ASA Târgu Mureș l-a transferat pe argentinianul care încânta în urmă cu cinci ani la UTA. Balint are MAXImă încredere în sud-american: „Rar găsești unul ca el în România”

ASA Târgu Mureș a realizat în această seară al cincilea transfer al verii. Echipa antrenată de Laszlo Balint a readus în țară un jucător argentinian care impresiona în urmă cu cinci ani la UTA și în noul sezon va fi adversarul arădenilor în lupta la promovare.

Ultima dată în Liga a 2-a din Portugalia, la Freamunde, Maximiliano Laso (29 de ani) a fost adus la Târgu Mureș de agentul de jucători Bogdan Apostu, un fost coechipier al mijlocașului sud-american atât la UTA, cât și la Olimpia Satu Mare, în perioada 2014-2015.

„Eu mă bucur. Este un jucător de calitate care a semnat un contract pe un an. Sper să ne ajute să îndeplinim obiectivul. Îl cunosc, e un jucător care e familiarizat cu Liga a 2-a din România, pentru că el a mai jucat aici la UTA și la Olimpia. Asta a reprezentat un atuu în faptul că am decis să îl transferăm. E un jucător de calitate, un mijlocaș ofensiv cum cred că se găsește rar în România, cel puțin la nivelul Ligii a 2-a. Sunt convins că ne va ajuta”, a spus, pentru Liga2.ro, Laszlo Balint, utist la rândul său pe când era jucător, în sezonul 2006-2007.

„Muy contento por esta nueva etapa, muchas gracias a toda mi familia, a Ricardo Caichjian y a Apostu Bogdan por confiar en mí junto con @fusiongroupagency #tirgumures #rumania”, a fost mesajul lui Maxi Laso pe pagina sa de facebook. („Foarte fericit pentru această nouă etapă. Mulțumesc familiei mele, lui Ricardo Caichjian și lui Bogdan Apostu pentru încrederea pe care o au în mine”)

Înainte să vină în România, la UTA, Laso a evoluat pentru Banfield (Liga 1, Argentina), AEL Limassol (Liga 1, Cipru) și Olimpio (Liga 1, Argentina). În septembrie 2012 venea la Arad și îi înnebunea pe fanii utiști cu driblingurile sale. În 19 meciuri înscria 6 goluri și, cu toate că era foarte apeciat la UTA și atrăsese chiar privirile mai multor echipe din România, se întorcea în Argentina, la Unión Santa Fe (Liga 2). Ulterior, în iulie 2014, în returul acelui sezon, revenea la UTA, însă bifa doar 5 meciuri și un gol, ca mai apoi să meargă alături de Bogdan Apostu la Olimpia Satu Mare. Argentinianul nu a fost la fel de apreciat la Satu Mare, acolo unde a bifat 11 meciuri și înscria un gol. După experiența Olimpia revenea în Argentina, la Douglas Haig și Brown de Adrogué (ambele din Liga 2), iar în ultimul sezon a bifat doar 89 de minute în 7 meciuri la Freamunde, în Liga a 2-a din Portugalia.

Pe 8 martie 2013, UTA câștiga derby-ul cu ACS Poli de pe stadionul „Francisc Neumann”, în fața a 6500 de arădeni, cu 1-0, chiar prin golul lui Maximiliano Laso (foto sus) din minutul 51. În acel sezon, argentinianul înscria și în meciurile cu FC Argeș (2-0), CSM Râmnicu Vâlcea (3-0), Luceafărul Oradea (2-0), Corona Brașov (1-0) și CS Mioveni (1-3).

Laso, al cincilea transfer. Împrumutul lui Chitoșcă a căzut

Până acum, echipa mureșeană a bifat cinci transferuri, înaintea lui Laso ajungând la un acord cu Florin Iacob (23 de ani, portar, ex FC Brașov, dar adus de la Concordia Chiajna), Robert Băjan (21 de ani, fundaș, ex FC Brașov), Rafael Licu (19 ani, mijlocaș, ex Dunărea Călărași) și Cristian Raiciu (21 de ani, mijlocaș, FCSB II).

Împrumutul lui Sebastian Chitoșcă (24 de ani, mijlocaș, ex FC Brașov, dar adus de la FCSB) a căzut pentru moment, iar jucătorul nu se mai pregătește cu ASA. „S-a întors la Steaua, pentru că el depinde de acest club. Nu știu exact ce s-a întâmplat cu contractul lui. La momentul acesta el nu se mai antrenează cu noi”, a mai spus Balint, care a confirmat și negocierile cu polivalentul Dumitru Muntean (27 de ani), jucător pus pe liber la finalul săptămânii trecute de UTA.

Pe 9 se intră în cantonament

În restul acestei săptămâni, ASA Târgu Mureș se va pregăti pe plan local, iar de duminică intră în cantonament la Brașov. Până atunci, antrenorul Laszlo Balint speră ca echipa sa să bifeze mai multe transferuri pentru a avea stabilit măcar 80 la sută din lot.

„La momentul acesta sunt discuții destul de avansate cu mai mulți jucători. Căutăm jucători în toate compartimentele. Eu sper să se finalizeze cât mai multe săptămâna asta pentru că plecăm în cantonament (n.r. – pe 9 iulie, la Brașov) și va fi o perioadă foarte importantă pentru noi, pentru omogenizarea lotului și de aia îmi doresc să am câți mai mulți jucători sub comandă la momentul respectiv, jucători pe care ne vom baza în sezonul viitor. Măcar în proporție de 80 la sută să am lotul complet la momentul plecării în cantonament, pentru că sunt convins că vor mai apărea jucători și în perioada respectivă”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Balint.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă