Baciu abia așteaptă meciul cu SC Bacău: „Îi cunosc foarte bine pe cei mai mulți dintre adversari”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 14:36 Liga 2
Baciu abia așteaptă meciul cu SC Bacău:**

Marius Baciu, antrenorul principal al echipei adoptate în această vară de Primăria Pitești, ACS Academica Argeș, a prefațat meciul cu SC Bacău de la finalul acestei săptămâni. Sâmbătă, de la ora 11:00, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2, echipa de pe locul doi din Seria I întâlnește formația de pe locul opt, însă, în ciuda acestui lucru, meciul se anunță destul de echilibrat.

Tehnicianul argeșenilor a vorbit pentru început despre remiza obținută sâmbăta trecută, 1-1 cu Rapid CFR Suceava, spunând că elevi săi au făcut poate cel mai bun joc în deplasare de până acum în această ediție de campionat. „La Suceava am făcut poate cel mai bun joc al nostru în deplasare de până acum, însă, din păcate, nu ne-am întors cu toate punctele, ci numai cu unul singur. Am întâlnit un adversar destul de incomod ce are în componență un Semeghin, care, în ciuda vârstei înaintate, are foarte multă experiență acumulată de-a lungul anilor și asta cântărește enorm, plus alți doi atacanți care ne-au pus probleme”, a spus Baciu citat de ziarulargesul.ro.

Despre partida cu SC Bacău, echipă pe care a promovat-o în Liga 2 însă a fost schimbat înainte de începutul campionatului, Baciu a spus că este foarte grea, dar știe majoritatea fotbaliștilor adverși și are soluții pentru a-i surprinde. „Ne așteaptă un joc foarte greu, îi cunosc foarte bine pe cei mai mulți dintre adversari, cu unii am și lucrat, au potențial și pot pune probleme oricărei echipe, pentru că au experiență la nivelul eșalonului secund. Dacă vom fi concentrați, nu ar trebui să avem probleme în meciul de sâmbătă. Mizez pe experiența elevilor mei și sper să găsim soluțile optime de a surprinde adversarul pentru a marca gol sau goluri și a ne asigura succesul mult dorit”, a deschis antrenorul jocul împotriva băcăuanilor.

Baciu: „Am știut de la început ce putere are echipa din Voluntari”

Tehnicianul „academicienilor” a comentat și evoluția echipei care de runda trecută i-a luat locul în fruntea clasamentului Seriei I. FC Voluntari a urcat pe locul 1 după victoria de la Slobozia corelată cu egalul piteștenilor de la Suceava. „Am știut de la început ce putere are echipa din Voluntari. Noi am câștigat împotriva lor, chiar la ei acasă, dar destul de greu, și eu chiar am spus-o la momentul acela că nu vor fi multe echipe ce vor învinge acolo. Au o infrastructură, o bază sportivă și o susținere financiară cu care nu multe echipe se pot lăuda. În ceea ce privește echipele ce vizează promovarea, până la final mai pot apărea surprize”, a mai punctat Marius Baciu.

Buia: „Ne priește acest stadion. Ne simțim excelent aici”

La conferința de presă de dinaintea meciului de sâmbătă cu SC Bacău a fost și Darius Buia, jucător care nu va juca în această etapă din cauza suspendării de la Suceava pentru cumul de galbene. Mijlocașul regretă cartonașul roșu încasat împotriva Rapidului.

„Din păcate am primit cartonaș roșu în meciul de la Suceava și nu voi putea juca sâmbătă, cu Bacăul. La Suceava regret faptul că mi-am lăsat echipa în inferioritate numerică și poate că din această cauză am reușit numai o remiză. Am făcut o repriză foarte bună, am și marcat, după care în mitanul secund am primit roșu și după aceea colegilor mei le-a fost mai greu în inferioritate numerică. Au primit gol și uite-așa am pierdut două puncte mari. Una peste alta, cred că noi, ca echipă, suntem pe un drum bun și ne priește acest stadion, mă refer la partidele de acasă. Ne simțim excelent aici”, a spus Buia, citat de ziarulargesul.ro, completat apoi de către antrenorul său, Marius Baciu: „Pe jucători, atunci când joacă aici, la Pitești, îi văd că se simt datori față de suporteri și îi văd, de asemenea, preocupați de a le ieși jocul și a câștiga. Ne simțim ca acasă aici, nu suntem Steaua sau Dinamo, noi suntem Academica, o formație ce are ca obiectiv promovarea”.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Academica Argeș joacă pe teren propriu împotriva echipei SC Bacău, meci ce contează pentru etapa a 10-a a Ligii 2.

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă