Surprize la Mehedinți: patru echipe din ultimul eșalon merg în sferturi

Surprize la Mehedinți:** patru echipe din ultimul eșalon merg în sferturi

Turul secund al Cupei României a deschis sezonul de primăvară la Mehedinți, iar prima surpriză a produs-o nou-înființata Uva Prunișor, care a trecut, sâmbătă, cu 2-0 de CS Strehaia, prin „dubla” lui Nandi Covlea, din minutele 17 și 47.

Duminică, de „Mărțișor”, Avântul Bistrița a învins cu un neverosimil 4-0 ASFC Drobeta, echipă care, spre deosebire de meciurile din finalul turului din Liga a IV-a, n-a mai jucat cu juniorii, ci a mizat pe echipa de bază. Gazdele n-au fost impresionate de numele adversarilor și au marcat prin Gheorghe Băetonoiu (’13), Relu Ievciuc (’35), Iulian Stăiculescu (’88) și Mircea Gheorghiță (’90).

Și Real Vânju Mare s-a calificat în sferturile de finală, după ce a eliminat „lanterna roșie” din Liga a IV-a, Dunărea Gruia. Echipa clasată pe locul secund în Liga a V-a s-a impus cu 6-2, prin reușitele lui Adelin Găină (‘7, ’84),  Adelin Dragomir (’44), Adrian Nicola (’49) și Cătălin Murdeală (’53, ’76), respectiv Nicolae Enea (’22) și Cătălin Oțet (’35).

Cea de-a patra echipă din Liga a V-a care a acces în turul al III-lea este Coșuștea Căzănești, care merge mai departe fără să joace, deoarece Viitorul Cujmir n-a făcut deplasarea.

Cu lotul remaniat, Corcova a defilat

Scorul turului secund al Cupei României – faza județeană Mehedinți l-a izbutit AS Corcova, care s-a impus  cu 9-1 la Florești, prin reușitele lui Dumitru Schinteie (’23, ’41, ’61, ’62), Andrei Enea (’33, ’70, ’72), Ionuț Manda (’76) și Remus Trică (’79). După ce a izbutit cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din pauza competițională de iarnă, în care a transferat 6 jucători de la Minerul Mehedinți (Liga 3), 1 de la Știința Turceni (Liga 3), 1 de la Minerul Motru (Liga 3) și 3 de la AS Turnu Severin (Liga 4), AS Corcova și-a depus deja candidatura la cucerirea trofeului, în premieră.

Victorii lejere pentru Cerneți și AS Tr. Severin

Categoric s-a impus și liderul Ligii a IV-a, Pandurii Cerneți, scor 5-0 la Punghina, Ion Vîlceanu (’12), Mădălin Mătăsăreanu (’30), Lucian Zamfir (’40, ’83) și Gabriel Ciolacu (’80) trecându-și numele pe lista marcatorilor. Cu 4-0 a câștigat și AS Turnu Severin, la Gârla Mare, prin golurile lui Lucian Buță (’26, ’59, ’79) și Mitel Ionescu (’44).

La Salcia, finalista Cupei României de anul trecut, Recolta Dănceu, s-a impus cu 4-2. Gazdele au punctat prin Bogdan Scîrlete (’11) și Sorin Tomescu (’35), iar Cătălin Chirfot (’25), Constantin Negrescu (’43, ’51) și Laurențiu Ștefan (’53) au întors rezultatul.

Sferturile de finală se vor disputa luna viitoare, programul urmând să fie stabilit între timp de Comisia de Competiții a AJF Mehedinți.

Turul al II-lea:

Uva Prunișor – CS Strehaia            2-0
Unirea Gârla Mare – AS Turnu Severin    0-4
Inter Salcia – Recolta Dănceu        2-4
Real Vânju Mare – Dunărea Gruia        6-2
Coșuștea Căzănești – Viitorul Cujmir    3-0
(N)
Viitorul Florești – AS Corcova        1-9
Avântul Bistrița – ASFC Drobeta         4-0
Speranța Punghina – Pandurii Cerneți    0-5

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Adelin Prisăcariu
 

Pe aceeași temă