Derby încheiat după doar 13 minute de joc. Antrenorul protestatarilor: „Au făcut vărsat de vânt, iar peste alții a dat diareea”

Scandal în Liga lu’ Coșconea! Așteptat cu nerăbdare, derby-ul etapei trecute din campionatul eșalonului patru buzoian care le-a adus față în față, la Râmnicu Sărat, pe Olimpia și Avântul Spartac Zărnești, ocupantele locurilor 3 și respectiv 2, ambele aflate la egalitate de puncte (12), a durat doar 13 minute!

Arbitrul Cristi Fliter a fost nevoit să fluiere finalul partidei, deoarece echipa oaspete a părăsit terenul de joc, îndreptându-se direct spre microbuz fără să mai revină în cele trei minute arătate de central, conform regulamentului. Acest lucru s-a întâmplat imediat după ce râmnicenii au deschis scorul prin Bodoc, în urma unui șut de la marginea careului, echipa adversă acuzând faptul că autorul golului jucase mingea cu mâna. În momentul în care ,,fluierașul” a arătat centrul terenului, veteranul și totodată antrenorul formației din Zărnești, Gheorghiță Rădulescu (54 ani), le-a cerut jucătorilor să iasă de pe teren, iar aceștia s-au conformat, spre surprinderea tuturor celor prezenți la meci. Asta în timp ce gazdele își manifestau bucuria pentru reușita colegului lor.

După ce au terminat cu îmbrățișările și se pregăteau să își reia locurile, cei de la Olimpia au constatat însă că nu mai au cu cine juca, deoarece adversara dispăruse de pe gazon.

Rădulescu: ,,Mulți, în frunte cu Dorobanțu vor să strice campionatul”

Referitor la retragerea echipei de pe teren, Gheorghiță Radulescu a făcut haz de necaz, spunând ironic că nu el a luat această decizie, ci primarul comunei Zărnești pentru a nu avea emoții Olimpia la câștigarea campionatului.

,,Băieții au făcut vărsat de vânt, iar unii dintre ei au băut apă din Râmnic, care era contaminată și a dat diareea peste ei, așa că nu puteam să-i mai lasăm să joace. Lăsând gluma la o parte, de ce era să protestăm? Oricum o făceam degeaba. Noi nu suntem în nicio luptă și vrem doar să jucăm de plăcere, iar după aceea stăm la un grătar și o bere însă. Dacă au considerat însă că trebuie să ne fure, asta este. Când cineva ne strică plăcerea, găsim altă soluție, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi (sâmbătă – n.r.) mi-a demonstrat că mulți, în frunte cu Dorobanțu (noul președintele al Comisiei Județene de Arbitri – n.r.) vor să strice campionatul. Oricum, fotbalul în județul Buzău este varză la toate nivelurile, iar dacă vrea cineva argumente îl aștept la mine să discutăm”, a punctat Gheorghiță Rădulescu, antrenorul echipei din Zărnești. Acesta a acuzat și faptul că brigada de arbitri a fost schimbată cu o zi înaintea jocului.

Cele întâmplate la partida Olimpia Râmnicu Sărat – Avântul Spartac Zărnești urmează să fie analizate în ședința de marți a Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal. Conform regulamentului, echipa care se retrage de pe teren va pierde meciul la masa verde (0-3), urmând să suporte și o sancțiune pecuniară.

Articol și foto de Adi SOARE

Pe aceeași temă