ASA Târgu Mureș vrea unul dintre jucătorii puși pe liber de UTA. „Proiectul lor mi se pare cel mai solid”. Echipa lui Balint a câștigat cu 5-0 primul amical

Pus pe liber la finalul săptămânii trecute de UTA, polivalentul Dumitru Muntean (27 de ani) nu duce lipsă de oferte și e pe luptul de a semna cu una dintre contracandidatele la promovare ale echipei arădene. Fundaș sau mijlocaș, sătmăreanul e tentat de oferta primită de la ASA Târgu Mureș.

„Probabil, voi juca la Târgu Mureș din sezonul viitor. Am avut oferte și de la alte formații, dar proiectul celor de la ASA mi se pare cel mai solid. Chiar dacă am petrecut doar o jumătate de an la UTA, m-am simțit bine, nu am de făcut reproșuri nimănui. Pe undeva, era de așteptat să se renunțe la mine, căci așteptările tuturor erau mai mari în ceea ce mă privește. Nu o să am ambiții suplimentare dacă o voi reîntâlni pe UTA din postura adversarului, poate chiar vom promova împreună”, a declarat, pentru Sport Arad, polivalentul fotbalist.

Dumitru Muntean s-a aflat dintre cei opt jucători la care clubul UTA a anunțat zilele trecute că nu îi mai vrea în lot pentru noul sezon. Ceilalți sunt Marius Chindriș, Dumitru Copil, Alin Gligor, Bogdan Miron, Gianmarco Piccioni, Robert Vîlceanu și Michel Vlad.

Muntean a fost adus în iarnă de la Olimpia, acolo unde era cel mai bun jucător, fiind golgheter (8 goluri în 19 meciuri), în ciuda poziției sale defensive din teren. La UTA nu a primit prea multe șanse și a evoluat în doar 12 partide, dintre care în doar 8 ca titular și nu a marcat niciun gol.

ASA s-a descătușat în repriza secundă

Altfel, posibila sa viitoare echipă a disputat sâmbătă primul ei amical din această perioadă de pregătire. Echipa antrenată de Laszlo Balint a desfășurat pe stadionul Trans-Sil un meci test cu Mureșul Rușii Munți, câștigătoarea Ligii a 4-a Mureș și clubul care a ratat promovarea în Liga 3 după ce a pierdut barajul cu Viitorul Ghimbav.

Cu o echipă formată din mulți jucători care au evoluat la echipa secundă, în Liga 3, ASA Târgu Mureș s-a impus cu 5-0, însă scorul a luat proporții în repriza secundă, după efectuarea schimbărilor. La pauză rezultatul a fost doar 1-0. Au marcat Vasile Petra (38′, 70′ – 11 metri), Ardelean (50′), Andrei Tornay (75′) și Andrei Bordaș (89′).

După o primă repriză destul de echilibrată, cu un joc de nivelul Ligii a 3-a, însă sub ușoara dominare a ASA-ului, jucătorii testați de Balint au înscris aproape de pauză, în urma uneia dintre puținele faze cursive de joc. În partea secundă, schimbările efectuare de antrenorul grupării din Liga 2 au adus un plus. S-a mai înscris de patru ori, iar târgumureșenii s-au impus cu 5-0.

Antrenorul Balint Laszlo a început meciul cu: Florin Iacob – Carlos Cherteș, Robert Băjan, Robert Candrea, Denis Casian, Costin Raiciu, Bogdan Onul, Marvin Schieb, Rafael Licu, Vasile Petra, Răzvan Stoica. La pauză au intrat: Bogdan Moga – Szasz Tamaș, Ardelean, Birtalan Alpard, Andrei Tornay, Darius Bogățan, Andrei Bordaș, Raul Iliescu, Sergiu Păcurar. Petra și Onul au reintrat pe parcursul reprizei secunde, în locul lui Candrea și Schieb.

Pe aceeași temă