VIDEO și FOTO | Oțelul a pierdut meciul tur al barajului cu reprezentanta Iașiului și își spune mari speranțe în retur. „U” Cluj, Petrolul și Farul sunt ca și promovate în Liga 3

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 11:27 Stiri

Dintre cele patru echipe reînființate și susținute de suporterii cluburilor de tradiție din fotbalul românesc, una singură a clacat în meciul tur al barajului pentru promovarea în campionatul Ligii 3, ediția 2017/2018. Suporter Club Oțelul Galați a pierdut, sâmbătă seară, cu 0-1, meciul din deplasarea din județul Iași, împotriva campioanei locale Unirea Mircești. Unicul gol al jocului a fost marcat în prima repriză, de Dragoș Dragotă.

  • Celelalte trei echipe au câștigat la diferențe mari de scor și sunt deja ca și promovate în cel de-al treilea eșalon fotbalistic.
  • Cea mai clară victorie a obținut-o ACSF „Alb-Negru” al Studenților Clujeni, aka „U” Cluj, care a trecut pe Cluj Arena cu 8-0 de Lăpușul Târgu Lăpuș, campioana din Maramureș. Dorin Goga (44′, 45′, 85′, 90+4′) a fost MVP-ul partidei, cu patru goluri. Au mai înscris și Brian Lemac (11′, 37′), Darius Hîmpea (34′) și Rareș Takacs (77′).
  • Suporter Spirit Club Farul Constanța a obținut și ea un succes lejer cu reprezentanta județului Tulcea, Pescărușul Sarichioi Jr., pe care a învins-o în deplasare cu 7-2. Cu Alexandru Grigoraș, fiul antrenorului Petre Grigoraș, în formă, marcator de trei ori, „marinarii” n-au avut emoții cu tulcenii. Au înscris Radu Tomescu (6′) și Emil Nanu (50′) pentru Pescărului, respectiv Alexandru Grigoraș (2′, 4′, 66′), Dorel Zaharia (29′, 84′), Ionuț Florea (37′), Ionuț Măgureanu (87′), pentru Farul.
  • O victorie care le asigură încă de pe acum liniștea promovării a obținut și Petrolul 52 Ploiești, echipă care vineri a achiziționat mărcile legendarei echipe prahovene și care din sezonul viitor îi va duce tradiția mai departe. Campioana județului Prahova a câștigat „doar” cu 3-0 pe terenul reprezentantei județului Dâmbovița, după un meci dominat autoritar. Claudiu Tudor (47′), Jean Prunescu (69′) și Nini Popescu (86′) au înscris pe terenul echipei Dentaș Tărtășești, iar peste o săptămână va face spectacol pe „Ilie Oană”, cu ocazia returului.

 

Revenind la Oțelul, echipa gălățeană încurajată de un grup important de suporteri a cedat la limită pe terenul campioanei județului Iași, Unirea Mircești. Meciul desfășurat în localitatea Iugani, pe un teren foarte prost, plin de dâmburi, nu a permis echipei cu lotul cu cei mai tineri jucători dintre celelalte suporterilor să-și facă jocul obișnuit. După ce au primit gol în minutul 36, după un corner bătut din stânga și finalizat cu o lovitură de cap din 6 metri de Dragoș Dragotă, oțelarii au forțat cel puțin egalarea, dar nu au reușit-o. Repriza secundă a fost dominată de Oțelul, dar cu doar două ocazii mari de gol, o bară și o situație de singur cu portarul advers, nu au putut obține un rezultat mai bun.

Antrenorul Stelian Bordieanu a început meciul cu: Vlasie – Radu, R. Codreanu, S. Ilie (cpt.), Ciurea – Postelnicu, Napîrlică – Bahnașu, Tudosă, I. Codreanu – A. Frunză. Au mai intrat Perju și Pavel.

Meciul retur se va disputa sâmbătă, 24 iunie, în nocturnă, de la ora 20:00, pe stadionul „Oțelul”, acolo unde gălățenii speră să întoarcă scorul și să obțină promovarea în Liga 3.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 11:27 Stiri
Pe aceeași temă