A nins ca în povești la Sfântu Gheorghe. Meciul Sepsi OSK – ASU Poli a fost la un pas să nu se joace din cauza zăpezii căzute în centrul țării în miez de primăvară

Marius ANGHEL 21 Apr. 2017, 15:42 Liga 2

Vremea capricioasă din aceste zile s-a resimțit inclusiv la Sfântu Gheorghe, acolo unde astăzi, de la ora 16:00, are loc startul primului meci al etapei a 30-a a Ligii 2. Organizatorii partidei cu ASU Politehnica Timișoara, clubul Sepsi, întâmpină probleme în a oferi cele mai bune condiții de joc, asta din cauza zăpezii care a căzut începând de ieri în mijlocul țării.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, lansăm un mesaj către suporterii noștri cu rugămintea ca cei care au posibilitatea să ne dea o mână de ajutor la degajarea zăpezii de pe terenul de joc, să fie prezenți azi la ora 16, respectiv vineri la ora 9 la stadionul municipal. Cei care dispuneți de lopeți de zăpadă, să le luați cu voi. Vă mulțumim anticipat!”, a fost mesajul conducerii Sepsi OSK lăsat vineri pe pagina de facebook a clubului.


Așa arăta joi după-amiază terenul stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe

Diószegi: „Am pierdut o primă bătălie cu zăpada. Ne-a învins”

După anunțul făcut inițial, președintele clubului din Sfântu Gheorghe, László Diószegi, a făcut un nou apel, de această unul disperat, în care spune că echipa ar putea pierde meciul la „masa verde” dacă nu va curăța suprafața de joc de zăpadă până cu o oră înainte de startul jocului. Zăpada căzută a atins circa 30 de centimetri înălțime.

„Din păcate, se pare că am pierdut o primă bătălie cu zăpada. După trei ore de muncă încordată, trebuie să recunoaștem că zăpada ne-a învins. Mâine dimineață, de la ora 9, continuăm această bătălie. Dacă până la ora 15 nu vom reuși să curățăm terenul, există posibilitatea să pierdem meciul! Așadar, rog cetățenii cu bună credință din orașul nostru, să vină mâine la ora 9 la stadion pentru a da o mână de ajutor, ca să putem învinge natura! Doar împreună vom reuși!”, a scris Diószegi. E un anunț exagerat însă, deoarece în cazul în care arbitrul nu permite startul jocului din cauza condițiilor nefavorabile, meciul va fi amânat pentru a doua zi.

„De pregătit, nu știu cum să pot să zic sau ce pot să zic, cum suntem pregătiți, asta o să vedem mâine (n.r. – astăzi). Ca și echipă, jocul de fotbal este foarte imprevizibil, cum este și vremea de afară. Sperăm ca până la ora jocului terenul să fie acceptabil și să păstrăm cele trei puncte la noi. Condițiile meteo dezavantajează fotbalul în primul rând. dar nu avem ce face, mergem înainte. Sperăm ca suprafața de teren să fie cât de cât acceptabilă”, a spus și antrenorul Valentin Suciu.

Au degajat zăpada de pe teren în dimineața jocului

Cum ninsoara a încetat azi-noapte, misiunea organizatorilor a fost mai ușoară astăzi, când deja o parte din zăpadă fusese degajată de pe teren de ieri după-amiază. Clubul Sepsi a transmis la ora 12:00 că meciul cu ASU Poli va putea începe fără probleme.

„Deja e sigur că până la ora de începere a meciului de astăzi terenul de joc se va prezenta în stare bună. Mulțumiri tuturor care și-au pus umărul și au muncit din greu pentru asta. Am demonstrat din nou că împreună putem face chiar și minuni”, e scris pe pagina de facebook a echipei covăsnene.

„Sunt mândru că sunt născut în Sfântu Gheorghe”, a afirmat astăzi președintele clubului, László Diószegi, într-o postare pe facebook, mulțumindu-le locuitorilor orașului care s-au prezentat încă de la ora 9:00 la stadion, cu lopeți, pentru a ajuta la deszăpezire.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Apr. 2017, 15:42 Liga 2
Pe aceeași temă