Doctor Fran Cruz! FC Rapid a transferat un fundaș spaniol, fost coechipier cu Florin Andone

Unul dintre cele trei posturi deficitare unde finanțatorul Valerii Moraru anunța că FC Rapid caută întăriri a fost asigurat în urma achiziționării unui jucător spaniol. Marți, giuleștenii au bătut palma cu fundașul Francisco de Paula Cruz Torres de la Llagostera, din Liga a 2-a spaniolă.

Liber de contract după ce s-a despărțit de echipa Llagostera, acolo unde a fost coleg cu fostul rapidist Edu Oriol, Fran Cruz, așa cum i se spune spanionului, a semnat cu FC Rapid până la finalul acestui sezon. Ibericul de 24 de ani a mai evoluat în cariera sa la Cordoba și Alcorcon, la primul club evoluând alături de Florin Andone și Lopez Garai. În acest campionat, Cruz a adunat 16 prezente în liga a doua spaniolă și două în Cupa Regelui.

La finalul lui 2014, atunci când era student la medicină, Fran Cruz era eroul unui interviu în ziarul spaniol Marca, în care evalua activitatea fizică din fotbal. 

Valerii Moraru declara luni că se sfătuiește cu Dan Alexa în privința achizițiilor pe care antrenorul și le mai dorește la Rapid. „Mă sfătuiesc mereu cu Dan Alexa, cu cei din colectivul tehnic al echipei, și cred că am mai avea nevoie de un fundaș central, un vârf clasic de careu și, eventual, un mijlocaș de bandă. Suntem în discuții avansate cu mai mulți jucători, în maxim două săptămâni o să luăm decizia finală, cine o să devină sau nu jucătorul Rapidului”, a spus Moraru.

Paul Botaș (portar, 25 ani), Nicușor Fota (fundaș, 19 ani), Raul Costin (mijlocaș, 31 ani), Robert Căruță (mijlocaș, 22 ani), Cătălin Tîră (atacant, 21 ani) și Vlad Morar (atacant, 22 ani) sunt celelalte transferuri realizate în această iarnă de FC Rapid.

Foto: Marca

Pe aceeași temă