„Cocoși” și în fața liderului de la ASU Poli. Alb-violeții pierd puncte mari la Orțișoara

Mihai Andries 31 Oct. 2014, 01:49 Ligi județene

ASU Politehnica a avut de înfruntat defensiva „beton” a celor de la Orțișoara în a XIV-a etapă din „D” Timiș. Meciul s-a desfășurat conform așteptărilor celor mai mulți. „Cocoșii” și-au confirmat forma și au ținut tare și în fața liderului de la ASU Poli, întâlnirea încheindu-se 0-0, la capătul unui meci cu puține ocazii de poartă.

Gazdele au avut prima șansă de a deschise scorul cu puțin după fluierul de start. Sturza, aflat în apropierea porții lui Burtic, a trimis din prima, însă șutul său a trecut peste poartă. ASU a scos capul din apărare în minutul 15, atunci când cornerul executat de Ilie a fost trimis de către Gavriluță peste transversala porții localnicilor, centralul fluierând ulterior un fault în atac.

Odată cu trecerea minutelor, ASU Poli s-a instalat la centrul terenului, controlând jocul. În fața porții s-a dovedit însă mai periculoasă Orțișoara. Stancu a executat o lovitură liberă din lateral dreapta, dar mingea, care a survolat întreg careul alb-violeților, s-a scurs puțin pe lângă poartă. Până la pauză scorul a rămas acela ca la startul jocului, 0-0.

Gălan a avut prima șansă după revenirea de la cabine, însă acesta nu a prins cadrul porții în urma unei lovituri de cap. Paul Codrea a făcut o dublă schimbare la 10 minute după începutul celei de-a doua părți, aruncându-i în luptă pe Vucea și Iorgovan, pentru ca la câteva faze mai târziu și Rus să îi ia locul lui Tulcan.

Timișorenii și-au încercat din nou norocul în minutul 63. Iorgovan, din întoarcere, a reluat centrarea lui Filimon în plasa laterală. Intrat cu forțe proaspete la gazde, Diaconescu a fost lansat de degajarea lui Ciui, dar nu a nimerit „ținta”. Cu 5 minute înainte de final, Rus a fost aproape de gol, însă a tras cu puțin pe lângă vinclu. Aflați în 10 oameni pe finalul jocului, Orțișoara a rezistat eroic. Ciui și-a dovedit din nou clasa, menținându-și poarta imaculată. Față-n față într-un duel 100% sânmiclăușean cu fostul său coleg de la Unirea, Ghinescu, portarul amfitrionilor a respins de sub transversală lovitura liberă executată foarte bine de către jucătorul celor de la ASU Poli.

Liderul pierde două puncte importante în lupta pentru prima poziție, după rezultatul „alb” de la Orțișoara. După victorie în fața CFR-ului, Ripensia se apropie de prima poziție la doar un punct, lupta pentru fotoliul de lider fiind din ce în ce mai aprigă.

Cocoșul Orțișoara: Ciui – C. Bogdan, Românu, Vițan, Secotă, Stancu, Al. Vlad, Kosak, Petrișor, Șandru. A mai intrat: Diaconescu. Antrenor: Ghiță Chimiuc

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Adrian Ilie, Ionaș, Ghinescu, Feraru, Tulcan, Naidin, Gălan, Filimon, Taub, Gavriluță. Au mai intrat: Vucea, Iorgovan, Rus și Neagoie. Antrenor: Paul Codrea

Sursa: Sport9
Foto de Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 31 Oct. 2014, 01:49 Ligi județene
Pe aceeași temă