ASU Poli se desparte de încă doi jucători, unul dintre ei fiind al treilea cel mai utilizat în prima parte a Ligii 2. Ambii au decis să plece în Germania

ASU Politehnica va fi nevoită să facă în această iarnă mai multe achiziții decât se aștepta. Gruparea timișoreană care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare continuă să piardă jucători în această perioadă de vacanță. La reunirea programată luni, 16 ianuarie, din lotul lui Sorin Brîndescu nu vor mai face parte cel puțin cinci jucători care au evoluat pentru alb-violeți în prima parte a sezonului Ligii 2.

După ce s-a despărțit la finalul anului trecut de portarul Alexandru Mitrea, gruparea alb-violetă a fost nevoită în această săptămână să cedeze doi fotbaliști pe care i-ar fi dorit și în partea a doua a sezonului. Mijlocașul Bogdan Dănăricu (21 ani) și atacantul Daniel Mărgărit (20 ani) au fost chemați înapoi la Pandurii Târgu Jiu, club de la care fuseseră împrumutați la Timișoara, și au șanse mari să rămână la echipa din Liga 1 care trece prin momente grele din punct de vedere financiar.

Mai mult, tot în această săptămână, ASU Poli a pierdut încă doi jucători la pachet. E vorba despre frații Constantinescu. Portarul Alin Constantinescu (21 ani) și mijlocașul Dan Constantinescu (23 ani) și-au exprimat dorința de a înceta colaborarea cu formația timișoreană pentru a pleca în Germania, iar conducerea clubului nu a mai avut ce face.

Dan Constantinescu, pierdere importantă

Al treilea jucător în topul celor mai multe minute jucate pentru ASU Poli în prima parte a campionatului, Dan Constantinescu este o pierdere grea pentru timișoreni. Mijlocașul care a bifat 1509 minute în cele 18 meciuri jucare în Liga 2, fiind depășit doar de fundașii Radu Motreanu (1564) și Carol Taub (1550), și care a înscris și un gol a fost ofertat de clubul german TSV Berg, de la care a și fost împrumutat în România, astfel că a ales varianta mai convenabilă din punct de vedere financiar. În plus, mijlocașului originar din Sânnicolau Mare i s-a promis și un loc de muncă.

Fratele său mai mic, Alin Constantinescu, a decis să-l urmeze în Germania, acolo unde speră, la rândul său, la o viață mai bună. Portarul apărase pentru Politehnica de șase ori în prima parte a sezonului, la fel cum a făcut-o și Alexandru Mitrea, goalkeeper care s-a despărțit și el în această iarnă de ASU.

„A fost dorința expresă a celor doi, care ne-au rugat să îi înțelegem. Nu ne-am opus, în condițiile în care Dan Constantinescu am înțeles că a primit și un loc de muncă în zonă”, a declarat, pentru druckeria.ro, managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu.

Altfel, antrenorul Sorin Brîndescu sună luni, de la ora 11:00, la Baza 2 a Politehnicii Timișoara, adunarea pentru jucătorii lui ASU Poli. La primul antrenament din 2017, conducătorii echipei alb-violete anunță prezența și a câtorva nume interesante ce ar putea semna cu clubul de Liga 2. În ceea ce privește programul de pregătire, ASU Poli va efectua începând cu 23 ianuarie un cantonament montan la Băile Herculane.

Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă