Vis devenit realitate! ASU Poli a promovat matematic în Liga 2, bifând a treia ascensiune în cei patru ani de la înființare. Marea sărbătoare se dă marți pe „Dan Păltinișanu”

Marius ANGHEL 22 May. 2016, 02:40 Special

Suporterii alb-violeți ai Politehnicii Timișoara și-au văzut visul împlinit. ASU Poli, echipa Universității Politehnica Timișoara formată în urma unui proiect al suporterilor din Peluza Sud și Druckeria, a promovat matematic în Liga 2, cu două etape înainte de finalul sezonului Ligii 3. Înființată în urmă cu patru ani după ce suporterii nu s-au mai identificat cu noul club adoptat de primărie, ACS Poli, echipa timișoreană a început de jos, din Liga a 5-a, a promovat de trei ori consecutiv, iar în noul sezon se va regăsi printre cele 22 de formații ce vor lua startul în Liga 2.

ASU Poli Timișoara a realizat sâmbătă, 21 mai 2016, o performanță istorică pentru un club din România. O echipă de fotbal susținută de fani a reușit să facă pasul în Liga 2 la doar patru ani distanță de la startul proiectului. Cadoul neașteptat primit din partea contracandidatelor la prima poziție din Seria a IV-a a Ligii 3 a transformat gruparea alb-violetă în campioană și a promovat-o în premieră în Liga 2. E a treia promovare consecutivă obținută de bănățeni. Liga 1, țelul principal al proiectului, e din ce în ce mai aproape.

ASU Poli își câștigase vineri meciul din deplasare cu CS U Craiova II, scor 2-1, s-a desprins la patru puncte de a doua clasată Performanța Ighiu și la șapte de Metalurgistul Cugir, însă cele două echipe din Alba urmau să joace sâmbătă și oricine ar fi câștigat ar fi menținut suspansul la promovare în Seria a IV-a. Timișorenii stăteau totuși la mâna lor și mai aveau nevoie de o victorie în ultimele două etape pentru a-și îndeplini matematic obiectivul, însă nu a mai fost cazul după ce rivalele de pe podium și-au pierdut meciurile. Performanța Ighiu a cedat cu 0-1 pe teren propriu în fața celor de la CSM Lugoj (gol Poiană – minutul 5), iar Metalurgistul Cugir a pierdut cu același scor în deplasarea de la CS Ineu (gol Popovici – minutul 68), astfel că ASU Poli a promovat matematic și a scăpat de emoții în acest final de sezon.


ASU Poli în urmă cu doi ani, pe când juca în Liga a V-a Timiș (foto sus și jos).

Brîndescu: „Ne târâm spre linia de sosire”

Sorin Brîndescu, antrenorul echipei timișorene, își arăta îngrijorarea în privința îndeplinirii obiectivului după succesul chinui de vineri de la Ișalnița, 2-1 cu CS U Craiova II. Nu a mai fost cazul, deoarece contracandidatele s-au împiedicat. „Am făcut foarte multe calcule, dar acum, spre final, ne târâm spre linia de sosire. Sperăm să și ajungem la ea. Nu suntem chiar atât de copți. Nu sunt mulțumit de jocul de la Craiova. Am și întâlnit o echipă cu jucători tineri, dar de perspectivă, talentați. Noi nu gestionăm bine aceste momente și, se pare, presiunea obiectivului apasă foarte tare pe umerii noștri. Jucăm crispat…”, a spus, citat de druckeria.ro, Brîndescu. Tehnicianul polist spunea că unii dintre elevii săi sunt îngrijorați în acest moment de viitorul lor în echipă, în eventualitatea promovării în liga secundă: „Această problemă s-a pus din Liga a IV-a, dar s-a dovedit că nu aceasta e filosofia noastră. Noi avem jucători tineri, care chiar ar trebui să fie motivați, să își dorească să joace la un nivel cât mai ridicat. Nu să se gândească dacă la anul vor mai fi sau nu. Atâta timp cât sunt pe teren, trebuie să dea totul din ei. Mai avem de muncit la acest aspect”.

Sărbătoarea promovării se va ține pe stadionul „Dan Păltinișanu”

Cu promovarea în Liga 2 deja obținută, ASU Politehnica nu va mai juca un meci decisiv cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic în etapa care vine, a 29-a, cea de la mijlocul săptămânii. Programat marți seară, de la ora 19:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, jocul cu echipa timișeană va fi acum unul de sărbătoare. Antrenorul Sorin Brîndescu anunța după jocul cu Craiova că așteaptă un nou record de audiență la ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon. În ultima etapă, ASU joacă la Cisnădie, vineri, 27 mai, cu Măgura.

„La câte meciuri a câștigat publicul în acest sezon, sperăm ca și marți fanii noștri să vină într-un număr cât mai mare și să ne împingă spre victorie. Sperăm să încheiem lupta pentru promovare, care putea fi închisă mult mai devreme. Cum am mai spus, va fi un campionat nebun, dus până în ultima etapă. Sperăm totuși să se încheie în penultima”, declara Brîndescu înainte de jocurile în care rivalele s-au împiedicat și echipa sa promova matematic.

ASU Poli are alte două amintiri plăcute pe principala arenă din Timișoara, „Dan Păltinișanu”, succesul cu Ripensia (scor 6-2) de când juca în Liga 4 și victoria din această primăvară cu FC Hunedoara (scor 3-1) în Liga 3.


Video de sâmbătă noapte, după ce ASU Politehnica Timișoara a promovat matematic în Liga 2

ÎNCEPUTUL | Bannerul prin care suporterii din Peluza Sud și Druckeria anunțau trialul de formare a unei echipe care să-i reprezinte

Până acum, cu două etape înainte de finalul sezonului în Liga 3, în Liga 2 au promovat Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (Seria I), ASU Politehnica Timișoara (Seria IV) și Luceafărul Oradea (Seria V).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 22 May. 2016, 02:40 Special
Pe aceeași temă