Brașoveanu spune că noul sezon al Ligii 2 începe pe 30 iulie, însă modificări se pot face după 15 iulie. Ce declară despre jucătorii Under 21 și licența PRO

Marius ANGHEL 22 Jun. 2016, 15:56 Liga 2
Brașoveanu spune că noul sezon al Ligii 2 începe pe 30 iulie, însă modificări se pot face după 15 iulie.** Ce declară despre jucătorii Under 21 și licența PRO

Revenit din Franța, acolo unde a participat alături de majoritatea membrilor Comitetului Executiv al Federației Române la meciurile României de la Euro, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al clubului Farul Constanța, cât și unul dintre cei doi reprezentanți ai echipelor din Liga 2 în CEx, a fost intrigat de zvonurile care se tot aud în ultimul timp cu privire la noul sezon al eșalonului secund. Conducătorul „marinarilor” a ținut să aducă, prin intermediul Liga2.ro, lămuriri.

„Unu. Fiecare club care va participa în noul sezon al Ligii 2 are obligația de a trimite în primul 11 și a avea pe teren pe toată durata jocului trei jucători Under 21, născuți în anul 1995, nu 1994. Acești jucători trebuie să fie formați în România, indiferent că sunt stranieri, în ultimii trei ani să fi jucat la un club din țară”, a fost primul anunț pe care Brașoveanu a vrut să-l transmită conducătorilor cluburilor din Liga 2.

„Doi. Campionatul Ligii 2 începe pe 30 iulie, dată care a fost comunicată oficial după ultima ședință a Comitetului Executiv. În cadrul FRF nu s-a discutat despre amânarea startului noului sezon, acest lucru urmând a de aduce în discuție abia după 15 iulie, termenul limită până la care echipele trebuie să se înscrie în campionat”, a mai spus Brașoveanu pentru Liga2.ro.

„Trei. Vizavi de trecerea la antrenori cu licență PRO la cluburile din Liga 2, înștiințările trimise de Comisia Centrală a Arbitrilor către echipe au fost doar de informare, însă cu mari greșeli. Nu se regăsește nicăieri această schimbare de regulament, a fost doar la nivel de discuție. Prin urmare, echipele care au antrenor fără licență PRO sub contract îi vor menține, deoarece acesta nu se poate anula, rămân angajați. Abia apoi intră în vigoare prevederea cu antrenor cu licență PRO, însă mai întâi trebuie să se comunice acest lucru în cadrul noului Comitet Executiv. Momentan nu e specificat nicăieri acest lucru”, a mai declarat Brașoveanu, unul dintre cei doi reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 în CEx.

Întrebat câte cluburi din cele 22 care ar trebui să se înscrie în noul sezon al Ligii 2 ar avea probleme în acest moment cu participarea în campionat, Auraș Brașoveanu a specificat că doar două se lovesc de probleme. Momentan, Rapid CFR Suceava și Unirea Tărlungeni au trimis cereri pentru a fi primite în Liga 2 dacă se ivește ocazia de a rămâne locuri vacante.

Cele 22 de cluburi care ar trebui să înceapă noul campionat al Ligii 2

Noul campionat al Ligii 2, ediția 2016/2017, trebuie să înceapă pe 30 iulie 2016. Dacă nu se vor desființa și alte echipe, viitorul sezon al Ligii 2 ar trebui să fie format dintr-o singură serie care să cuprindă 22 de cluburi:

ACS Poli Timișoara
Petrolul Ploiești
Dunărea Călărași
Dacia Unirea Brăila
SC Bacău
Farul Constanța
FC Academica Clinceni
UTA Bătrâna Doamnă
Chindia Târgoviște
CS Mioveni
FC Brașov
FCM Baia Mare
CS Balotești
ACS Berceni
CSM Râmnicu Vâlcea
Șoimii Pâncota
Olimpia Satu Mare
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Juventus București
CS Afumați
ASU Poli Timișoara
Luceafărul Oradea

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 22 Jun. 2016, 15:56 Liga 2
Pe aceeași temă