi îi mulțumim pentru tot ce a făcut la Călărași pentru Dunărea și îi urăm mult succes la noua sa echipă” a declarat, pentru site-ul oficial al clubului călărășean, președintele Constantin Ștefan.

Laurențiu Buș a evoluat 1365 de minute pentru Dunărea în prima parte a acestui sezon al Ligii 2, echipa pentru care a marcat 12 goluri. Buș era unul dintre cei mai buni jucători din lotul pregătit de Ionel Ganea, alături de Valentin Alexandru (15 goluri), Alexandru Stoica sau marocanul Saifeddine Alami.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă