Alex Bourceanu, așteptat înapoi la Buzău de Ilie Stan. „Tot mai am speranțe că poate îl conving să revină asupra deciziei. Meseria asta de antrenor este foarte grea”

Primul jucător de care SCM Gloria Buzău s-a despărțit după încheierea meciurilor oficiale din 2019 a fost Alexandru Bourceanu (34 de ani), cel mai experimentat și titrat fotbalist pe care îl avea în lot. Antrenorul Ilie Stan speră să-l convingă pe Bourceanu să revină asupra gândurilor de retragere din cariera de fotbalist și să continue alături de echipa buzoiană și în partea a doua a sezonului.

SCM Gloria Buzău și Alexandru Bourceanu și-au reziliat de comun acord, pe 12 decembrie 2019, înțelegerea contractuală parafată pe 25 octombrie 2019, înaintea desfășurării etapei a 15-a a Ligii 2. Mijlocașul dublu campion cu FCSB a evoluat în șapte meciuri pentru echipa antrenată de Ilie Stan, în toate fiind integralist.

Bourceanu a luat această decizie fiindcă vrea să se concentreze asupra cursurilor de a deveni antrenor.

Ilie Stan: „Ar putea foarte bine să mai fie jucător, fără probleme chiar”

Ilie Stan speră însă să îl convingă pe Alexandru Bourceanu să revină asupra deciziei de a se retrage și să continue la SCM Gloria și în partea a doua a sezonului. Antrenorul e de părere că mijlocașul ar mai putea juca la nivelul Ligii 2 fără probleme și, în același timp, să „fure” meserie de la el.

„Eu tot mai am speranțe că poate îl conving să revină asupra deciziei. El vrea să se lase și să se facă antrenor. Eu am avut o discuție cu el, i-am spus că bine ar fi să stea pe lângă mine, să fie și jucător. Meseria asta de antrenor este foarte grea. Zici că te lași de fotbal, dar nu e chiar ușor. Diferența dintre a fi antrenor și a te face antrenor este foarte mare. El ar putea foarte bine să mai fie jucător, fără probleme chiar. La mine în echipă a fost un exemplu pozitiv pentru tinerii jucători, la modul în care se pregătea, punctualitatea și alte lucruri, implicit că se implica în procesul de antrenament și al jocului”, a spus Ilie Stan pentru Liga2.ro.

Lista cu jucători care nu mai sunt doriți la echipă de antrenorul Ilie Stan cuprinde zece nume, cele mai importante fiind cele ale foștilor prim-divizionari Andrei Enescu și Dragoș Balauru.

SCM Gloria Buzău a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 10, cu 28 de puncte acumulate în 21 de etape.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Gloria Buzău Fotbal

Pe aceeași temă