Ripensia, FC Argeș 1953 și CSM Școlar Reșița au devenit campioane. Vezi toate câștigătoarele județene și meciurile barajul de promovare în Liga 3

Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 12:55 Special

UPDATE 13 iunie: FC Hidișel (Bihor) și FC Bistrița (Bistrița-Năsăud) sunt ultimele două campioane județene care vor participa la barajul de promovare în Liga 3. Dacă celelalte 39 de campioane se știu sigur, situația este puțin mai complicată în Liga a IV-a București, acolo unde Progresul București s-a situat la final pe primul loc, însă AS Electroaparataj, a doua clasată, care e la egalitate de puncte, a depus contestație și vrea ca ea să fie reprezentanta Capitalei la baraj.

BIHOR: FC Hidișel e noua campioană a Ligii a IV-a Bihor după ce duminică, a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu Diosig Bihardioszeg. Aflate la egalitate de puncte, 65, după desfășurarea ultimei etape, cele două echipe sunt despărțite în clasament de rezultatele directe. În tur, FC Hidișel s-a impus cu 1-0, iar în retur, acum, a fost 0-0.

FC Hidișel va reprezenta județul Bihor la barajul pentru promovarea în Liga 3, acolo unde va juca împotriva echipei Recolta Dorolț, campioana din Satu Mare.

BISTRIȚA-NĂ‚SĂ‚UD: FC Bistrița și-a câștigat cu 5-0 meciul de duminică cu Voința Cetate (restanță din etapa 23-a) și și-a păstrat avansul de un punct în fruntea Ligii a IV-a, devenind astfel campioana județului Bistrița-Năsăud. ACS Dumitra a trecut cu 6-0 de Voința Livezile și a ncheiat sezonul pe locul 2.

FC Bistrița (foto mic: sportulbistritean.ro) va juca barajul cu Șomuz Fălticeni, campioana județului Suceava, pentru a promova în Liga 3.

SITUAȚIA DIN CELELALTE CAMPIONATE JUDEȚENE ȘI PROGRAMUL COMPLET AL MECIURILOR DE BARAJ ÎL PUTEȚI VIZUALIZA MAI JOS


 

UPDATE 11 iunie: În urma meciurilor desfășurate astăzi, 11 iunie, am aflat încă șase campioane județene: în Argeș, Caraș-Severin, Giurgiu, Ilfov, Maramureș și Timiș. Singurele necunoscute până în acest moment din cele 42 de campionate ale Ligii a IV-a sunt în Bihor (FC Hidișelul de Sus / Diosig Bihardioszeg), Bistrița-Năsăud (FC Bistrița / ACS Dumitra) și București (Progresul București / AS Electroaparataj). Mai jos vă redăm cum au câștigat campionatul aceste șase echipe, iar puțin mai jos veți găsi și programul barajului promovării în Liga 3.

ARGEȘ: Despărțite de un singur punct, primele două echipe clasate din fruntea play-off-ului Ligii a IV-a Argeș, Unirea Bascov și FC Argeș 1953 Pitești, s-au întâlnit în meci direct în ultima etapă a sezonului. Partida desfășurată sâmbătă la Bradu a fost adjudecată de piteșteni cu scorul de 4-1, astfel că alb-violeții au devenit campioni ai Argeșului și vor reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3. Pentru a ajunge în cel de-al treilea eșalon, echipa suporterilor fostei FC Argeș trebuie să treacă în dublă manșă de Recolta Stoicănești, campioana județului Olt. Primul meci are loc pe 18 iunie 2016, în Olt, iar returul pe 25 iunie 2016, în Argeș.

În meciul cu Unirea Bascov, FC Argeș 1953 a condus la pauză cu 3-0 după ce a înscris prin Călin (penalty) și Prodan (două), în a doua repriză Pătrănoiu trecându-și și el numele pe lista marcatorilor.

BIHOR: Meciul care va decide campioana Ligii a IV-a Bihor are loc duminică, de la ora 15:00. Primele două clasate, Diosig Bihardioszeg și FC Hidișelul de Sus sunt la egalitate de puncte, 64, iar cine câștigă va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga 3, acolo unde va juca împotriva echipei Recolta Dorolț, campioana din Satu Mare.

În tur, FC Hidișelul de Sus a câștigat cu 1-0, astfel că ei au și varianta egalului pentru a câștiga Liga a IV-a Bihor.

BISTRIȚA-NĂ‚SĂ‚UD: FC Bistrița (61 pct. – 23 j.) și ACS Dumitra (60pct. – 23 j.) vor afla duminică seară cine va fi echipa campioană a Ligii a IV-a Bistrița Năsăud.  Cele două cluburi au ajuns la egalitate de meciuri și doar un punct le desparte în clasament, cu o etapă înainte de final. Bistrițenii joacă acasă cu Voința Cetate (restanță din etapa 23-a) și sunt mari favoriți să câștige acest campionat, în timp ce ACS Dumitra așteaptă un pas greșit în cazul în care va câștiga la Voința Livezile.

Câștigătoarea campionatului va juca un baraj cu Șomuz Fălticeni, campioana județului Suceava, pentru a promova în Liga 3.

CARAȘ-SEVERIN: La fel ca în cazul județului Argeș, și la Caraș-Severin campioana Ligii a IV-a s-a decis în ultima etapă, după un meci decisiv între primele două clasate. Liderul CSM Școlar Reșița a câștigat, sâmbătă, cu 2-1, meciul de pe teren propriu cu Voința Lupac, a doua clasată, s-a distanțat la șase puncte în clasament și a devenit campioana județului Caraș-Severin.

CSM Școlar Reșița mai are de disputat barajul cu Pandurii Cerneți, campioana Ligii a IV-a Mehedinți, în care este mare favorită, pentru a promova în Liga 3. Meciul tur are loc la Cerneți, pe 18 iunie, iar returul la Reșița, pe 25 iunie.

GIURGIU: Disputată sâmbătă, la Bolintin Deal, finala play-off-ului Ligii a IV-a Giurgiu dintre Avântul Florești și Arsenal Malu a fost adjudecată clar de campioana sezonului trecut. Arsenal Malu s-a impus cu 4-0 prin golurile lui Mihai Danciu (două), Silviu Radu și Mario Gheorghe, păstrându-și astfel titlul de campioană. Echipa din Malu urmează să joace barajul de promovare în Liga 3, acolo unde acum speră să aibă mai mult noroc față de anul trecut. Adversarul Arsenalului este campioana din București, aceasta nefiind însă necunoscută oficial din cauza unor litigii, dar sigur va fi una dintre Progresul București sau AS Electroaparataj. Meciul tur are loc la Giurgiu.

ILFOV: Voința Crevedia este campioana Ligii a IV-a Ilfov după ce sâmbătă a câștigat, la Ghermănești, finala mare cu CSO Bragadiru, scor 4-1. Ionică Marinică (5, 28, 64, 85) a fost eroul partidei cu cele patru goluri ale sale, Fagu (78) înscriind pentru pierzători. Tot astăzi, Pescărușul Grădiștea a câștigat la penalty-uri finala mica contra celor de la Viitorul Dragomirești Vale și a terminat campionatul pe locul 3.

Voința Crevedia va juca barajul pentru promovarea în Liga 3 cu Flacăra Moreni, campioana județului Dâmbovița. Meciul tur are loc în Ilfov.

MARAMUREȘ: Finala turneului play-off a Ligii a IV-a Maramureș, dintre Viitorul Ulmeni și Avântul Bârsana, ce a avut loc sâmbătă, pe Stadionul „Viorel Mateianu” (Baia Mare), a fost adjudecată cu 2-1 de Viitorul. Echipa din Ulmeni a condus cu 2-0 la pauză, însă fosta campioană nu a renunțat nicio clipă la lupta pentru un nou titlu. A redus din diferență deși juca în zece oameni, a avut ocazia să egaleze în ultimele minute și să trimită meciul în prelungiri, însă în final se recunoscut învinsă.

Viitorul Ulmeni este noua campioană a județului Maramureș și va juca în barajul de promovare în Liga 3 cu Unirea Mirsid, câștigătoarea Ligii a IV-a Sălaj. Meciul tur se va desfășura la Ulmeni, pe 18 iunie, pentru ca returul să aibă loc la Popeni, în 25 iunie.

TIMIȘ: Desfășurată sâmbătă, 11 iunie, ultima etapă a Ligii a IV-a Timiș a făcut cunoscută în sfârșit și campioana care va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga 3. Cu mari emoții, după ce în penultima etapă pierduse șefia ligii, Ripensia Timișoara a avut noroc azi și a devenit campioana județului Timiș.

Ripensia s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Voința Biled și a avut noroc că liderul Voința Mașloc a remizat, scor 1-1, la Unirea Sânnicolau Mare. Astfel, galben-roșii au urcat din nou pe primul loc și au devenit campioni. La baraj vor avea o misiune facilă, în dubla manșă urmând a o întâlni pe Hercules Lupeni, câștigătoarea Ligii a IV-a Hunedoara. Meciul tur are loc la Timișoara.


 

UPDATE 9 iunie: Gauss Răcăciuni este noua campioană a județului Bacău și se pregătește de „barajul” pentru accederea în Liga 3.

Marți seară, echipa antrenorului-jucător Gabriel Bojescu a câștigat cu 7-0 meciul restanță cu CSM Moinești, a acumulat 77 de puncte în clasament, cu nouă puncte mai mult față de Biruința Letea Veche, echipă care mai are două jocuri de disputat în acest final de sezon, și nu mai poate fi ajunsă.

Gauss Răcăciuni (foto mic: Deșteptarea) și-a asigurat astfel din punct de vedere matematic titlul județean, iar la barajul pentru promovarea în Liga 3 va întâlni reprezentanta județului Iași, Siretul Lespezi.

Mai multe detalii despre performanța reușită de Gauss Răcăciuni puteți citi AICI.


 

UPDATE 8 iunie: În 11 campionate ale Ligii a IV-a din întreaga țară nu se știu campioanele. Dacă situația pe București e puțin mai specială, deoarece sezonul s-a încheiat însă încă nu știm sigur cine dintre Progresul și AS Electroaparataj va merge la baraj, în celelalte zece campionate la finalul acestei săptămâni se va trage linie. Până atunci, în Giurgiu, Ilfov și Neamț avem meciuri și la mijlocul săptămânii, toate în play-off. Mai jos vă redăm situația în cele trei județe:

GIURGIU: Prima finalistă a play-off-ului este echipa Avântul Florești (foto mic: Informația de Giurgiu), după ce aceasta a învins marți seară, după loviturile de departajare pe marea favorită la câștigarea campionatului, Dunărea Giurgiu.

Miercuri seară s-a stabilit și cea de-a doua finalistă. Arsenal Malu a trecut cu scorul de 2-0 de FC Singureni și va avea ocazia să-și apere apere titlul cucerit sezonul trecut. Finala turneului play-off o vor juca cu Avântul Florești.

Programul barajului pentru stabilirea campioanei județului Giurgiu:

semifinale play-off:
7 iunie, ora 18:00, Bolintin Deal
CSM Dunărea Giurgiu – Avântul Florești 1-1, 5-6 d.l.d. (Fluerică ’55 / Șt. Dumitru ’47)
8 iunie, ora 18:00, Bolintin Deal
FC Singureni – Arsenal Malu 0-2 (Alin Damian ’51, Al. Jelescu ’73)

finală play-off
11 iunie, ora 17:00, Bolintin Deal
Avântul FloreștiArsenal Malu  0-4

ILFOV: Marți, Voința Crevedia a câștigat cu 2-0 meciul cu Pescărușul Grădiștea și s-a calificat în finala mare a play-off-ului județului Ilfov. A doua semifinală s-a stabilit miercuri seară, atunci când CSO Bragadiru a trecut cu 2-1 de Viitorul Dragomirești Vale (foto mic: IlfovSport). Finala mare și cea mică au loc sâmbătă.

Programul barajului pentru stabilirea campioanei județului Ilfov:

semifinale play-off:
7 iunie, ora 18:00, Ghermănești
Pescărușul Grădiștea – Voința Crevedia  0-2 (Oprea ’53, Nedelea ’55 – pen.)
8 iunie, ora 18:00, Ghermănești
CSO Bragadiru – Viitorul Dragomirești Vale 2-1 (Dufuor ’20, ’77, Șt. Zaharia ’55)

finala mică play-off
11 iunie, ora 16:00, Ghermănești
Pescărușul GrădișteaViitorul Dragomirești Vale
finala mare play-off
11 iunie, ora 18:00, Ghermănești
Voința CrevediaCSO Bragadiru   4-1

NEAMȚ: În urma rezultatelor înregistrate în a doua etapă a play-off-ului Ligii a IV-a Neamț, Voința Ion Creangă s-a distanțat cu o etapă înainte de final la patru puncte de a doua clasată, Speranța Răucești, și nu mai poate fi depășită. Astfel, Voința Ion Creangă a devenit campioana județului Neamț și va fi reprezentanta la barajul de promovare în Liga 3, acolo unde o va întâlni pe Luceafărul Mihai Eminescu (foto mic: botosaneni.ro), campioana Ligii a IV-a Botoșani.

Mai jos vă redăm programul din play-off și clasamentul:

Etapa 1:
4 iunie
Speranța Răucești – Bradul Borca    2-4
Voința Ion Creangă – Victoria Horia    4-1

Etapa 2:
8 iunie
16:00: Speranța Răucești – Victoria Horia   5-1
18:30: Voința Ion Creangă – Bradul Borca   4-3

Etapa 3:
11 iunie
16:00: Bradul Borca – Victoria Horia
18:30: Voința Ion Creangă – Speranța Răucești

Clasament play-off:
1.    Voința Ion Creangă     2     2     0     0     8-4     9 pct.
2.    Speranța Răucești    2    1    0    1    7-5    5 pct.
3.    Bradul Borca     2     1     0     1     7-6     4 pct.
4.    Victoria Horia    2    0    0    2    2-9    0 pct.

SITUAȚIA DIN CELELALTE CAMPIONATE JUDEȚENE ȘI PROGRAMUL MECIURILOR DE BARAJ, UPDATAT, ÎL PUTEȚI VIZUALIZA MAI JOS


 

UPDATE 5 iunie: Liga2.ro vă prezintă mai jos situația în cele 14 campionate în care nu se știa încă cine e campioană județeană. În unele campioante mai sunt de jucat una sau două etape, în cazul altora semifinale și finale de play-off.

Cert este că, în urma meciurilor din acest weekend, s-a tras linie în trei ligi județene, campioane matematice devenind Olimpia Cetate Râșnov (Brașov), Tractorul Cetate (Dolj) și Hercules Lupeni (Hunedoara). Și în București s-a terminat sezonul, cu Progresul București și AS Electroaparataj aflate la egalitate de puncte, iar prima cu un avantaj la meciurile directe, deci în acest moment campioană, însă Electroaparataj va depune un memoriu în care i se poate da câștig de cauză și astfel ea va deveni campioană.

ARGEȘ: Primele două clasate și-au câștigat meciurile din penultima etapă a play-off-ului. Liderul Unirea Bascov a câștigat în deplasare, scor 6-1, meciul cu Olimpia Suseni, iar FC Argeș 1953 s-a impus pe teren propriu, scor 3-0, cu Victoria Buzoești. Astfel, înaintea ultimei etape a sezonului, cele două echipe care încă mai au șanse matematice la câștigarea campionatului și la accederea la barajul de promovare sunt despărțite de un singur punct.

Unirea Bascov (54 pct.) rămâne lider, iar FC Argeș 1953 (53 pct.) e pe doi. În ultima etapă, cele două echipe au meci direct la Bascov, sâmbătă, 11 iunie, de la ora 12:00. Cine câștigă e campioană, gazdele având și varianta egalului.

BACĂ‚U: Cu o etapă înainte de finalul campionatului, Gauss Răcăciuni e lider în Liga a IV-a Bacău, cu șase puncte avans față de Biruința Letea Veche Bacău, și este virtual campioană. Gauss a câștigat sâmbătă, cu 1-0, meciul cu Măgura Cașin și mai are de jucat două partide: o restanță cu CSM Moinești și partida din ultima etapă, contra celor de la Viitorul Nicolae Bălcescu. Două confruntări mai are și Biruința: o restanță, tot cu Moineștiul și jocul din etapa a 34-a cu Măgura Cașin.

BIHOR: În penultima etapă a campionatului, primele două clasate aflate la egalitate de puncte și-au câștigat meciurile, astfel că echipa care va reprezenta județul Bihor la baraj va fi decisă în ultima rundă, la finalul săptămânii viitoare. Ieri, Diosig Bihardioszeg a câștigat cu 6-0 meciul de pe teren propriu cu Viitorul Borș, în timp ce FC Hidișelul de Sus s-a impus greu, cu 1-0, în deplasarea de la CSO Ștei.

Interesant este că în ultima etapă, Diosig Bihardioszeg (64 pct.) și FC Hidișelul de Sus (64 pct.) se vor întâlni în meci direct, la Hidișelul de Sus. Cine câștigă devine campioană. În tur, FC Hidișelul de Sus a câștigat cu 1-0, astfel că ei au și varianta egalului pentru a câștiga Liga a IV-a Bihor.

BISTRIȚA-NĂ‚SĂ‚UD: FC Bistrița (61 pct. – 23 j.) și ACS Dumitra (57 pct. – 22 j.) și-au câștigat meciurile din deplasare de sâmbătă, 4-0 cu Voința Livezile, respectiv 11-1 cu Spicul Salva, și își mențin distanța de patru puncte în fruntea campionatului. Runda următoare, pe 9 iunie, ACS Dumitra are meci acasă cu Voința Cetate (locul 4) și se poate apropia la un punct de FC Bistrița, care stă. Iar în ultima etapă, pe 11 iunie, ACS Dumitra joacă la Voința Livezile (locul 9), iar FC Bistrița are meci acasă cu Voința Cetate (locul 4). Deci lupta pentru titlu rămâne deschisă.

BRAȘOV: În penultima etapă a sezonului Ligii a IV-a Brașov, liderul Olimpia Cetate Râșnov (68 pct.) a pierdut cu 0-3 meciul de pe terenul echipei Inter Cristian (locul 4), însă și-a păstrat avansul de cinci puncte față de ACSM Codlea (63 pct.), după ce și a doua clasată a cedat cu 0-6 în deplasarea de la ASF Zărnești.

Astfel, ultima etapă nu mai poate schimba nimic în fruntea clasamentului, deci campioana județului Brașov este Olimpia Cetate Râșnov. Ea va reprezenta Brașovul la barajul de promovare în Liga 3, contra campioanei din Harghita, Unirea Cristuru Secuiesc. Primul joc are loc la Cristuru Secuiesc, pe 18 iunie, iar returul e pe 25 iunie.

BUCUREȘTI: AS Electroaparataj (62 pct.) și Progresul București (62 pct.) au terminat la egalitate de puncte sezonul după ultima etapă, iar la rezultate directe stă mai bine Progresul (0-1 acasă și 2-1 în deplasare). Cei la Electroaparataj vor depune un memoriu la FRF prin care cer rejudecarea unui caz tratat neregulamentar de AMFB, iar dacă vor avea câștiga de cauză, Progresul va pierde trei puncte, deci nu va mai fi campioană.

În etapa de ieri, AS Electroaparataj a remizat, 0-0, pe terenul echipei AS Termo, iar Progresul București a câștigat cu 2-1 la ASF Frăția. La baraj, campioana va juca împotriva reprezentantei Giurgiului, acolo unde încă nu s-a stabilit învingătoarea din play-off. (foto mic: sportb.ro)

CARAȘ-SEVERIN: În penultima etapă CSM Școlar Reșița (76 pct.) a câștigat în deplasarea de la AD Mediam Mehadia cu 5-0, iar Voința Lupac (73 pct.) a trecut cu 3-0 pe teren propriu de Hidrocon Marga, deci diferența dintre cele două prim clasate din Liga a IV-a Caraș-Severin rămâne de trei puncte.

În ultima etapă cele două echipe au meci direct la Reșița, atunci urmând a se stabili și campioana. În partida tur, Voința Lupac a câștigat cu 1-0, dar acum are trei puncte mai puține și are nevoie de o victorie pentru a câștiga Liga a IV-a. Cât privește șansele de reușită ale celor de la CSM Școlar, aceștia au și varianta egalului.

DOLJ: În penultima etapă a play-off-ului, disputată vineri, liderul Tractorul Cetate (48 pct.) a remizat 3-3 în meciul de pe teren propriu cu Viitorul Cârcea (44 pct.), a doua clasată, și și-a păstrat avansul de patru puncte cu o rundă înainte de final, atunci când rezultatele nu pot schimba nimic.

Astfel, Tractorul Cetate este campioana Ligii a IV-a Dolj și-și va reprezenta județul la barajul pentru promovarea în Liga 3. Adversară îi va fi CS Șirineasa, campioana din Vâlcea, iar meciul tur se va desfășura pe terenul acesteia din urmă. (foto mic: sportuldoljean.ro)

HUNEDOARA: Primele trei clasate, Hercules Lupeni (8-0 acasă cu Victoria Călan), Inter Petrila (3-0 la masa verde cu CNS Cetate II Deva) și Șoimul Băița (2-1 acasă cu Aurul Certej), și-au câștigat meciurile din ultima etapă, astfel că lider a rămas echipa lui Lupeni, care care a devenit campioana a Ligii a IV-a Hunedoara.

Hercules Lupeni (62 pct.) termină astfel sezonul peste Inter Petrila (60 pct.) și Șoimul Băița (59 pct.) în clasament și va reprezenta județul Hunedoara la barajul de promovare în Liga 3 împotriva campioanei din Timiș, nestabilită încă. Meciul tur are loc în Timiș, iar returul la Lupeni.

MARAMUREȘ: Finala turneului play-off a Ligii a IV-a Maramureș, dintre Viitorul Ulmeni și Avântul Bârsana, are loc pe 11 iunie, stadionul „Viorel Mateianu” (Baia Mare).

TIMIȘ: În penultima etapă a sezonului Ligii a IV-a Timiș, liderul Ripensia Timișoara a remizat, scor 1-1, pe teren propriu cu Unirea Sânnicolau Mare (locul 5) și a căzut pe locul 2. Voința Mașloc, a doua clasată înaintea acestei runde, a câștigat, acasă, derby-ul cu ACS Ghiroda, a treia clasată, scor 3-1, și a devenit principala candidată la a obține titlul de campioană.

Astfel, în acest moment, cu o etapă înainte de final, Voința Mașloc (83 pct.) e noul lider, Ripensia Timișoara (82 pct.) a căzut pe doi, iar ACS Ghiroda (77 pct.) nu mai are nicio șansă să ajungă pe primul loc, deci a ieșit din calcule.

Pe 10 iunie, pe terenul echipei Unirea Sânnicolau Mare (locul 5), se poate decide campioana, dacă Voința Mașloc câștigă. Altfel, pe 12 iunie, acasă la Voința Biled (locul 9), Ripensia Timișoara poate câștiga Liga a IV-a dacă se impune pe teren sau dacă obține un egal, deoarece stă mai bine la rezultate directe dacă va termina la egalitate cu Voința Mașloc (2-0 acasă și 3-3 în deplasare).

PROGRAMUL MECIURILOR DE BARAJ, UPDATAT, ÎL PUTEȚI VIZUALIZA MAI JOS


 

UPDATE 4 iunie: Programată să se desfășoare pe 2, 3 și 4 iunie, ultima etapă din campionatul Ligii a IV-a Cluj urma, implicit, să ne dezvăluie și campioana care va reprezenta județul la barajul de promovare în Liga 3 contra câștigătoarei din Liga a IV-a Arad, Gloria Lunca Teuz Cermei.

Înaintea desfășurării ultimei runde, două echipe mențineau șanse matematice la câștigarea campionatului: Potaissa Turda, deținătoarea trofeului din sezonul trecut, și Viitorul Feleacu. Ambele cluburi se aflau la egalitate, cu 53 de puncte, iar la finalul acestei săptămâni urmau să joace acasă cu Industria Sârmei Câmpia Turzii (locul 6), respectiv Someșul Apahida (locul 13, ultimul).

Vineri, Viitorul Feleacu a trecut cu scorul de 6-2 de Someșul Apahida și a devenit campioană matematic, rezultatul de sâmbătă dintre Potaissa Turda și Industria Sârmei Câmpia Turzii nemaicontând. Chiar dacă Potaissa își va câștiga jocul și o va egala la puncte pe Viitorul Feleacu, aceasta din urmă va rămâne pe prima poziție, deoarece la rezultate directe stă mai bine, atât în tur, cât și în retur impunându-se cu 1-0. Mai multe informații despre acest meci găsiți AICI. (Foto mic: CJsport)

În acest moment, după aflarea câștigătoarei Ligii a IV-a Cluj, știm sigur 28 de campioane din totalul de 42. Programul „updatat” al meciurilor de baraj îl găsiți mai jos.


 

UPDATE 3 iunie: Vineri, 3 iunie, la Casa Fotbalului, a fost stabilit programul de desfășurare a meciurilor de baraj contând pentru promovarea în Liga 3, ediția 2016-2017. Cele 42 de județe, incluzând aici și Capitala București, au fost împerecheate câte două, rezultând 21 de meciuri. Jocurile se vor disputa în sistem tur-retur, învingătoarea urmând a promova în eșalonul al treilea. În momentul tragerii la sorți a barajelor și a stabilirii primei echipe gazdă doar 27 de județe își știau deja matematic campioana.

Jocurile se desfășoară pe data de 18 iunie 2016 (manșa tur) și 25 iunie 2016 (manșa retur), cu începere de la ora 18:00.

Iată programul meciurilor, cu mențiunea că prima echipă va fi gazdă în tur:

1. Sportul Chiscani (BRĂ‚ILA) – Șoimii Topolog (TULCEA)
2. Venus Independența (CĂ‚LĂ‚RAȘI) – Axiopolis Cernavodă (CONSTANȚA)
3. Arsenal Malu (GIURGIU) – Progresul București / AS Electroaparataj (BUCUREȘTI)
4. Voința Crevedia (ILFOV) – Flacăra Moreni (DÂMBOVIȚA)
5. Euromania Dumbrăveni (VRANCEA) – CS Păulești (PRAHOVA)
6. Petrolul Berca (BUZĂ‚U) – Nemere din Ghelința (COVASNA)
7. Pajura Huși (VASLUI) – Avântul Valea Mărului (GALAȚI)
8. Siretul Lespezi (IAȘI) – Gauss Răcăciuni (BACĂ‚U)
9. Voința Ion Creangă (NEAMȚ) – Luceafărul Mihai Eminescu (BOTOȘANI)
10. FC Bistrița (BISTRIȚA-NĂ‚SĂ‚UD) – Șomuz Fălticeni (SUCEAVA)
11. Viitorul Ulmeni (MARAMUREȘ) – Unirea Mirsid (SĂ‚LAJ)
12. FC Hidișel (BIHOR) – Recolta Dorolț (SATU MARE)
13. Mureșul Vințu de Jos (ALBA) – Mureșul Luduș (MUREȘ)
14. Gloria Lunca Teuz Cermei (ARAD) – Viitorul Feleacu (CLUJ)
15. Ripensia Timișoara (TIMIȘ) – Hercules Lupeni (HUNEDOARA)
16. Pandurii Cerneți (MEHEDINȚI) – CSM Școlar Reșița (CARAȘ-SEVERIN)
17. CS Șirineasa (VÂLCEA) – Tractorul Cetate (DOLJ)
18. FC Hermannstadt (SIBIU) – Gilortul Târgu Cărbunești (GORJ)
19. Recolta Stoicănești (OLT) – FC Argeș 1953 Pitești (ARGEȘ)
20. Unirea Cristuru Secuiesc (HARGHITA) – Olimpic Cetate Râșnov (BRAȘOV)
21. FCM Alexandria (TELEORMAN) – Andrias Andrășești (IALOMIȚA)

Mai jos puteți vedea situația celor 42 de campionate județene, cine e deja campioană și ce alte echipe se bat pentru a ocupa prima poziție.



Liga 1 s-a încheiat, doar FC Voluntari rămânând în stand-by pentru barajul de menținere, în Liga 2 a mai rămas de disputat o etapă din play-out, însă și barajele de promovare și menținere, în Liga 3 s-a pus punct final sezonului și am aflat cele cinci echipe care fac pasul în eșalonul secund, iar în Liga 4 avem parte de situații diverse. Din cele 42 de campionate județene, incluzând aici și Capitala, unele s-au încheiat deja, iar în cazul altora mai sunt de disputat una, două sau trei etape în prima competiție de nivel local sau, în alte cazuri, semifinale și finale de turnee play-off. Cert este că în 27 de județe știm deja cine e matematic campioană, implicit calificată la barajul de promovare în Liga 3.

Liga2.ro a pus cap la cap toate clasamentele și vă prezintă situația din cele 42 de campionate locale. În acest moment, doar în județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Brașov, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Neamț, Timiș și capitala București nu se cunosc campioanele.

Toate aceste echipe campioane vor lupta pentru promovare într-un baraj ce include meciuri tur și retur (21 la număr), sistem implementat sezonul trecut. Astfel, fiecare echipă urmează să evolueze o dată pe teren propriu. Jocurile sunt programate să se desfășoare pe 18 iunie (manșa tur) și 25 iunie (manșa retur), iar stabilirea județelor care se vor întâlni între ele, cât și hotărârea ordini desfășurării acestor partide, cine va fi prima gazdă, se va decide pe 3 iunie la Casa Fotbalului.

Iată situația pe județ a campioanelor din Liga 4:

Alba: Mureșul Vințu de Jos
Arad: Gloria Lunca Teuz Cermei
Argeș: FC Argeș 1953 Pitești
Bacău: Gauss Răcăciuni
Bihor: FC Hidișel
Bistrița-Năsăud: FC Bistrița
Botoșani: Luceafărul Mihai Eminescu
Brașov: Olimpic Cetate Râșnov
Brăila: Sportul Chiscani
București: Progresul București (62 pct.) / AS Electroaparataj (62 pct.) – final de sezon. Progresul stă mai bine la rezultate directe, dar FRF trebuie să judece un memoriu ce ar putea să fie favorabil celor de la Electroaparataj
Buzău: Petrolul Berca
Caraș-Severin: CSM Școlar Reșița
Călărași: Venus Independența
Cluj: Viitorul Feleacu
Constanța: Axiopolis Cernavodă
Covasna: Nemere din Ghelința
Dâmbovița: Flacăra Moreni
Dolj: Tractorul Cetate
Galați: Avântul Valea Mărului
Giurgiu: Arsenal Malu
Gorj: Gilortul Târgu Cărbunești
Harghita: Unirea Cristuru Secuiesc
Hunedoara: Hercules Lupeni
Ialomița: Andrias Andrășești
Iași: Siretul Lespezi
Ilfov: Voința Crevedia
Maramureș: Viitorul Ulmeni
Mehedinți: Pandurii Cerneți
Mureș: Mureșul Luduș
Neamț: Voința Ion Creangă
Olt: Recolta Stoicănești
Prahova: CS Păulești
Satu Mare: Recolta Dorolț
Sălaj: Unirea Mirsid
Sibiu: FC Hermannstadt
Suceava: Șomuz Fălticeni
Teleorman: FCM Alexandria
Timiș: Ripensia Timișoara
Tulcea: Șoimii Topolog
Vaslui: Pajura Huși
Vâlcea: CS Șirineasa
Vrancea: Euromania Dumbrăveni

*echipele trecute cu italic au fost campioane județene și sezonul trecut



Liga2.ro vă prezintă REGULAMENTUL PRIVIND ORGANIZAREA ȘI DESFĂ‚ȘURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA ÎN LIGA A 3-A, CAMPIONATUL EDIȚIEI 2016 / 2017:

1. Conform Hotărârii Comitetului Executiv din 23 aprilie 2014, promovează din Liga a 4-a în Liga a 3-a, campionatul ediției 2016/2017, cele 21 de echipe câștigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 campioane declarate de AJF/AMFB. Jocurile se desfășoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenurile fiecărei echipe, la data de 18 iunie 2016 și 25 iunie 2016 cu începere de la ora 18.00.

2. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparținând structurilor sportive cu personalitate juridică.

3. În situația în care după disputarea celor două jocuri egalitatea se menține (la puncte și golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câștigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă și în aceste condiții egalitatea persistă, jocul se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc. În cazul în care egalitatea se menține și după reprizele de prelungire, echipa câștigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

4. Sancțiunile care decurg din cumulul de cartonașe galbene primite de jucători în campionatul Ligii a 4-a nu acționează în meciurile de baraj, menținându-se numai suspendările aplicate pentru alte abateri disciplinare.

5. Asociațiile județene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice FRF – Direcția Competiții, în scris, până la data de 13 iunie 2016, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj, precum și copia Certificatului de Identitate Sportivă al clubului respectiv / bonului de înregistrare a documentației la M.T.S.

6. Cluburile ale căror echipe s-au calificat la jocurile de baraj au obligația să depună la FRF, până la data de 15 iunie 2016, tabele nominale cuprinzând maxim 18 jucători care participă la jocul de baraj, tabele care vor cuprinde următoarele date:
a) Numele și prenumele jucătorilor, data și locul nașterii;
b) Numărul carnetului de legitimare/ licenței;
c) Tabelul va fi semnat și ștampilat de reprezentantul legal al clubului;
d) Confirmarea făcută de asociația județeană de fotbal competentă din care rezultă că jucătorii din tabel au drept de joc pentru echipa respectivă, au viză anuală pe 2016 și viză medicală valabilă (conform art.9 din RSTJF – viză medicală aplicată la Cabinete de Medicină Sportivă).
În cazul în care după transmiterea tabelului la FRF apar indisponibilitați, înlocuirile necesare de jucători pot fi comunicate prin fax la FRF până cu 24 de ore înaintea începerii jocului.

6.1. Au drept de joc la jocurile de baraj, jucătorii legitimați sau transferați cu excepția ultimelor șase etape înainte de terminarea campionatului Ligii a 4-a în conformitate cu prevederile art. 19 alin. 7 teza finală din RSTJF.

7. În jocurile de baraj sunt aplicate următoarele reguli:
a) pot fi efectuate maxim 4 înlocuiri de jucători;
b) nu este obligatorie folosire a jucătorilor juniori sau a jucătorilor sub 21 de ani;
c) identificarea jucătorilor (seniori/juniori) se face numai cu carnetul de legitimare sau licența;
d) ambele echipe sunt obligate să se prezinte la teren cu două seturi de echipament de culori diferite;
e) echipa organizatoare a meciului tur se stabilește prin tragere la sorți, returul urmând să se desfășoare pe terenul celeilalte echipe care va avea calitatea de organizatoare.

8. Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate de echipa gazdă a fiecărui joc:
a) Cheltuieli cu arbitrii și observatorii (baremuri de arbitraj / observare) în valoare de 3.000 lei; baremurile sunt corespunzătoare Ligii a 3-a;
b) Cheltuielile de organizare a jocului: chirie stadion, asigurarea ordinei și siguranței, a asistenței medicale.

9. Cluburile cu echipe participante la jocurile de baraj sunt obligate:
a) Să achite AJF la care sunt afiliate, până la data de 13 iunie 2016, suma de 3.000 lei, reprezentând cheltuielile cu arbitrii, observatorii. Nerespectarea
acestei obligații conduce la neprogramarea echipei clubului în cauză la jocul de baraj și la pierderea jocului prin forfait;
b) Să asigure toate condițiile prevăzute de ROAF pentru organizarea unui joc oficial;
c) Stadionul pe care se va desfășura jocul de baraj trebuie să fie omologat cel puțin pentru nivelul Ligii a 4-a.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Jun. 2016, 12:55 Special
Pe aceeași temă