ASU Poli a realizat cea mai importantă achiziție din această vară și caută să aducă și un fundaș central experimentat. Andone a renunțat la Țugui și Filip

ASU Poli a realizat astăzi cel mai sonor transfer al perioadei de pregătire a noului sezon al Ligii 2 și, în plus, a anunțat că s-a despărțit de încă trei jucători.

Aflat în lot încă de la începutul stagiului de pregătire de la Săcele, mijlocașul Cornel Predescu (30 de ani) a fost convins astăzi să semneze contractul cu gruparea alb-violetă. Bucureșteanul a evoluat în cariera sa în Liga 1 pentru Dinamo, Unirea Urziceni, Gloria Bistrița, CS Otopeni, Astra Ploiești, Pandurii Târgu Jiu sau în Liga 2 pentru Academica Clinceni, iar în afara țării pentru Zawisza (Polonia), Aris Limassol (Cipru) și Skenderbeu (Albania), aceasta din urmă fiind echipa pentru care a jucat înainte să vină la timișoreni.

Predescu a evoluat deja pentru ASU Poli în amicalele cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și Olimpic Cetate Râșnov, iar astăzi a semnat un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

Alb-violeții nu pun capăt transferurilor după aducerea mijlocașului bucureștean, ci mai vor și un fundaș central cu experiență, negocierile cu Gabriel Siminic și Andrei Tînc intrând în impas.

Până acum, ASU Poli i-a mai achitiționat pe Marius Staicu, Alin Ignea, Ionuț Plămadă, Florin Lazea și Raul Krausz.

Țugui, Filip și Turda pleacă de la ASU Poli

Altfel, stafful tehnic condus de Bogdan Andone a decis să renunțe la încă un jucător din „garda veche” după ce până acum i-a lăsat în afara lotului pe Cristian Gălan și Ionuț Vucea. Mijlocașul Andrei Țugui (foto jos) a dorit să devină jucător liber de contract pentru a putea susține probe în Italia, acolo unde în perioada junioratului a evoluat timp de doi ani pentru Roma Primavera. Pentru ASU Poli a jucat în ultimele două sezoane, iar în stagiunea precedentă a adunat 14 meciuri.

Un alt jucător la care s-a renunțat este portarul Ricardo Filip, aflat la club din iarna acestui an. Goalkeeperul în vârstă de 20 de ani, originar din Drobeta Turnu-Severin, nu a apărat niciun minut pentru alb-violeți în sezonul trecut.

De asemenea, nici Grigore Turda nu va continua la echipă după ce acesta nu l-a convins pe antrenor în cantonamentului de la Săcele și în perioada ulterioară.

De remarcat însă că în privința celorlalți jucători testați în ultima perioadă și care sunt încă în lot, veteranul de 39 de ani Alin Crișanov, Ionuț Coadă și Emanuel Fișteag, nu s-a specificat nimic, nici că rămân și semnează contract, nici că sunt liberi să plece.

Cât privește perioada de pregătiri, ASU Poli va disputa sâmbătă, de la ora 11:00, la Lugoj, cu echipa de Liga 3 CSM Lugoj, ultimul amical înainte de debutul oficial în noul sezon al Ligii 2.

Pe aceeași temă