Dumitraș s-a antrenat cu Argeșul, însă a ajuns să semneze cu Chiajna. Nicolae Dică spune cum s-a ratat transferul experimentatului fundaș: „Mi-a spus că se duce la club”

Dumitraș s-a antrenat cu Argeșul, însă a ajuns să semneze cu Chiajna.** Nicolae Dică spune cum s-a ratat transferul experimentatului fundaș:

Zilele trecute, Concordia Chiajna a anunțat transferul fundașului Andrei Dumitraș (31 de ani), ultima dată fost la FC Botoșani și care în cariera sa a jucat pentru mai multe echipe din Liga 1, ca Ceahlăul, FCSB, U Craiova sau Viitorul. Însă, înainte să semneze cu ilfovenii, fotbalistul care a fost format la Ceahlăul a fost aproape de Campionii FC Argeș. S-a antrenat cu formația pregătiră de Nicolae Dică, și-a dat acordul pentru transfer, însă s-a răzgândit și, în cele din urmă, a ajuns la Chiajna.

Dezamăgit, Dică a explicat cum a ajuns să îl piardă pe Andrei Dumitraș, un jucător pe care îl putea folosi pe mai multe posturi.

„Am avut discuții cu Andrei Dumitraș. Ne-am înțeles cu el, a fost la noi la antrenament. După antrenament mi-a spus că se duce la club să semneze contractul. Apoi m-am trezit că nu mai semnează și merge la Chiajna, unde i se oferă mult mai mulți bani decât i-am oferit noi. În momentul când vii la un club și te înțelegi cu clubul respectiv, faci antrenament, spui că vrei să semnezi, iar apoi la trei-patru ore spui că nu mai semnezi, că ți s-a oferit în altă parte un contract mai mare, pentru mine e un semn de întrebare privind caracterul… A decis să meargă acolo, treaba lui și să fie sănătos. Din păcate pentru noi, din nou pierdem un jucător din cauza banilor”, a spus Nicolae Dică.

Managerul antrenor al echipei piteștene s-a plâns în multe rânduri în această vară că, din lipsa banilor, a ratat mai multe transferuri în detrimentul unor adversare din Liga 2 care au potență financiară mai mare decât Campionii FC Argeș. În aceeași conferință în care a vorbit despre Dumitraș, Dică a vorbit și problemele pe care le are în încercarea de a face un lot competitiv, în comparație cu adversarele, cu care să atace promovarea.

„Nu am găsit niciun jucător născut 2000 sau 2001 pe care să mă bazez în acest campionat. Am găsit zero jucători născuți 2000. A trebuit să caut prin țară șase-șapte jucători născuți 2000 sau 2001 și am decis să joc cu portar și cu fundaș dreapta în acest moment. Noi nu am fost UTA, să avem cinci-șase jucători născuți 2000 sau 2001, care să joace de doi ani în divizia B, noi nu suntem Chiajna, care să cumpere un jucător de la Brăila și să dea nu știu cât pe el, sau Rapidul, care îl au pe Sefer și Demic, care joacă acolo de doi ani. Noi nu ne-am permis acest lucru. Acum trebuie să vină Nicolae Dică, care să aducă jucători din țară, ce poate să aducă, pentru că nu am putut să aduc jucători născuți 2000 de la echipa națională, pentru că nu aveam cum și trebuia să plătim bani pe ei. Nu am putut nici măcar să îi luăm împrumut, pentru că erau la alții. Așa că încerc și eu să mă descurc cu ce am găsit și cu ce am am acum în lot. Oamenii ar trebui să înțeleagă acest lucru. (…) Vă dau un exemplu. Nini Popescu este un jucător adus de la Petrolul, echipă care a renunțat la el. Noi l-am luat și joacă titular. Încercăm să ne luptăm cu Petrolul, o echipă care se bate la promovare. Cam asta este diferența. Asta încerc eu să fac. Voi munci în fiecare zi împreună cu acești jucători și vom da totul pe teren”, a spus, revoltat, Nicolae Dică.

Pe aceeași temă