Albin, declarație de dragoste pentru Petrolul: „Mereu am visat să mă întorc acolo, pentru că nu pot uita acea galerie fantastică. Și în Liga a 2-a m-aș întoarce”

Juan Angel Albin (32 de ani) a recunoscut faptul că ar fi dispus să revină în România, dar doar pentru un singur club, Petrolul Ploiești, pentru care a evoluat un an și jumătate, între 2013 și 2014. Galeria echipei prahovene l-a fermecat pe uruguayan, iar acesta ar fi unul dintre motivele principale pentru care s-ar întoarce în fotbalul românesc.

Albin este unul dintre cei mai cunoscuți jucători stăini ce au ajuns să evolueze în România. Mijlocașul s-a făcut cunoscut în Spania la Getafe și Espanyol și a ajuns în Liga 1, la Petrolul, prin Cosmin Contra, care i-a fost coleg în La Liga. La acel moment, „Guriță” era antrenor al Petrolului și l-a convins pe uruguayan să accepte provocarea. Chiar dacă mulți străini pleacă cu un gust amar din România, Albin spune că ar reveni cu plăcere.

„Dacă mă voi întoarce în România, o voi face doar pentru a discuta cu Cristi Vlad, să mă lase să joc pe «Ilie Oană» cu Petrolul. Mereu am visat să mă întorc acolo, pentru că nu pot uita acea galerie fantastică. Și în Liga a 2-a m-aș întoarce la Petrolul!”, a declarat Juan Albin pentru Fanatik.

Legat tot de România, marele regret al lui Albin este că a acceptat să vină la Dinamo, simțindu-se păcălit de Cosmin Contra și Adrian Mutu, pe atunci ambii aflați la clubul din „Ștefan cel Mare”. „M-am simțit mințit de Mutu și de Contra. Nu ar fi trebuit să plec din Mexic pentru ei (n.r. – juca la Veracruz). A fost, poate, cea mai mare greșeală a vieții mele”, a spus Albin, care a avut doar șase apariții în tricoul lui Dinamo.

Juan Albin a stat la Petrolul în perioada septembrie 2013 – decembrie 2014, bifând 50 de partide în toate competițiile și înscriind de 17 ori. Jucătorul din Uruguay a evoluat și pentru Dinamo pentru câteva luni, în 2017, dar nu a impresionat și a plecat în Mexic. Acum, Albin este legitimat la Omonia Nikosia.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Pe aceeași temă