Bănel Nicoliță renunță la proiectul CS Făurei după ratarea promovării. „Sunt foarte supărat. Deocamdată, mai am multe de spus în fotbal ca jucător”

Marius ANGHEL 13 Jul. 2017, 11:51 Stiri

Mai puțin de un an a ținut visul de conducător de club al lui Bănel Nicoliță (32 de ani). După despărțirea de Viitorul în vara anului 2016, fostul mijlocaș al Stelei se retrăgea acasă și se implica serios la echipa din orașul natal. Nu s-a ferit să coboare tocmai în Liga a 4-a Brăila și să abandoneze fotbalul profesionist la doar 31 de ani.

În turul campionatului trecut a fost manager general la CS Făunei și chiar a intrat pe teren pentru a-și ajuta echipa în lupta pentru promovare. Cu ajutorul autorităților locale, Nicoliță a făcut modernizări la arena din Făurei, le-a asigurat condiții jucătorilor, toate pentru a spera la accederea în Liga 3. CS Făurei a defilat în campionat în prima parte a sezonului, atunci când pe teren s-a aflat și fostul internațional, însă plecarea sa în iarnă la ASA Târgu Mureș, în Liga 1, a schimbat lucrurile la echipa unde a activat în continuare ca manager, chiar și de la distanță.

CS Făurei nu a mai mers însă la fel de bine, a făcut pași greșiți, iar în ultima etapă a pierdut titlul de campioană în Liga a 4-a în favoarea Victoriei Traian și șansa de a juca barajul de promovare în Liga 3. Mai mult, ajunsă și în finala județeană a Cupei României, echipa manageriată de Bănel Nicoliță a pierdut și acest joc decisiv în fața Viitorului Ianca.

Ratarea ambelor obiective l-a determinat pe Bănel Nicoliță să renunțe pentru moment la funcția de conducător al clubului din orașul natal. Această decizia a luat-o și după ce în această vară, după ce a retrogradat cu ASA Târgu Mureș în Liga 2, a acceptat oferta pe care a primit-o din Cipru, de la Aris Limassol. Mijlocașul vrea ca mai întâi să-și încheie cariera de jucător și abia după aceea să devină acționar la formația din Făurei.

„Am încercat, de dragul orașului și a echipei mele de suflet, să o promovez pe CS Făurei în Liga a 3-a și sunt foarte supărat că nu am reușit să-mi îndeplinesc acest obiectiv. Am cheltuit destui bani, m-am dezbrăcat și am jucat în Liga a 4-a, nu mi-a fost rușine, am fost tot timpul pe primul loc, iar când am plecat eu CS Făurei avea un avantaj destul de consistent față de a doua clasată. Dar nu a fost să fie, nu poți face două lucruri în același timp. Când ești departe nu poți conduce un club. De aceea am ales ca, mai întâi, să-mi închei cariera de fotbalist și apoi să trec la cea de acționar de club. Echipa trebuie să meargă pe drumul ei și fără mine, dar voi comunica cu cei de la Făurei și îi voi ajuta ori de câte ori va fi cazul. Deocamdată, mai am multe de spus în fotbal ca jucător”, a declarat, pentru Obiectiv Vocea Brăilei, Bănel Nicoliță.

Cât despre noua sa echipă unde va evolua din această vară, Nicoliță spune că se simte foarte bine. „M-am acomodat repede. La Aris Limassol este o atmosferă frumoasă, am fost bine primit. Am jucat și un amical pe care l-am câștigat și eu am marcat în acel joc. Mă simt foarte bine, sper să fiu sănătos și să mai pot juca câțiva ani la nivel înalt”, a mai spus Bănel Nicoliță.

În cariera sa de până acum, Bănel Nicoliță a evoluat pentru Unirea Făurei, CF Brăila, Poli Timișoara, Steaua, Saint-Étienne, Nantes, Viitorul, ASA Târgu Mureș, iar acum s-a transferat la Aris Limassol. La naționala României are 37 de selecții și un gol.

Marius ANGHEL 13 Jul. 2017, 11:51 Stiri
Pe aceeași temă