Acuzații de ilegalități comise de Ioan Neculaie la FC Brașov. „Acest club a fost băgat în insolvență pentru că așa s-a dorit, să se șteargă urmele”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 12:50 Liga 2

În urma unui audit efectuat de administratorul judiciar Top Expert SPRL la FC Brașov au fost scoase la iveală principalele acte și fapte care au dus la situația critică în care se află clubul brașovean. Conform celor de Top Expert SPRL, principalul vinovat este Ioan Neculaie asta și pe „fondul toleranței organismelor de control”.

„Ioan Neculaie în calitate de administrator de fapt al SC FC Brașov SA a retras succesiv din conturile societății 13.730.000 de lei în perioada 27.12.2010 – 30.12.2011. Pentru a da aparența de legalitate a retragerii sumelor de bani din conturile clubului a fost acceptat drept justificare un antecontract de vânzare-cumpărare parafat în luna mai 2012 încheiat între Ioan Neculaie și FC Brașov, prin care primul s-a obligat în schimbul a 4.156.400 de euro să transfere proprietatea asupra a două terenuri din extravilanul comunei Sînpetru, pe care acesta le achiziționase în septembrie 2011 cu suma de 871.346.41 lei. Justificarea acceptată în actele de control al AJFP Brașov”, e verdictul Top Expert SPRL.

Managerul lui FC Brașov, Paul Enache (foto), spune că s-au făcut plângeri penale tuturor celor care au devalizat clubul. „În ultimele două luni s-a făcut o expertiză economică de către o echipă de specialiști. Clubul a fost băgat în insolvență pentru a se pierde urma unor activități desfășurate într-o perioadă îndelungată. Tuturor celor care au devalizat clubul li s-au făcut plângeri penale. Organele abilitate ale statului trebuie să lucreze foarte rapid și să dea un verdict clar asupra a ceea ce s-a întâmplat la FC Brașov. Acest club a fost băgat în insolvență pentru că asta s-a dorit. În conturile FC Brașov trebuie să mai intre circa 6 milioane de euro din activele celor care au devalizat clubul. Dacă se dorește cu adevărat în cel mult cinci luni de zile se poate clarifica situația. Nu văd cum acest club poate fi desființat după ce vom prezenta toate probele în instanță”, a precizat Paul Enache.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 28 Oct. 2016, 12:50 Liga 2
Pe aceeași temă