Steliștii au visat degeaba la Liga 3. „Noi aveam șanse 1% să ajungem acolo prin Liga Elitelor. Ne dorim performanță, nu să creștem jucători”. De ce a picat colaborarea cu Daco-Getica

Octavian Vasilescu 07 Aug. 2019, 08:56 Campionat
Steliștii au visat degeaba la Liga 3.

În această vară s-a tot vorbit despre promovarea Stelei în Liga 3, prin Liga Elitelor, însă Florentin Dumitru a dezvăluit, la ProSport Live, că șansele reale pentru ca acest lucru să se întâmple erau de 1%. Dumitru a vorbit și despre negocierile dintre Steaua și Daco-Getica. Între cele două cluburi au existat discuții privind o fuziune, pentru ca Steaua să ajungă în Liga 2. Mai apoi, au existat discuții privind trimiterea unor jucători tineri din Colentina, în Ghencea, sub formă de împrumut. În final nu s-a concretizat nimic.

Prezent în studioul ProSport Live, Florentin Dumitru a vorbit și despre posibila participare a Stelei în Liga 3: „Eu când eram la Voluntari, am venit cu chestia asta, cu Daco-Getica. Am vorbit cu domnul Talpan, strict juridic, dar suporterii nu-și doresc acest lucru. A venit domnul Taplan acum și a zis că nu vrem să intrăm în Divizia C. Eu sunt prieten cu Marius Burcă, de la Metaloglobus, care mi-a fost coleg în liceu. El a făcut tot regulamentul ăla.

Noi aveam 1% șanse din Elite (n.r pe baza echipei din Liga Elitelor), ca să ajungem în Divizia C. Ceea ce ne făcea să jucăm în Divizia C, dar pierdeam doi ani. Era același lucru. Și trebuia să jucăm și cu foarte mulți copii. Noi, la momentul ăsta, ne dorim doar performanță. Nu ne dorim să creștem copii, pentru că Steaua nu-ți dă timp. Se vede inclusiv la FCSB. E foarte greu cu tinerii, când vrei performanță an de an. Dacă Hagi ne poate ajuta, cu cea mai mare plăcere. Dar, pe mai târziu, am vrea să facem ce face Hagi azi. Să avem o bază din care să ne luăm noi copii și să-i băgăm în luptă”, a spus Florentin Dumitru, la ProSport Live.

Steaua a ratat șansa de a participa la barajul pentru promovarea în Liga 3, în sezonul precedent, după ce a fost învinsă de Carmen București, în etapa a treia, ultima, din play-off-ul ligii a patra din București, scor 1-0. Steaua va evolua pentru al treilea sezon consecutiv în Liga 4 pe București, lucru care i-a deranjat teribil pe suporteri. Mai ales după ce echipa a fost lider pe toată durata campionatului. La scurt timp după eșecul cu Carmen, Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan și-au depus demisiile. Ulterior, Carmen a pierdut barajul pentru promovare în Liga 3, cu Mostiștea Ulmu, astfel că și ea va evolua tot în Liga a 4-a.

S-a încercat o fuziune cu Daco-Getica

Antrenorul echipei din Colentina, Marius Baciu, a vorbit la ProSport Live despre negocierile privind fuziunea dintre Steaua și Daco-Getica:Noi chiar am încercat, am avut o discuție cu domnul comandat (n.r. – Pompiliu Bixi Mocanu), am fost imputernicit din partea clubului meu, să avem o discuție vizazi de o posibilă colaborare, să joace Steaua în Liga 2. Să facem o fuziune, nu știu ce formă… Noi am vrut să ajutăm Steaua să fie la un nivel mai bun. Ne-am fi bucurat să găsim o formă, să-i lăsăm să meargă mai departe.

Nu s-a găsit nicio formă legală. Ei au condiții, au bază, e o echipă din București. Am rămas în relații foarte bune, am stat de două sau trei ori cu conducerea Stelei la masă. A fost discuția și să fiu eu antrenorul. Nu neg lucrul ăsta. Noi am avut o discuție și anul trecut, și anul ăsta. Domnul Ciuclea, domnul Bixi, domnul Neagoe… (n.r. – managerul secției de fotbal CSA Steaua). Am avut o discuție împreună”, a spus Baciu, la ProSport Live.

Daco-Getica, fosta Juventus București, a încheiat ultima ediție a Ligii 2 pe locul 11, cu 47 de puncte. Gruparea din Capitală e cunoscută pentru faptul că le oferă condiții optime juniorilor. În Colentina s-a format și portarul naționalei, Ciprian Tătărușanu.

Foto: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

Octavian Vasilescu 07 Aug. 2019, 08:56 Campionat
Pe aceeași temă