Decizie surpriză la Metaloglobus: se desparte de unul dintre cele mai sonore nume din lot. Alți trei jucători sunt out. Cum decurg negocierile pentru numirea unui nou principal

Până la numirea unui nou antrenor principal, după ce imediat după încheierea primei părți a sezonului de Liga 2 s-a despărțit de Bogdan Argeș Vintilă, conducerea clubului Metaloglobus București a tras primele concluzii în privința evoluției jucătorilor în cele 21 de etape desfășurate până acum. Astfel, s-a ajuns la decizia de a renunța la patru jucători. Mădălin Martin (25 de ani), Ionuț Marian, Andrei Roman și Robert Gheorghe (toți trei de 21 de ani) nu vor mai continua și în 2018 cu gruparea din cartierul Pantelimon. Din lotul echipei nu mai face parte, deja de mai mult timp, nici fundașul Alexandru Ciochină (19 ani).

Președintele Marius Burcă spune că Metalogrobus s-ar mai putea despărți de alți câțiva jucători în perioada de pregătire, însă decizia o va lua noul antrenor. „În stand-by, poate, mai sunt vreo doi de care să ne despărțim, dar îl las pe noul antrenor să decidă. De adus trebuie să aduc, asta e clar”, ne-a spus oficialul echipei bucureștene, care încă nu a ajuns la numirea unui nou antrenor după ce principala sa țintă a declinat în cele din urmă oferta. „Încă nu am stabilit noul antrenor. Am purtat discuții cu cineva și am fost convins că batem palma. Nu am făcut-o însă, din păcate pentru toată lumea. Acum mă reorientez și se pare că mai durează ceva”, a mai declarat Burcă.

Dintre jucătorii de care se desparte Metaloglobus, surprinzătoare este renunțarea la fostul atacant rapidist Mădălin Martin. Cu cele trei goluri marcate în 21 de etape, Martin era al doilea golgheter al echipei, după Valentin Ghenovici, cu 7 reușite. În plus, după Gigel Coman, Mădălin Martin era cel mai sonor nume pe care echipa bucureșteană îl avea în lot.

Venit în vară de la echipa de Liga 1 CSM Poli Iași, Mădălin Martin a evoluat pentru Metaloglobus în 13 meciuri, dintre care 9 ca titular, și a înscris 3 goluri, cu Mioveni (1-0), Știința Miroslava (1-2) și Pandurii (2-3).

Ionuț Marian, venit în vară de la ACS Șirineasa, a jucat în 12 meciuri pentru Metaloglobus, dintre care în doar jumătate dintre ele a început ca titular.

Andrei Roman (21 de ani) a intrat pe teren în 5 meciuri, bifând 239 de minute, în timp ce Robert Gheorghe a fost utilizat în doar 3 jocuri, totalizând 201 de minute.

Adversar tare în primul amical: Juventus București

În privința perioadei de pregătire, Metaloglobus are programată reunirea pe 8 ianuarie, iar primul amical îl va juca pe 26 ianuarie, cu Juventus București. Celelalte adversare pe care le va întâlni sunt Chindia Târgoviște, CS Mioveni, CS Balotești, AFCM Alexandria și, posibil, FC Argeș.

În 21 de meciuri jucate în Liga 2, la prima prezență din istoria sa în această competiție, Metaloglobus a înregistrat 5 victorii, 5 egaluri, 11 înfrângeri, un golaveraj negativ: 17-29 și 20 de puncte. 15 este locul ocupat în clasament, primul de deasupra locurilor retrogradabile, însă la egalitate cu Foresta Suceava și CS Balotești, aflate pe poziții ce duc în Liga 3. După succesul de la Mioveni cu 1-0, echipa bucureșteană a înregistrat apoi o serie de șase meciuri fără victorie, în ultimul joc, cu UTA, reușind să ia un punct, după un egal (scor 0-0). De șase partide, Metaloglobus nu a mai înscris și a primit 11 goluri.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă