ASU Poli a obținut finanțare de la CJ Timiș. Ce planuri are președintele AST Druckeria cu banii. „Poli trebuie să fie mai mult decât un club de fotbal”

Marius ANGHEL 20 Oct. 2016, 16:45 Liga 2

ASU Politehnica și alte patru cluburi sportive din Timișoara (ACS Floreta – scrimă, ACS Agroland – volei, BC Timba – baschet și CS Warriors – rugby) au avut câștig de cauză în proiectele depuse, la începutul acetei luni, la Consiliul Județean Timiș pentru obținerea de finanțare pe Legea 350. Echipa de fotbal din Liga 2 va încasa, dintre câștigătoare, cea mai mare sumă de bani, în cont urmând a-i intra 530.346 lei (aproape 118.000 de euro), exact suma solicitată în dosar, anunță druckeria.ro.

Președintele Asociației Suporterilor Timișoreni, Sebastian Novovic, a conceput proiectul depus la Consiliul Județean și a vorbit astăzi, în fața presei, despre obiectivele acestui demers. „E un lucru pe care ni l-am dorit de mult și pe care l-am prezentat membrilor cotizanți și în cadrul Adunării Generale. Ne-am dorit atragerea autorităților locale, cu condiția ca acest lucru să se realizeze în mod transparent, nediscreționar și pe un proiect solid, care își propune ceva și are o finalitate. Ne-am dorit să aducem Poli mai aproape de oameni, de comunitate, să-i implicăm în tot felul de acțiuni, poate nu legate neapărat de sport, ci de viață. Iar asta deoarece Poli trebuie să fie mai mult decât un club de fotbal”, a declarat Novovic, citat de druckeria.ro.

Vor investi în Centrul de Copii și Juniori, seniori și în acțiuni prin care doresc să implice Poli în viața comunității

Suma ce va fi primită de la Consiliul Județean va fi folosită pentru sprijinirea întregii activități a clubului, nu doar a echipei de seniori din Liga 2. Astfel, bani vor ajunge și la copii și juniori și vor fi utilizați în primul rând pentru achiziționarea de echipamente și materiale necesare sprijinirii performanței. „O bună parte din bani se vor duce la echiparea și dotarea tuturor echipelor din Centrul de Copii și Juniori, precum și la dotarea echipei mari, crearea unui climat de performanță. Restul vor fi investiți în acțiuni prin care ne dorim să implicăm Poli în viața comunității, targetate pe copii de școală primară, de liceu. Cel mai important e că totul se va face pe bază de voluntariat, vom implica mai mulți oameni în aceste acțiuni, oameni care nu au neapărat legătură cu Poli, dar care vor să sprijine o idee faină”, a mai spus Novovic.

Stadionul „Știința”, luat în calcul pentru modernizare

Președintele AST Druckeria spune că va fi depus un proiect nou în primăvară, la următorul concurs organizat de Consiliul Județean Timiș pe baza Legii 350. Cel câștigat acum se întinde pe perioada 1 noiembrie – 15 decembrie. „Am văzut care este mersul și sunt foarte multe lucruri pe care le poți face pe baza acestor proiecte și a banilor de la autoritățile locale. Firește, într-un mod corect și legal. Se poate, de exemplu, moderniza sau dota un stadion… se pot face foarte multe lucruri, atâta timp cât ai un plan. Și despre investițiile la stadion discutăm cu Universitatea Politehnica de mult timp. Vom încerca să facem ceva și în privința asta, cu siguranță. Următorul proiect, din ce am înțeles, va fi depus în aprilie la Consiliul Județean”, a mai spus Novovic, citat de druckeria.ro.

Liderul Peluzei Sud a vorbit și despre următoarele două meciurile pe care ASU Poli le are de disputat în mai puțin de o săptămână, sâmbătă, de la ora 15:00, pe „Știința” cu Olimpia Satu Mare, în campionat, și marți, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu Pandurii Târgu Jiu, în 16-imi Cupei României.

„Cu toții ne dorim victoria, băieții muncesc din greu la antrenamente și trebuie să vină și momentul descătușării. Urmează o perioadă grea, cu două meciuri foarte importante și sperăm să facem lucruri bune și pe teren. Cupa României e o competiție foarte importantă, iar în acest moment pare cea mai simplă cale de a salva ceva din acest sezon”, a conchis Sebastian Novovic.

ASU Poli nu se descurcă tocmai bine în campionat, după 12 etape aflându-se pe antepenultimul loc în clasament (18), cu doar 8 puncte acumulate.

Foto: Emanuel Titus ILIESI (Druckeria)

Marius ANGHEL 20 Oct. 2016, 16:45 Liga 2
Pe aceeași temă