Decizie șocantă la un club care lupta pentru promovare! Realegerea lui Burleanu i-a făcut pe conducători să desființeze echipa: „Reprezintă soclul eternității unui sistem corupt”

Realegerea lui Răzvan Burleanu în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal a dus la o decizie extremă a unui club. Clasată pe locul 3 în Seria Vest a Ligii a 4-a Vâlcea, al doilea eșalon valoric din județ, Damila Măciuca și-a anunțat, vineri, retragerea din campionat.

„Alegerea lui Burleanu la șefia FRF pentru al doilea mandat reprezintă soclul eternității unui sistem corupt, fără viitor în FRF. Întrucât venirea lui Lupescu la conducerea FRF, o persoană cu o educație extraordinară, un caracter frumos, care ar fi putut schimba în bine destinul fotbalului românesc, nu s-a întâmplat, toți membrii FC Damila Măciuca am decis astăzi, 20 aprilie 2018, suspendarea oricărei activităti sportive din cadrul Ligii 4, ca semn de respect și solidaritate față de valorile adevărate ale fotbalului românesc, care au avut curajul să încerce schimbarea atât de necesară. Micii noastre comunități din comuna Măciuca, județul Vâlcea, îi va lipsi bucuria sportului, dar apreciem că societatea românească are nevoie de o atitudine activă pentru orice faptă care afectează viitorul nostru.  Dragi suporteri FC Damila Măciuca, vă mulțumim pentru toată susținerea voastră și vă asigurăm că vom găsi noi forme de exprimare si prin alte ramuri ale sportului decât fotbal!”, a anunțat președintele FC Damila Măciuca, Lucian Munteanu. 

Retragerea echipei din campionat este cu atât mai surprinzătoare cu cât Damila era în lupta pentru promovare, fiind în cărți pentru a obține un loc de baraj. Conducerea AJF Vâlcea nu și-a ascuns înaintea alegerilor la FRF susținerea pentru Răzvan Burleanu. 

Lucian Munteanu a fost ani buni președinte în eșalonul second, atât la Damila Măciuca, cât și la CSM Râmnicu Vâlcea, club care s-a desființat cu doi ani în urmă și care părăsea competiția la fel de brusc cum o face acum noua Damila.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Pe aceeași temă