Cristian Popovici și-a reziliat contractul cu Metaloglobus. Cine a condus primul antrenament din 2019, prima achiziție și jucătorul pe care îl vinde în Liga 1

După CS Mioveni, CS Balotești și Energeticianul, o altă echipă din Liga 2 care își schimbă antrenorul la începutul anului 2019 este Metaloglobus, iar Sportul Snagov e foarte aproape să o urmeze. Clubul din Capitală s-a despărțit zilele trecute de Cristian Popovici (49 de ani), adus în luna octombrie 2018, după plecarea lui Bogdan Andone la Energeticianul. 

Cu băcăuanul pe banca tehnică, Metaloglobus a obținut doar patru puncte în șapte meciuri, mult sub așteptările conducerii, astfel că cele două părți au ajuns la un acord în privința rezilierii. „Cu Cristi Popovici am închis colaborarea. Echipa stătea bine în teren și s-a exprimat într-un mod plăcut ochiului, însă, din păcate, rezultatele țin un antrenor în viață, așa că îi mulțumim și sperăm să facem altă dată o treabă mai bună împreună. Are ușa deschisă, bineînțeles. Îi urăm baftă”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Metaloglobusului, Marius Burcă, cel care a confirmat că a început negocierile cu un alt antrenor, însă, deocamdată, nu a ajuns la un acord.

Popovici e la a doua despărțire în acest sezon, după ce în prima parte a condus-o pe Aerostar Bacău, echipă pe care a și promovat-o în Liga 2. În cariera sa a mai fost la FC Botoșani, SC Bacău, Dinamo II, FCM Bacău sau Foresta Suceava.

Anca-Trip pleacă la Botoșani, Tomozei a semnat cu Metaloglobus

Metaloglobus și-a reluat antrenamentele de astăzi, de la ora 14:00, la baza proprie, sub conducerea „secundului” Gigel Coman.

La capitolul despărțiri, pe lângă cei cinci jucători cu care se reziliaseră contractele de la finalul anului 2018, bucureștenii nu se vor mai baza nici pe portarul Iulian Anca Trip (23 de ani). Acesta se va transfera la FC Botoșani. În prima parte a sezonului, goalkeeperul băcăuan, care a mai trecut în cariera sa și pe la Olimpia Satu Mare, UTA Arad sau Sportul Snagov, a jucat în 10 meciuri.

Andrei Ciolacu (26 de ani), Bogdan Panait (35 de ani), Marius Bîrsan (21 de ani), Sebastian Culda (22 de ani) și Alphousseyni Sane (22 de ani) sunt ceilalți jucători care s-au despărțit de Metaloglobus.

În privința achizițiilor, singura venire certă este cea a fundașului Marius Tomozei (28 de ani, foto text, în negru), care ultima dată a jucat, în 10 meciuri, la Energeticianul, echipă de care s-a despărțit la finalul lunii octombrie 2018. În cariera sa a mai trecut pe la CSM Râmnicu Vâlcea, FC Snagov, Metalul Reșița, ASA Târgu Mureș, FC Costuleni (Rep. Moldova), FC Caransebeș, FC Botoșani, CS Mioveni și Dunărea Călărași.

„Astăzi sau mâine pleacă la Botoșani Anca-Trip, ca transfer. Pe lângă cei cinci jucători de care ne-am despărțit, momentan nu avem alte plecări. Ca achiziții, a semnat Marius Tomozei, până la finalul sezonului în curs, cu opțiunea de prelungire pe încă un an. Îmi mai doresc încă patru-cinci jucători”, a mai spus Marius Burcă.

Metaloglobus a încheiat prima parte a sezonului pe locul 16, retrogradabil, cu 21 de puncte acumulate în 21 de etape, aflându-se la doar un punct în spatele celor de la Aerostar, prima clasată aflată deasupra zonei roșii.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă