Ultrașii lui ASU Poli au „redecorat” stațiile cu reclamele Ripensiei din centrul Timișoarei

Faptul că mai e doar o zi până la derby-ul Timișoarei dintre Ripensia și ASU Poli se simte și pe străzile orașului. Două dintre cele mai circulate stații de troleibuz din Capitala Banatului, unde se aflau reclame ale clubului roș-galben, au suferit modificări substanțiale, realizate de suporteri alb-violeți.

Rivalitatea locală și-a mai desfășurat azi o etapă. Câțiva susținători ai lui ASU Politehnica au acționat în cursul nopții în stațiile de troleibuz care purtau însemnele FC Ripensia. E vorba de Ion Vidu, de pe strada Cluj și de stația aflată în imediata apropiere a Muzeului Banatului. Astfel, pe fondul roșu cu Ripensia – un club autentic, au apărut bannere cu versuri cunoscute ale druckerilor: „Un singur club / Un singur oraș / Politehnica, Timișoara”, în mijlocul textului fiind plasată stema clasică a clubului alb-violet. Suporterii lui ASU Poli nu se află la prima acțiune de acest gen, anul trecut ei au alterat afișe la „Dan Păltinișanu”, când la ACS Poli au fost instalați Dan Alexa și Ion Timofte, afișând și vopsind texte precum: „Poli joacă pe Știința!”.

Suporterii Politehnicii din „D” i-au luat în colimator pe ripensiști înaintea derby-ului după ce aceștia au anunțat că biletele de intrare costă 10 lei pentru toată lumea. Costul a fost considerat destul de ridicat pentru Liga a IV-a de către fani. Tot atâția bani trebuie să scoată din buzunar și cei care vor să vadă mâine FC Bihor – ACS Poli la fața locului.

Partida FC Ripensia – ASU Politehnica, poreclit de gazde „Derby de Timișoara”, se desfășoară mâine pe principala arenă a Timișoarei, „Dan Păltinișanu”, de la ora 16.00. Pentru druckeri va fi o revenire în Peluza sud a stadionului după mai bine de doi ani și jumătate. Cele două combatante sunt despărțite de un singur punct, în favoarea alb-violeților, care conduc ierarhia D-Timiș după 18 runde.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Pe aceeași temă