Rar întâlnești așa fair-play în fotbal! Un fotbalist din Sălaj a refuzat un penalty după ce arbitrul a greșit. „Nu a văzut bine faza și lucrurile nu puteau rămâne așa”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 10:11 Special
Rar întâlnești așa fair-play în fotbal!** Un fotbalist din Sălaj a refuzat un penalty după ce arbitrul a greșit.
  • Într-un fotbal în care jucătorii și conducătorii ar face aproape orice pentru a obține victoria, de la înșela arbitrul cu simulări și până la a face contestații să câștige la „masa verde”, în Sălaj, un tânăr fotbalist a surprins prin decizia sa plină de fair-play.
  • Filip Ciupe, jucătorul echipei Cetatea Buciumi, din Liga a 4-a Sălaj, a primit un penalty după un contact cu un adversar în meciul cu Rapid Jibou, însă s-a dus la arbitru și a recunoscut că decizia luată de acesta este eronată, scrie Sportul Sălăjean. Centralul Florin Potora (Turda) a fost surprins de gestul de fair-play și nu a mai acordat lovitură de pedeapsă. Echipa lui Ciupe era condusă în acel moment cu 4-0.

 

Duminica trecută, la meciul dintre Cetatea Buciumi și Rapid Jibou, în minutul 28, atunci când scorul era 4-0 în favoarea oaspeților, la un contact în careul Jiboului între Filip Ciupe (Cetatea) și Vlad Lazăr (Rapid), arbitrul Florin Potora a indicat punctul cu var. Rapidiștii au contestat decizia centralului, însă acesta a rămas ferm pe poziție până în momentul în care Ciuce s-a dus la el și i-a spus cu mult fair-play că nu a fost penalty și că – de fapt – el a făcut fault în atac. Mirat de gestul tânărului, fostul arbitru divizionar și-a schimbat decizia și a indicat reluarea jocului de la 6 metri.

„La acea fază, eu am vrut să dau în minge, dar Vlad Lazăr a fost mai rapid și a pișcat-o, iar eu l-am lovit în picior pe adversar. Jucătorul de la Jibou s-a resimțit și a căzut la pământ. M-am dus să îl ajut, dar între timp arbitrul a dat 11 metri. Nu a văzut bine faza și lucrurile nu puteau rămâne așa. Nu puteam beneficia de un astfel de avantaj, când – de fapt – eu am făcut cel care am fault în atac. Atunci, m-am dus la domnul arbitru și i-am spus totul. Așa sunt eu tot timpul. Trebuie să fim corecți”, a explicat decizia sa Filip Ciupe pentru Sportul Sălăjean.

După acest gest frumos, la doar un minut distanță după reluarea jocului, Filip Ciupe a realizat un gol de senzație: șut din vole în vinclu. Reușita sa a readus speranțe în tabăra gazdelor și, după încă două minute, tabela de marcaj a indicat 2-4! Diferența de valoare dintre cele două formații s-a văzut însă mai apoi, Rapid Jibou impunându-se cu 7-2.

Un gest asemănător celor al lui Filip Ciupe e văzut foarte rar în fotbal. Un astfel de episod s-a mai petrecut, de exemplu, în 2009, la un meci din Liga 1 dintre Rapid și Oțelul. Atunci, giuleșteanul Costin Lazăr a refuzat penalty-ul acordat de arbitrul Teodor Crăciunescu, precizând că el fusese deposedat corect de către Alexandru Bourceanu!

Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 10:11 Special
Pe aceeași temă