„Chirurgul” s-a retras din activitatea de fotbalist! Dan Alexa: „Am vrut să fie acasă ultimul meu joc. Mi-a fost greu”

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 15:33 Stiri

Meciul de sâmbătă, 17 iunie 2017, dintre Viitorul Caransebeș și Șurianu Sebeș, campioanele județelor Caraș-Severin, respectiv Alba, a însemnat, în mod neoficial, retragerea din activitate a lui Dan Alexa, fostul jucător al echipelor UMT Timișoara, Rocar, Poli Timișoara, U Craiova, Dinamo, Beijing Guoan, Rapid sau Anorthosis Famagusta, actualul antrenor al Concordiei Chiajna.

În vârstă de 37 de ani, Alexa a explicat revenirea sa pe gazon, pentru Viitorul Caransebeș, după o pauză de trei ani și jumătate. „Nu o să mai joc, acesta a fost ultimul meu joc, unul foarte greu, pentru că nu m-am antrenat. La Caransebeș am început fotbalul, aici l-am terminat. În acest oraș am copilărit, aici sunt părinții, mai mult pentru ei am venit să joc. Mi-a fost greu, dar mi-a fost și dor de fotbal. A fost o atmosferă superbă, un public numeros de care nu se bucură multe echipe în Liga 1″, a declarat vedeta fotbalului din Caransebeș, care a recunoscul superioritatea adversarilor. „Am întâlnit o echipă peste nivelul Ligii a 4-a, ce face patru antrenamente săptămânal. Îmi pare rău de rezultat, am făcut două greșeli personale și am primit acele goluri în câteva minute. În retur va fi foarte greu, Sebeșul are prima șansă, diferența făcându-se și acum, în tur, la capitolul fizic”, a conchis Dan Alexa.

Cel supranumit „Chirurgul” s-a retras din activitatea de fotbalist în partida tur din barajul de promovare în eșalonul al treilea, îmbrăcând tricoul campioanei județului Caraș-Severin, Viitorul Caransebeș, echipa din orașul său natal, împotriva celor de la Șurianu Sebeș, campioana județului Alba. Titular și învestit cu banderola de căpitan al gugulanilor, atualul antrenor al Concordiei Chiajna a atras ca un magnet energiile în jurul său: în tribune au fost aproximativ 1.400 de spectatori, iar echipa din Caransebeș s-a mobilizat aparte, având în efectiv un asemenea fotbalist de calibru, un veritabil antrenor în teren.

Cu scorul de 1-2 s-a încheiat prima manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a, dintre Viitorul Caransebeș și Șurianu Sebeș. Marcatori au fost Dan Șandru (69′), pentru gazde, respectiv Cristian Bălaș (71′) și Paul Muntean (79′), pentru oaspeți.

Returul e programat sâmbătă, 24 iunie, la Sebeș, de la ora 17:30.

Articol și foto de Marian CĂ‚RĂ‚VAN

Marius ANGHEL 18 Jun. 2017, 15:33 Stiri
Pe aceeași temă