Paul Codrea s-a despărțit amiabil de ASU Poli, dar cu urme de regret: „Mă așteptam la susținere din partea conducerii”

Conducătorii clubului Universității Politehnica, ASU, au luat la finalul săptămânii trecute o decizie oarecum surprinzătoare având în vedere poziția de lider din clasament a echipei din Liga a IV-a Timiș. După aproape doi ani petrecuți pe banca formației susținute de suporterii iubitori de culorile alb-violet, Paul Codrea a fost destituit din această funcție.

Vineri, Codrea a condus ultimul antrenament al alb-violeților, locul său urmând a fi asigurat de directorul tehnic al echipei, Antonio Foale. „Clubul nostru anunță încetarea colaborării cu Paul Codrea, care a deținut funcția de antrenor principal din februarie 2013. Îi mulțumim pentru tot ajutorul pe care ni l-a acordat în creșterea echipei noastre și sperăm că în viitor drumurile noastre se vor intersecta din nou. Interimatul va fi asigurat de Antonio Foale, cel ce a activat în ultimii doi ani ca director tehnic al Politehnicii”, a fost comunicatul sec de pe pagina de Facebook a echipei.

„Probabil a contat încă impresia de anul trecut când am ratat promovarea”

Plecarea tânărului antrenor al alb-violeților a fost cea mai surprinzătoare veste pe final de sezon în fotbalul din Timiș. Paul Codrea a încheiat pe primul loc turul cu ASU Politehnica, la un punct în fața Ripensiei, dar a ales să se despartă de echipă după ce a simțit o răceală din partea conducerii echipei susținute de suporteri.

Practic, tânărul antrenor nu s-a mai bucurat de încrederea „druckerilor” și a ales să plece de bunăvoie. Teama fanilor era, conform acestuia, să nu se repete scenariul de anul trecut, când echipa a scăzut în joc și a terminat pe locul 2. Codrea nu le poartă pică celor care nu l-au mai dorit, dar e convins că nu ar mai fi repetat greșelile din ediția 2013-14. „Nu m-am supărat. Dar mă așteptam la susținere din partea conducerii. Nu s-a întâmplat asta… Totuși în ultimele 60-70 de meciuri nu am pierdut… Poate e mai bine așa pentru ei și pentru mine. Eu am discutat cu băieții din galerie cu care am vorbit și când am venit. Probabil a contat încă impresia de anul trecut când am ratat promovarea. E greu să fii pe placul tuturor. Deși am avut niște meciuri mai slabe pe final de tur, nu cred că erau probleme pentru a câștiga campionatul. După discuția cu suporterii, domnul Brîndescu a intervenit prea puțin, domnul rector s-a arătat prea puțin interesat și a luat act de decizie, pentru mine a fost clar”, a declarat Paul Codrea pentru Sport9.ro.

Antrenorul timișorean se concentrează acum pe studii, arătându-se deschis la oferte. „Voi merge la cursurile de antrenor la București, mă pregătesc pentru licența A. Dacă voi avea oferte în iarnă voi analiza, dacă nu, voi călători și afară să văd cum se lucrează la cluburile din vest. Sau voi sta acasă să mai învăț. Oricum trebuie să se știe că am dat totul pentru Poli. Le mulțumesc suporterilor pentru mesajele de susținere pe care mi le-au trimis”, a precizat Codrea.

„Oricine vine, poate promova”

Fostul internațional crede că ASU Poli a ajuns la o maturitate sportivă astfel încât oricine l-ar înlocui ar avea șanse mari să câștige Liga a IV-a Timiș. „Am muncit doi ani în care am schimbat mulți jucători. Acum echipa era legată. Cu maximum trei transferuri se poate ataca promovarea fără probleme… Ne despărțim prieteni. Doar că această despărțire putea să fie altcumva…. Oricine ar veni are șanse mari să câștige campionatul, echipa e bună”, a explicat Paul Codrea.

Deocamdată antrenorul lui ASU Poli e Antonio Foale, ca „interimar” și deși mulți l-ar fi dori la cârmă pe directorul sportiv Sorin Brîndescu, acesta preferă postul actual. Variante au apărut deja, toate negate însă de reprezentanți ai suporterilor.

Codrea a vorbit și despre zvonurile legate de o plecare a lui Răzvan Ghinescu, dar subliniază că a cerut la modul general jucătorilor să rămână pe „Știința”. Despre posibilitatea mijlocașului de a ajunge în Italia a spus: „O să încerc să-l ajut, că l-am recomandat e una, că o să ajungă e altceva”. „Eu am recomandat jucătorilor să rămână. Eu nu am unde să-i iau, nu am echipă. Să lupte, să promoveze, pentru că m-aș bucura și eu pentru ei, e și munca mea”, a conchis acesta.

Paul Codrea a ținut să transmită un mesaj pentru suporteri și jucători: „Le urez succes, să nu renunțe la visul lor. Le mulțumesc jucătorilor pentru caracterul arătat”.

În aproape doi ani pe banca lui ASU Poli, Codrea nu a piedut niciun meci în campionat, chiar dacă pe teren echipa a încheiat de două ori pe locul 2 sezonul. În urma să rămâne și trofeul Cupei României, faza județeană, câștigat în premieră de alb-violeți, în vară.

CITEȘTE și: Remiză internațională după plecarea lui Codrea. Duel frumos între ASU Poli și tinerii Vojvodinei

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Pe aceeași temă