Datele de disputare a meciurilor barajului de promovare în Liga 3 ar putea fi modificate. „Propunerea oficială a fost făcută”. Motivul solicitării

Marius ANGHEL 24 Mar. 2018, 09:15 Stiri
Datele de disputare a meciurilor barajului de promovare în Liga 3 ar putea fi modificate.**

În ultima ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, cea din data de 22 martie 2018, membrii acestuia au decis să amâne pentru următoarea întâlnire propunerea cu privire la schimbarea datelor ce privesc meciurile de baraj de la vară pentru promovarea în Liga 3.

„Se amână pentru ședința următoare solicitarea domnului Octavian Goga cu privire la amânarea unor jocuri de baraj pentru promovarea în Liga 3”, e anunțul scurt postat pe site-ul FRF după ședința CEx.

Fiindcă vremea din această primăvară a fost mai mult asemănătoare iernii, majoritatea AJF-urile au amânat cu mai multe săptămâni reluarea campionatului Ligii a 4-a. Astfel, pentru că programul echipelor s-a schimbat și pentru a nu introduce intermediare ca să recupereze etapele amânate, reprezentantul fotbalului amator, cât și al doilea vicepreședinte al Comitetului Executiv al FRF, Octavian Goga, a venit cu solicitarea schimbării datelor meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Conform programării inițiale, cele 42 de campioane ale Ligii a 4-a din toată țara trebuie să desfășoare turul barajului de promovare pe 16 iunie 2018 (ora 18:00), iar returul pe 23 iunie 2018 (ora 17:30). Meciurile de baraj, 21 la număr, se dispută în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe.

Acum se dorește amânarea anunțării campioanelor județene de către AJF-uri cu o săptămână mai târziu, iar meciurile de baraj să se desfășoare pe 23 (turul), respectiv 30 iunie (returul). Președintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a explicat ceea ce s-a cerut în CEx.

„Cu vremea nu te poți pune, majoritatea Asociațiilor Județene de Fotbal din țară au amânat etapele din weekend. Rămâne de văzut dacă va exista o a treia intermediară în această primăvară sau, pur și simplu, conducerea Federației Române de Fotbal va fi de acord să prelungească cu o săptămână termenul la care AJF-urile sunt obligate să îi trimită numele campioanei. Propunerea oficială în acest sens a făcut-o domnul Octavian Goga, președintele AJF Brașov și vicepreședinte al federației. Dacă cererea dânsului va fi aprobată în Comitetul Executiv, sunt șanse să se modifice și datele barajelor de promovare în Liga a 3-a, iar acestea să devină 23 și 30 iunie, pentru tur și retur”, a spus Adrian Lucaci pentru Sport Arad.

Printre cele mai importante nume care activează în această ediție a Ligii a 4-a și care sunt favorite să câștige campionatul, iar apoi să participe la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 se numără: CSA Steaua sau Academia Rapid (ambele din Liga 4 București), AS SR Brașov (Liga 4 Brașov), U Craiova 1948 (Liga 4 Dolj), CSM Ceahlăul Piatra Neamț (Liga 4 Neamț) sau Minaur Baia Mare (Liga 4 Maramureș).

Programul barajului pentru promovarea în Liga 3, ediția 2018-2019, este cunoscut deja după ce FRF l-a stabilit, prin tragere la sorți, încă din data de 28 februarie.

Rezultatul tragerii la sorți este următorul:

Regiunea 1: Botoșani – Bacău, Iași – Neamț, Suceava – Vaslui;
Regiunea 2: Maramureș – Bihor, Cluj – Sălaj, Bistrița-Năsăud – Satu Mare;
Regiunea 3: Brașov – Covasna, Alba – Harghita, Mureș – Sibiu;
Regiunea 4: Hunedoara – Caraș-Severin, Arad – Gorj, Timiș – Mehedinți;
Regiunea 5: Vâlcea – Teleorman, Argeș – Olt, Dâmbovița – Dolj;
Regiunea 6: Ialomița – Ilfov, Giurgiu – București, Călărași – Prahova;
Regiunea 7: Vrancea – Constanța, Tulcea – Buzău, Galați – Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Mar. 2018, 09:15 Stiri
Pe aceeași temă