A promovat Clinceni, FCSB își face un nou „satelit” în Liga 2! Farul și-a luat un nou jucător de la vicecampioană

FCSB are echipă secundă în Liga 3, însă nivelul acestui campionat este unul scăzut, astfel că și șansele ca tinerii jucători crescuți de clubul lui Gigi Becali să se remarce sunt mici. Astfel, conducătorii vicecampioanei României preferă să trimită jucători de perspectivă pe care nu se bazează momentant la prima echipă sub formă de împrumut la alte formații care activează în competiții mai puternice.

În sezonul trecut, ținta preferată unde și-a direcționat „nestematele” a fost Academica Clinceni, echipă care a fost surpriza Ligii 2 și a obținut promovarea. Acum, FCSB pare să își facă un nou „satelit” în eșalonul secund. SSC Farul Constanța este, din ce în ce mai des, destinația a tot mai mulți jucători ai vicecampioanei. Clubul finanțat de Ciprian Marica a anunțat, astăzi, aducerea a încă unui fotbalist de la FCSB, ajungând, astfel, să aibă, în total, șase nume de la bucureșteni.

Cel mai nou jucător cooptat în lotul antrenat de Ianis Zicu este fundașul Ștefan Marian Cană, care pe 7 august împlinește 19 ani. Originar din Pașcani, Cană a evoluat în sezonul recent încheiat al Ligii 3 la FCSB II și este și internațional sub 18 ani.

Mihailo Mitrov, Robert Băciuț și Alexandru Nicola sunt alți jucători care aparțin de FCSB și care în ultimele zile au fost cedați la SSC Farul, în timp ce mijlocașii Daniel Toma și Tudor Moldovan vor continua și ei cu echipa constănțeană. Aceștia doi din urmă au fost împrumutați de vicecampioană la Farul încă din iarnă și au fost utilizați în partea a doua a sezonului Ligii 2.

Până acum, în această vară, echipa constănțeană i-a mai achiziționat pe: portarul Vlad Muțiu (24 ani, ex Dinamo), fundașii Iulian Carabela (23 ani, ex Aerostar Bacău), Ionuț Ursu (30 ani, ex „U” Cluj), Dan Panait (22 ani, ex Chindia) și Viorel Lică (24 ani, ex Sportul Snagov), mijlocașii Baudouin Kanda (26 ani, ex UTA), Antonio Cruceru (23 ani, ex Turris Turnu Măgurele), Mihailo Mitrov (24 ani, ex Academica Clinceni), Robert Claudiu Băciuț (18 ani, ex FCSB II) și Alexandru Nicola (22 de ani, ex Academica Clinceni) și atacantul Alexandru Stoica (22 ani, ex Petrolul).

Altfel, dintre jucătorii din lotul cu care a încheiat sezonul recent al Ligii 2, Farul le-a prelungit contractele lui Madikaba Doumbia, Paul Antoche, Daniel Toma, Tudor Moldovan și Cosmin Zamfir.

Întreg programul Ligii 2, ediția 2019/2020, poate fi văzut AICI.

Foto: FC Farul Constanța

Pe aceeași temă