Siretul Lespezi este noua campioană a județului Iași. Doar două puncte pierdute în 24 de meciuri

  • După mai mulți ani de dominație a Rapidului din Dumești, Liga a IV-a din județul Iași pare să intre în „era” Lespezi.
  • Siretul Lespezi, echipă pregătită de Tiberiu Beceru, fost mijlocaș al Politehnicii Iași, nu a avut rivală în acest sezon și a cucerit titlul de campioană de o manieră entuziasmantă, cu patru etape înainte de final.

 

Duminică, Siretul și-a asigurat matematic titlul de campioană a Ligii a IV-a în județul Iași după victoria categorică obținută pe propriul teren, 9-0 (5-0) cu Olimpia Popricani. Pentru noua campioană a Iașiului au marcat Cătălin Toma (3), Andrei Dandu (2), Petruț Toader, Bogdan Văleanu, Marius Davidoaia și Florin Ursuleasa.
La finalul partidei, jucătorii, antrenorii și ceilalți membri ai staff-ului echipei Siretul Lespezi au primit tricourile de campioni, medaliile și un impunător trofeu din partea Asociației Județene de Fotbal (AJF) Iași, premierea fiind făcută de vicepreședintele AJF, Valerică Lungu, cel care a fost și observator al acestei întâlniri.

Echipa lui Tiberiu Beceru a dominat clar acest sezon și s-a impus pe merit, dovadă stând parcursul aproape perfect de până acum: 23 de victorii și o singură remiză în cele 24 de meciuri disputate.

Interesant este faptul că singura echipă care a reușit să obțină puncte în fața campioanei în acest sezon este chiar Olimpia Popricani, în meciul tur (scor 0-0).
Succesul din acest sezon este primul din palmaresul echipei Siretul Lespezi, titlul obținut venind după două locuri 3 consecutive (2014 și 2015).

Calificați și în semifinalele Cupei României

Extrem de fericit pentru acest prim titlu, antrenorul Tiberiu Beceru speră să încheie sezonul cu alte două performanțe, câștigarea Cupei României și promovarea în liga a III-a. „A fost o sărbătoare pentru întreaga comună și ne bucurăm pentru această performanță. Aproximativ 300 de spectatori au fost prezenți la meci și s-au bucurat alături de noi pentru câștigarea campionatului. Îi mulțumesc domnului primar Ionuț Lazăr pentru susținere, nu este deloc ușor să ții o echipă și să câștigi campionatul de o asemenea manieră. Le mulțumesc și băieților, care au făcut un campionat de excepție. Am sărbătorit acest trofeu, dar pentru noi sezonul încă nu s-a încheiat. Suntem calificați în semifinalele Cupei României și ne dorim foarte mult să realizăm eventul. De asemenea, ne vom pregăti foarte bine pentru barajul de promovare în liga a III-a și sper să reușim această performanță”, a declarat Tiberiu Beceru.

În clasament, pe primul loc se află Siretul Lespezi, cu 70 de puncte (24 de meciuri), Unirea Mircești ocupă locul secund, cu 53 de puncte (24 meciuri), iar Venus Butea completează podiumul, cu 51 de puncte (25 meciuri).

Doar două puncte pierdute în 24 de meciuri!

Ascensiunea echipei din Lespezi a început în finalul sezonului trecut, mai exact de la venirea pe banca tehnică a lui Tiberiu Beceru. Venit de la Viitorul Târgu Frumos, acesta a preluat echipa pe locul 9 și a dus-o până pe locul 3 în campionatul trecut. Echipa a continuat în acest sezon evoluțiile bune din finalul stagiunii trecute, iar rezultatele se văd în linia de clasament.

În cele 24 meciuri disputate, Siretul a pierdut doar două puncte, în remiza de la Popricani înregistrată în luna octombrie a anului trecut, scor 0-0. „A fost doar un accident atunci. Chiar dacă ne-au lipsit mulți juctori, am fi putut câștiga. Am ratat foarte multe ocazii, între care și un penalty. Meciul s-a jucat într-o miercuri și cinci dintre titulari nu au putut veni la meci, deoarece sunt pompieri și nu au putut pleca de la locul de munca”, își amintește antrenorul Tibi Beceru.

Acesta spune că își dorește promovarea în Liga a III-a, dar totul va depinde de oficialitățile din comună: „Noi vrem să promovăm, ar fi extraordinar. Merităm acest lucru, am demonstrat în teren că suntem cea mai bună echipă. Rămâne de văzut ce vor decide oficialitățile din comună”, a adăugat Beceru.

Jucătorii nu se antrenează, vin direct la meci

Din lipsă de timp, echipa nu face antrenamente în cursul săptămânii. Jucătorii se reunesc doar la meciuri. Chiar și așa, cei de la Lespezi domină categoric seria. Pentru a compensa oarecum acest handicap al lipsei de pregătire, Tibi Beceru a decis în iarnă să efectueze împreună cu jucătorii un stagiu centralizat. „Am făcut un cantonament și am jucat mai multe meciuri amicale cu echipe bune. Evoluțiile noastre au fost bune, chiar am fost felicitați de antrenorii unor echipe cu care am jucat”, spune antrenorul.

Fără salariu, doar primă de victorie după meci

Jucătorii de la Lespezi nu au salarii, ci doar prime de victorii. Până la urmă, fiind amatori, băieții vin de plăcere la meci. Se destind, câștigă meciul, își iau prima de victorie. La final, beau câte o bere, mai schimbă o vorbă. E un moment pe care ei îl așteaptă după o săptămână de muncă. Jucătorii au locuri de muncă diverse. 5 sunt pompieri, doi sunt profesori, unul agent de pază. Mai sunt care au câte o mică afacere. Pe teren, însă, toți sunt egali și ascultă de sfatul antrenorului. „Abia așteptăm să ne întâlnim la meciuri. Ne înțelegem bine și cu domnul primar Ionuț Lazăr, căruia îi mulțumim pentru eforturile pe care le depune pentru a ne susține”, spune tehnicianul.

Jucători cu experiență la nivelul Ligii a II-a

Dintre jucători, cel mai experimentat este chiar antrenorul-jucător Tiberiu Beceru. Acesta a jucat doi ani în Liga 1 cu Politehnica Iași și 8 ani în liga a doua, la Laminorul Roman și FCM Bacău. La Politehnica Iași i-a avut ca antrenori pe Vasile Simionaș și Ionuț Popa, iar coehipieri, între alții, pe Bogdan Onuț, Ionuț Bâlbă, Milos Bogdanovic, Dorel Bernard, Dănuț Mitruc. În 2006 s-a retras de la Poli, la doi ani după promovarea în Liga I, iar de atunci a continuat să joace la nivelul ligilor inferioare.

„Timp de patru ani am jucat la Viitorul Tg. Frumos. În urmă cu trei ani, la baraj am pierdut în fața Bucovinei Pojorâta. A fost 1-1 după 90 de minute, dar am pierdut în prelungiri. Atunci a promovat Pojorâta în Liga a III-a”, își amintește Beceru.

Alți jucători cu experiență din lot sunt Ovidiu Chelaru (fost la Petrolul Moinești, Câmpulung Moldovenesc și CFR Pașcani), Radu Dan (fost căpitan timp de aproape zece ani la CFR Pașcani), Ciprian Bucovanu (fost la Laminorul Roman în liga a doua și la CFR Pașcani), Daniel Curcă.

Lotul echipei Siretul Lespezi în acest sezon:

 

  • portari: Curcă Daniel, Tudosca Vasile, Nour Bogdan;
  • fundași: Ursuleasa Florin, Neculau Daniel, Darea Andrei, Chelaru Ovidiu, Cojocaru Ștefan, Radu Daniel;
  • mijlocași: Davidoaia Marius, Bucovanu Ciprian, Atănăsoaie Alexandru, Rusu Bogdan, Melinte Răzvan, Carja Vasilică, Toma Cătălin, Slabu Marius, Toader Petrică;
  • atacanți: Acatrinei Cătălin, Dandu Andrei, Văleanu Bogdan, Moisă Fernando – atacanți.
  • antrenor-jucător: Beceru Tiberiu.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă